anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Parintii mei se cearta din ce in ce mai mult, mai ales din cauza banilor.eu sunt foarte sensibila, si la certuri cum au ajuns sa aiba acum, nu am mai asistat, si intr-o seara am mers cu ei in masina, tipau unul la altul, tata era la volan, de accident nici nu mai zic ca ne-a ferit Dumnezeu, nu stiu ce sa mai fac.imi e frica sa nu ajunga la certuri mai mari, la batai si chiar la... divort! eu nu pot intra in vorba cu ei candse cearta, sunt foarte timida si sensibila, si nu imi este usor, dar nu vreau sa se intample ceva, imi iubesc foarte mult familia, mai ales ca trecem printr-o perioada grea cu criza asta, dar imi ales anul acesta, trec eu, atat sentimental cat si mental, am eu o perioada grea. ce sa fac?

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stai de vorba cu tatal tau nu cu mama ta, spune-i ca iti este rau de la stomac si ti se face rau de frica cand auzi ca se cearta, reproduci identic ceea ce ti-am scris.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Imi pare foarte rau pentru tinesadDar sa nu iti faci griji big grin Nu cred ca se v-a ajunge la divort happy
Incearca sa vorbesti cu ei big grin Stiu ca iti vine greu dar macar incearcawinkingSpunele ca ti mult la ei si ca nu mai vrei ca ei sa se tot certe.happyCa oricum cearta nu duce la nimic happy
Mult succes si ai grija de tine!love struckkiss

| StaRmAgiC a răspuns:

Adevarul este ca multi parintii de cand cu criza au certurii tot mai dese pe tema baniilor.
Ce te pot sfatuii e sa le aratzii ca te doare faptul ca ii vezi asa.
Atunci cand sunt mai calmi sau bine dispusii incearca sa vorbesti cu eii 2(fa-ti curaj sa vorbesti cu ei)e mult mai bine asa. Ce strica daca incerci? Din contra poti face un mult bine atat tie cat si lor le potzii deschide ochii ca ceea ce fac nu fac bine in prezenta ta cat si lor nu le-ar face bine.
Sa inteleaga ca vor trece si peste asta, ca o familie trebuie intodeauna sa fie unita si sa se iubeasca orice ar fi, iar ca tie pentru faptul certurilor lor dese tie iti face rau si spune-le cat de mult ii iubesti si cat de mult te doare faptul sa ii vezi asa.
Sper sa te inteleaga si sa inteleaga ca te au pe tine si fac rau in prezenta ta de a se certa.
Sa-ti fie cat mai mult bine in familia ta.happy

| 31957319 a răspuns:

Mi-ar fi placut sa iti stiu varsta. Banii nu sunt un motiv de cearta, aceasta este doar o scuza la romani. Daca doua persoane se iubesc, nu au cum sa se desparta.
La parintii tai altul este motivul, trebuie sa fi atenta sa vezi cine incepe, de la cine pleaca. Asa iti poti da seama, aceea persoana are motivul. De ce? nu vei avea cum sa stii, vei afla mai tarziu.
Greu, stiu cum e, am trecut prin ceva similar, iar mama m-a luat si m-a crescut singura.
Daca cumva se v-a ajunge la divort, nu ai cum se eviti, oricine incearca sa te minta contrariul.
Ei oricum vor fi langa tine. Trebuie sa privesti in fata.
Mai bine separati si fericiti, decat impreuna si tot timpul cu ura.
Iar timiditatea si sensibilitatea, trebuie sa le transformi in stapanirea de sine, si credinta, si vei vedea ca va fi mai bine.
Te pup i. c. t.

| ForeignO a răspuns:

Draga mea sad:X

Din pacate mi se intampla acelasi lucru. Sau mi s-a intamplat...

Si parintii mei se certau ...si mama mea a plecat in alta tara ca sa aduca bani. Ei bine asta este o mare greseala din partea lor. Vorbeste cu cine te intelegi cel mai bine si incearca sa le explici cum te simti!

Daca tii la familia ta. trebuie sa actionezi!

