Trebuie sa accepti ca mama ta are dreptul sa-si refaca viata si sa fie fericita. Daca tatal vitreg era rau cu tine, poate intelegeam reactia ta, dar sa te superi doar pentru ca se saruta!? Ma rog, mama ta ar trebui sa te menajeze daca stie ca esti asa de sensibila. Dar ar trebui sa te bucuri ca mama ta si-a gasit linistea.Si tatal tau o sa-si gaseasca o femeie care sa fie buna cu el (daca nu a gasit deja!) si cu care sa-si traiasca viata mai departe. Parerea mea este sa-ti canalizezi energiile altcumva, sa nu te mai consumi pentru lucruri pe care nu poti sa le schimbi,(si pe care eventual le poti strica), sa te bucuri ca o sa ai doi ingerasi de frati si ...viata merge inainte.Probabil ca esti prea mica sa intelegi. Asa cum au trecut si alti copii prin divortul parintilor lor, o sa depasesti si tu momentul! Se stie ca atunci cand doi soti se despart, sufera copii, care nu au nici o vina.Mama ta nu prea are incredere in tatal tau daca crede ca te poate duce la turci! Probabil ca ii e teama sa nu apuci pe drumuri gresite in viata!
Cel mai bun lucru care trebuie sa-l faci e s-o intelegi pe maicata ca are si ea viata ei si trebuie sa si-o traiasca intr-un fel sau altul, pana la urma nu face un lucru scarbos (e ceva normal sa se sarute ) cu timpul o sa-ti dai si tu seama de asta, mai greu e la inceput pana ce o sa te obisnuiesti cu ideea ca mama ta e cu altcineva, si mai gandeste-te ca nu esti singura in situatia asta, am fost si eu , si multi multi altii, inca ceva nu uita ca o mama intotdeauna pune pe primul loc copii inainte de orice, BAFTA timpul le rezolva pe toate
NUJ.NU AM TRECUT PRIN SITUATIA ASTA... dar imi dau seama ma pun in locul tau sh imi imaginez ca e ceva nasol. uh c varsta ai? nu stiu, mai apeleaza si la tatal tau natural.as vrea tare mt sa te ajut dar nu prea stiu cum cu ce sfat, bafta cu mai mte raspunsuri ajutatoare.ai grija de tine
Intr-un fel ai si tu dreptate. esti mica nu intelegi. dar cu siguranta nici mama ta nu intelege... Ai incercat sa vorbesti cu ea? Daca nu, ar trebui sa o faci si sa ii spui ce te deranjeaza. De asemenea poti sa ii spui tatalui tau vitreg sa incerce sa se abtina din saruturi de fata cu tine. Dupa ceva luni o sa iti treaca . Nu stiu. SUCCES
Am trecut prin situatia asta. Dar tu trebuie sa te gandesti ca mama ta are dreptul sa fie fericita si sa-si refaca viata cu alt barbat. Bucurate ca mama ta si-a gasit linistea alaturi de acel barbat.Cu timpul ai sa intelegi chestile astea. Te-am pupat.
Poti sa incerci sa vorbesti cu mama ta, si sa-i explici ca nu-ti place sa se sarute in fata ta si cred ca o sa inteleaga. Dar asta nu inseamna ca nu o sa se sarute deloc, ci doar macar sa nu fie in fata ta.
In legatura cu viitorii tai fratiori trebuie sa-i accepti, nu ai de ce sa fie geloasa pe ei, mama ta oricum o sa te iubeasca la fel de mult. Si plus ca trebuie sa vezi si partea buna a lucrurilor, o sa ai 2 tati care o sa te iubeasca foarte mult si o sa-ti faca toate poftele. Si nu e vorba ca mama ta nu te lasa sa te duci, tu esti fata, si pentru un barbat este mult mai greu sa aiba grija singur de o fetita, si sunt sigura ca mama ta nu ar putea suporta despartirea de tine sa te lase tot timpul cu tatal tau. Ai sa cresti putin mai mare si ai sa intelegi. Eu iti recomand sa vorbesti cu mama ta si sa/i spui tot ce simti, ea iti va explica sigur si te va face sa intelegi.
Chiar daca este dureros pentru tine, ar trebui sa accepti situatia asa cum este, nu ai si nu stiu daca vei avea ce face in privinta asta.Vei vedea ca si tatal tau nu va sta singur, isi va reface viata si atunci o vei intelege si pe mamica ta.Bafta!
Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare cu a ta si parintii mei s-au despartit si eram foarte mica aveam doar 5 ani la inceput nu intelegeam lucrurile. dar dupa ce am mai crescut mama mi-a spus de ce s-a despartit de tata (pentru ca nu se intelegeau, nu erau compatibili)eu am inteles si am trecut usor peste asta dupa cea mia povestit mama.Ai incredere in mama ta pentru ca unii oameni se despart ca nu se inteleg si poate le e mai bine asa. Incearca sa treci peste asta si sunt sigura ca ai sa treci.La urma urmei ai sa te obisnuiesti cu tatal tau vitreg si cu situatia asta asa cum m-am obisnuit si eu si acum crede-ma ca sunt fericita.pa pa si bafta!
