Skumpo, ai grija de tine si de fericirea ta. La mine de asemenea se intimpla...nu dispera, fii tare si nu asculta. Fiekare om de pe lumea asta este capabil sa realizeze foarte multe, nu te cunosk dar sunt mai mult decit sigura ca nu e adevarat! Singura, poti face foarte multe, te poti descurca in orice situatie, fii curajoasa si increzuta! Iti doresc sa reushestitot in viata, si crede-ma, e doar o prostie ce spun ei!
Si tu chiar trebuie sa ii crezi? Lasa-i sa zica ce vor. Tu sti ca nu esti asa. Eu stiu ca nu esti asa. Si sti de ce? Pentru ca in fiecare din noi exista anumite capacitati. Oamenii mari nu au fost oameni mari pentru ca au fost mai deosebiti, ci pentru ca au stiut sa se canalizeze pe capacitatile ce le aveau. Eu am o vorba: in fiecare din noi exista un inger si un demon. Depinde de ce parte vrei sa fi. Daca cauti binele si cauti sa faci ce sti mai bine, vei reusi in viata, indiferent de ce zic altii, pentru ca, perseverind, poti invata, si poti deveni un expert in acel domeniu pe care il sti. Deci nu depinde de parintii tai, de altii, sau de ce spun ei, ci doar de tine insati. Tu alegi daca vei fi cineva in viata sau daca vei fi o simpla vinzatoare. Deci nu te uita la ce zic altii, chiar daca aceia sunt parintii tai. Ei ar trebui sa te incurajeze, nu sa te critice, deci nu e vina ta ca ei te descurajeaza.
Si sti de ce nu ai ambitie? Pentru ca inca nu ai gasit pentru ce sa lupti. Inca nu ai gasit acel lucru care sa te dea gata, pentru care sa fii in stare de orice in aceasta viata. Cind il vei gasi, va apare si ambitia de a-l face.
Consider ca, comportamentul lor nu este corect, nu ai ce sa le faci, asa cred ei ca te vor determina sa inveti mai bine si sa te realizezi in viata. Discuta cu ei cand ai aceasta posibilitate si explica-le situatia penibila care o creiaza asupra ta. Dar cel mai convingator lucru este ca tu sa le demonstrezi ca vei invata si vei avea rezultate extraordinar de bune. Nu am decat sa-ti urez succes.
Iti zic ca nu ai ambitie doar pentru ca ei stiu ca tu poti mult mai mult de atat. Trebuie sa te ambitionezi sa le arati ca ei sunt cei ce gresesc. Nu trebuie sa plangi. Trebuie doar sa le zici ca le vei arata cat de ambitioasa esti. Fii sigura ca vor sa-ti faca un bine, nu un rau :*
Enjoy!
Nu atrage atentiala ceea ce spun ei si fa ceea ce socoti tu ca e bine pentru tine...gindeshtete mereu la ce dorestisa fii in viitor
Fii tare si demonstreaza-le ca poti mai mutl si ca vrei
Iti zic ca nu ai ambitie doar pentru ca ei stiu ca tu poti mult mai mult de atat. Trebuie sa te ambitionezi sa le arati ca ei sunt cei ce gresesc.
Gandeste-te la viitorul tau!
Poate fac asta pentru ca vor sa fii mai tare, sa iti doresti mai mult sau poate pur si simplu, nu stiu sa te asculte si nu reusesc sa te inteleaga! Insa intrebarea mea care e:e o rusine sa fii vanzatoare? Pana la urma, nu furi, castigi un ban cinstit, nu dai nimanui in cap pe strada! Nu am inteles si nici nu voi intelege niciodata parintii care le spun astfel de lucruri copiilor si care ii umilesc asa! Tu vezi cate lume a zice mersi in ziua de azi macar sa vanda? Stai potolita si nu mai asculta tot ce spun ei, nu are rost sa te stresezi din cauza asta!
Si mie imi zic la fel. Exact la fel. Sunt olimpica la mate, si tot imi spun ca voi ajunge vanzatoare daca nu ma tin de carte. Fi serioasa, ei incearca sa te determine, sa te ambitioneze. Recunosc, nici mie nu-mi face placere cand aud aceste lucruri, dar sincer nu imi pasa. Nu imi pasa de ce spun ei, nu imi pasa de ce spune vecina de langa noi cand ma vede ca ma sarut cu vreun baiat, nu-mi pasa ce spune baba Maranda de la colt cand ma vede machiata extravagant si cu rochia sub fund, nu-mi pasa ce spune colegul de banca cand iau 10 la mate, nu-mi pasa ce crede bunica atunci cand vin acasa de la club la 3 noaptea ...nu-mi pasa de nimic. Sunt eu, cu partile mele bune si cu partile mele rele.
Fii puternica, si nu-i mai lasa sa te tina sub papuc. Ai o viata si trebuie traita. Doar n-o sa stai toata viata cu cartea in mana.
Chestiile pe care ti le zic parintii tai nu sunt rautati, ele sunt menite sa te influenteze pozitiv in viata. Acum depinde cum interpretezi tu.