| Dragos_Bogdan_1993 a întrebat:

Parintii mei se cearta. Ce as putea sa fac? Tot timpul ma simt vinovat ca m-am nascut si ca nasterea mea a fost problema.Am un frate de 21 de ani si simt ca el e singurul care ma iubeste. Dupa fiecare cearta, mama spune ca ma comport ca tatal meu si ca sunt un nesimtit etc.Toate se intampla din cauza tatalui meu pe care vreau sa il fac sa sufere. sad. Ce ar trebui sa fac, imi e teama sa nu plece mama sau sa o omoare ( s-a intamplat odata sa dea in ea, sa o lase pe jos, sa o impinga pe scari si sa ridice cutitul la ea dar cand a ridicat cutitul i-a dat fratele meu un pumn tatalui meu, si a ajutat-o pe mama pana a venit politia.)Eu sincer imi doresc sa moara in chinuri tata.Ce as putea face?

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Spune-i mamei tale sa divorteze ca altfel nu aveti sort de izbanda.Este matura doar ea poate sa decida dar daca ea vrea sa stea asa si accepta asta e tu nu ai ce sa faci.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa o convingi pe mama voastra sa se desparta de el. Altceva, nu vad ce ai putea face.

| LexiEla a răspuns:

Nu poti face multe, dar ceva tot poti. Cand se cearta du.te si tu si spune.le sa se opreasca. "Nu v-ati saturat sa va certati? " "Iar va certati? Gata!"
Daca nimeresti timp singur cu mama ta, spune.i ca nu trebuie sa suporte asta pentru. nimic si sugereaza.i sa se desparte de tatal tau, sau macar sa-i spuna ca daca va continua la fel, asa v.a face. Poti apela si la bunici daca ai posibilitatea, sa vorbeasca cu tatal tau.

| CosminCD a răspuns:

Nu spune asta! E tatăl tău, totuși! Tu nu trebuie să fii ca el. Nu mai ține ură. Nu te va ajuta cu nimic! Mutați-vă în alt loc tu cu fratele tău și cu mama ta.

| biwltyad a răspuns:

0800 500 333 – Numărul unic naţional pentru victimele violentei in familie cu program non-stop

Incurajeaz-o pe mama ta sa se desparta de el, si ramai cu ea. Ai grija in caz de se mai intampla ceva sa fi pe faza sa suni politia. Daca poti inregistra/filma e ok pentru ca ai pe langa ca esti martor, si dovada. Cred ca cel mai bine e cu prima ocazie sa plecati si sa stati in alta parte pana se rezolva daca tatal tau e o persoana periculoasa.

Tu nu esti vinovat de probleme le parintilor tai si mai ales de cele de comportament ale tatalui tau. Trebuie sa fiti amandoi in siguranta. Nu o lasa pe mama ta singura cu tatal tau si incearca sa il tii si pe fratele tau aproape. Nu mai asteptati si actionati pana nu e prea tarziu.

| YasmyElena1984 a răspuns:

Buna da te inteleg e greu.Tu nu trebuie sa te duci cand se cearta mai ales cum ai zis cu cuțitul pentru ca cutitul poate ajunge in tine.Dar daca tatal tau este violent tu nu trebuie sa te învinovățesti nu este vina ta ca el are o problema in plus tatal tau daca tot este asa violent are un motiv poate este bolnav scuze ca zic nu vreau sa jignesc pe nimeni poate consuma alcool sau poate in momente din astea isi amintește ceva din trecut urat.Parerea mea este ca mama ta sa se desparta un timp de el sa va ia si pe voi cu ea si sa il lase un timp si daca vede ca plecarea ei nu da semne atunci este mai bine sa ramana asa despartita pentru ca trebuie sa aiba grija de voi de tine si de fratele tau. Apropo in legatura cu chestia ca mama ta ar vrea sa se omoare daca este o mama buna si va iubeste si se gandeste la voi nu se va omorî crede ma stiu foarte bine prin ce treci dar tu cu fratele tau cand o prindeți singura spunetii ca sa plecati de langa el ca pe voi nu va deranjează pentru ca ea suporta astea datorita voua ca sa aveti ambii părinți langa voi.Imi pare rau pentru tine foarte rau pentru ca stiu prin ce treci