Cu cat accepti mai repede situatia cu atat mai bine.Practic nu ai cum sa o schimbi si iti faci mai mult rau plangandu-ti de mila.Chiar tu ai zis ca nu e om rau, de ce nu ii dai o sansa?El nu va lua niciodata locul adevaratului tata, dar exista mai multe feluri de a iubi
Si iubeste-ti viitori fratioriO sa fiti o adevarata familie
Si parinti mei s-au despartit. dar mama a avut un prieten dar nici o data nu s-au sarutat in fata mea si nici nu dormeau in preuna...in schimb tata are o prietena de multi ani si mereu se sarute cu ea si se tine de mana cu ea in fata mea. n-aice sa faci asta-i viata.pe mine ma cheama Monik! cati ani ai? esti fta, nu?
Sarutarile sunt chestii scarboase pentru copii de varsta ta. Uneori lucrurile oamenilor mari sunt complicate, foarte complicate. Crede-ma pe cuvant!
Daca o iubesti pe mama, trebui sa ai incredere in ea pentru ca, daca o ajuti in felul asta are sa fie fericita si are sa poata avea grija mai bine de tine. Vei fi mai bogata cu doi fratiori sau doua surioare. Acestia sunt un dar de la Dumnezeu, intotdeauna. Vin, ca sa te faca mai fericita. Cu cat ai sa-i iubesti mai mult pe cei din jurul tau, cu atat mai mult te vor iubi ei.
Cred ca o sa fie si mai rau pentru tine cand o sa se nasca cei 2 gemeni " esti destul de mica dar cred ca ar trebui sa ii spui mamei tale ca vrei sa stai cu tatal tau sau sa vorbesti cu tatal tau. oricum in turcia o sa iti fie mult mai bine ' o sa ai parte de toata atentie. in privinta mamei tale nu stiu ce as zice " faza ca a facut dragoste cu tatal vitreb si tu ai auzit toata scena. mi se pare dramatic pentru tine, in locul tau as alege sa stau cu tata ' daca nu mai ai fratiori u o sa fi printesa lui, cred ca ar avea mai multa grija de tine. oricum eu nu iti cunosc situatia alege pe cine iubesti u mai mult > ok. bee happy. merita.
Un copil ca tine va intelege foarte greu ca langa mama lui nu mai e acelasi tata si gelozia va fi destul de mult timp prezenta. Nu stiu cum sa te consolez, te inteleg, dar asta e o chestie peste care cu timpul vei trece. Ti se par chestiile astea scarboase ca probabil tatal tau n-o facea cu mama ta, dar e un lucru cat se poate de normal. Mama mea de exemplu nu-l pupa pe tata cand erau si ei tineri si tata i-a zis sa-l pupe mereu, ca nu se stie cand pleaca daca se mai intoarce, iar cand vine acasa sa-l pupe iar ca sa stie ca inca il mai iubeste si se bucura de el. Ai mei sunt la o varsta inaintata acum, dar acelasi obicei il au. Poate tatal tau nu stia sa o iubeasca pe mami tau, dar tatal asta vitreg poate stie mai bine si poate de aia si o popa asa mult. Daca ti si tu la mami tau, pup-o si tu din cand in cand, se va bucura, ai sa vezi. Ei sunt iubiti se pupa pe buze, se saruta, tu esti fiica ei, o pupi si tu pe obraz ca o iubesti ca e mamica ta. Nu mai sta si te necaji de mici probleme, incearca sa fii langa mama ta si sa o iubesti ca sunt sigura ca si ea te iubeste mult.
De cate ori l-ai vizitat pe tatal tau adevarat? Poate veti deveni parteneri de afaceri, ce zici? Poate te va apara si se va ocupa de tine, daca nu-l vei supara niciodata.
Si eu trec prin asa ceva.Si cate odata imi dau seama ca daca ei ii e bine si mie imi e bine.Cu toate ca nu accept asa ceva te inteleg perfect.Crede-ma ca am incercat orice sa nu fie mama mea cu un barbat dar nu ai ce face din pacate asta ne este soarta si o acceptam. eu am 22 de ani si tot nu pot sa accept, am ajuns sa ma cert cu toata lumea din familie din cauza asta.Crede-ma ca o sa trecem peste asta si o sa ii intelegem atunci cand avem si noi pe cineva langa noi.Gandeste-te la un singur lucru ca ii ai pe amandoi, alti saraci si-ar dori parinti dar nu au asa ceva pentru ca asta le-a fost soarta.
Imi pare rau de tine din toata inima... Inteleg ca iti e greu dar poate poti sa schimbi ceva. Du-te in bucatarie, lasa gazul deschis, iesi din casa 2 zile si apuca-te de fumat. Cand te intorci acasa, intoarce-te cu tigarea in gura si daca vezi ca nu se intampla nimic, joaca-te cu bricheta. Daca se intampla ceva, mama ta se va desparti de tatal tau vitreg. Daca nu, suna-i pe astia de la gaz si spune-le ca nu ai gaz... (Daca stai in Severin, cumpara-ti 10 buteli de gaz si lasa-le deschise si fa ce ti-am spus mai devreme). Sper ca am fost de ajutor. Numai bine.