anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Parinti nu-mi dau voie nici sa ies pana la usa, am 21 de ani.
Cand aveam 13-14 ani am facut multe prostii. I-am dezamagit si imi pare rau dar m-am schimbat, am inteles ca nu e corect etc, am fost plecata 4-5 ani am locuit cu sora mea si am avut o relatie serioasa dar acum 4 luni m-am intors si nu am facut nimic ca sa ii supar din nou si asa daca vreau sa ies singura sa-mi cumpar ceva sau sa ma plimb in apropiere de casa nu-mi dau voie, nu pot nici sa ma intalnesc cu o prietena.
Cum sa le castig increderea?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am fost plecata 4-5 ani"

la anii tăi și experiența trăită, intrebarea corectă ar fi fost: cum să fac să nu mai stau cu părinții

| Yoele a răspuns (pentru sierra1):

Multumesc dar vreau sa stau cu ei pana sa plec am avut i relație foarte... și a fost din vina mea îmi pare rău cum am spus am posibilitatea sa plec acum sau când doresc deși vreau sa stau aici cu ei

| sierra1 a răspuns (pentru Yoele):

Atunci cred că nu e cazul să te victimizezi!

| Freya1 a răspuns:

Si eu am plecat la o varsta destul de mica de acasa si si eu am facut tampeni la rândul meu.Intradevar ca o dată reantoarsa sau venită din cand in cand pe la părinți și mie au încercat să îmi puna restricții.Si eu m-am simtit cu musca pe căciulă si imi era rusine, nu voiam să îi supăr dar in timp chestia asta a devenit nasoală pentru mine.Adica de la un timp ma simteam stresata ca nu pot sa ma exprim sau sa ma simt liberă, stăteam mereu cu frica in caz ca fac ceva sa nu cumva sa afle sau sa ii supere.Ma ascundeam si minteam in anumite situatii până mi s-a luat.
Inteleg ca o dată ce greșești te întorci spasit, cu păreri de rau si încercând să îndrepți situația, dar nu se fac lucrurile in stilul asta. Daca ar fi niște oameni normali te-ar trage deoparte si ti-ar spune ca se bucura ca esti bine si ca te-ai intors, ca ar vrea de acum sa aveti o legătură mai strânsă si sa vorbesti cu ei orce, sa te sfătuiește cu ei înainte de a face un pas important si sa reancepeti totul cu dreptul ca esti copilul lor.Multi ar trece cu vederea prostiile copiilor lor doar sa ii mai aiba langa ei, asa ca ar trebui să se bucure ca esti sănătoasă si intreaga.Bine,nu poti sa ii condamn ca sunt supărați,sau daca devin putin mai suspicioși si atenti,sau chiar iti impun niște reguli normale având în vedere situația dată dar, Sa fim seriosi, sa te lege in casa nu e solutia.
Eu am avut norocul sa cunosc un om minunat ce m-a scos din problemele pe care le-am avut si ma inteles si iubit si treptat am reusit sa il integreze in familie.Dar nici nu sti cat am umblat pe ascuns si cu teama până sa zis stop la controlul asta exagerat.
Asa ca, daca ei nu spun, spune-le tu ce ti-am zis eu mai sus si poate, poate lucrurile vor merge spre bine.Aduti prietena pe la tine sa o cunoască, sa vada cu cine iesi, daca iesi raspunde la telefon când te suna, cereale sa mergi tu sa faci cumpărături si asigurăi că esti ok, ca pot avea incredere in tine.

| cristimihailov a răspuns:

Iti intrebi parintii daca vor sa repete istoria?
Sau daca impreuna puteti sa mergeti mai departe.
Esti om si ai nevoie sa iesi pe afara, sa intalnesti tipi, etc. Ca indata faci 40 de ani si nu stii nici cum a trecut timpul nici de ce nu ai familie.

| CodrutElian1990 a răspuns:

- Hai baba in teleaga.
- Nu ma duc ca-s beteaga.
- Hai baba pe jos
- Nu ma duc ca nu pot.
Cam asa procedezi tu. Poate depinzi financiar de ei si atunci trebuie sa-i asculti.
Ia-ti viata in maini si traieste-o, ca nu o sa stai cu parintii toata viata! Sau mai stii?

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Oricum, nu e normal să nu ai libertatea pe care o are orice persoană majoră.

| Katona_Claudiu_1999 a răspuns:

Din ce ai scris văd că ești o fată, păi discută cu ei, dar vorbește extrem de frumos, și fă-i să înțeleagă că te-ai schimbat, că nu mai ești minor și te-ai mai maturiat de atunci, și ai și tu dreptul la libertate, și nu-i normal deloc ce-a ce se întâmplă, dacă nu încearcă să le demonstrezi că te-ai schimbat prin acțiunile pe care le faci zilnic, acum ești
destul de inteligent(ă) să faci ce ți-am scris mai sus, doar ai 21 nu mai ești minoră.îti doresc mult succes și sper să reușești să-i convingi ca nu mai ești un minor(ă), și ești altfel de persoană mai matur(ă) și totală schimbată de atunci

| Yoele a răspuns (pentru Katona_Claudiu_1999):

Multumesc o sa încerc deși e destul de dificil deoarece numai au încredere in mine

| Katona_Claudiu_1999 a răspuns (pentru Yoele):

Da,dar ești majoră la 21 de ani, acum poate în timp dacă nu te dai bătută, poate o să înțeleagă și ei că trebuie să ai și tu libertatea ta, dar mai încearcă nu te lăsa bătută

| User23434 a răspuns:

Ești majora... dacă tu vrei sa pleci, o poți face oricând.

| Yoele a răspuns (pentru User23434):

Da este adevarat dar nu vreau sa ajung in situația asta! pot sa plec oricând. vreau sa zic sa nu locuiesc cu ei dar nu vreau sa ii dezamăgesc
Doar vreau sa ii facă sa înțeleagă ca 1-am nevoie de libertate 2- m-am schimbat nu o sa mai fac ce am făcut