Te pup:X

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Imi pare rau prin ce treci, incearca sa apelezi la ei dar separat, spune-le cai ai nevoie de amandoi, ca vrei sa fie familia intreaga, daca nu, apeleaza la unul din bunicii cu care te intelegi mai bine si care stii ca este mai,, de viata"si te poate ajuta fara scandal, si incearca sa-i faci sa inteleaga ca nu e bine ceea ce fac mai ales in masina! Succes! Mai revin

| Butsilee a răspuns:

Am aceeiasi problema straight face Eu vreau sa bage divort pentru ca mereu plang(este un obicei la mine) am nervi, nimeni nu ma asculta, nu ma intelege.Sunt praf...la ore nu sunt buna de nimic straight face Si nu mai suport o astfel de viata!
Situatia mea e dusa la extreme decat a taoh go on La tine e totul un inceput care daca tu te implici intre ei nu o sa iasa nimic(iti spun din propria experienta) Si incerca sa nu mai fii timida ca doar sunt parintii tai, trebuie intr-un fel sau altul sa te asculte...
Amenintai (daca o sa mai continuie asa) ca pleci de acasa, cand vorbesti cu ei fii cat de serioasa posibil, poarta un dialog ca de la adult la adult(incearca macar)
Nu exista familie care sa nu se certe din cauza baniilorthinking
Nu stiu ce sa iti mai zic thinking Totul se poate rezolvathinking o ruda apropriata, prieteni de familie poate te ajuta si pe tinewinking
Sper ca te-am putut ajuta cu ceva, si scumpa mea sigh fii puternica sigh asta e viata sigh angry

| illusion a răspuns:

Scumpa, certuri de genul asta exista peste tot.ai mei chiar au divortat.si eu abia asteptam sa se intample lucrul acesta. dar acum regret pentru ca il vad pe tata cum a ajuns din omul care era.si mama s-a recasatorit. dar dupa 5 ani au inceput certurile si cu omul acesta si de data asta pentru ca am crescut m-am hotarat a ma bag intre ei, cateodata reusesc, alteori nu. In fine ei tot timpul se vor certa si daca nu vor fi banii motivul. Asa sunt parintii, tu incearca sa vb cu ei si sa le zici ca nu poti rezista intr-o astfel de fam si macar daca vor sa se certe sa nu o mai faca de fata cu tine, daca nu vor face lucrul asta spune-le ca te vei muta la bunci. eu chiar am facut lucrul acesta de proba si cand m-am intors acasa era totul asa de linistit... explica-le ca existi si tu nu numai eiwinking
Succes scumpa :*

Stefan
| Stefan a răspuns:

Tu nu poti sa faci nimic, ei stiu mai bine ce probleme de viata au.Traim intr-un mare stres, de multe ori teama de a pierde locul de munca, neajunsurile financiare duc la asemenea situatii. Te rog fii calma ai incredere ca intotdeauna exista o noua zi si soarele parca este mai stralucitor in urma unei furtuni.

| i_love_you_and_i_am_cool a răspuns:

Eu am 13 ani si sunt din ploiesti, am vazut ca multi m-ati intrebat

| didutu a răspuns:

Stiu cum e stai de vorba cu ambii parinti si spune-le ce simti poate se vor schimba daca e vb pe mss cool_alexandra2009@yahoo.com si iti voi spune mai multe

| maariaan a răspuns:

Incearca sa le faci o surpriza placuta amandurora. Sau inainte sa ajunga amandoi acasa, de la munca, sa'i intampini cu masa pregatita cu bucate(bucate facute de ai tai, cele care sunt deja pregatite si se afla in casa), astfel incat ei sa intre in casa si doar sa se aseze la masa. Apoi in timpul mesei sa le spui frumos si linistit ca'i iubesti foarte mult, ca tii la ei si la familie, ca nu vrei sa'i pierzi si ca te simti rau deoarece ei se cearta. Masa e un lucru sfant, iar problemele discutate in timpul mesei au o rezolvare si un mers linistit. Poti sa profiti si de perioada aceasta in care se apropie sarbatorile sa'i mai imbunezi putin si sa'i chemi catre vorba buna si caldura sufleteasca. E o lectie pe care tu ca si copil poti sa le oferi parintilor. E important sa inveti sa ai initiativa in viata, sa stii sa-ti impui punctul de vedere si sa prezinti si sa rezolvi o problema. Eu zic ca daca le oferi aceasta masa sfanta pregatita de tine si daca le zici sincer ce ai pe suflet o sa'i pui pe ganduri si o sa'i imbunezi. Merita incercat. Iti urez succes si sarbatori calduroase si linistite alaturi de familia ta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Saraca de tine si eu am aceeasi problema cu parintii se cearta, dar eu sunt timida, am avut si acident nu stiu ce sa fac ajutati-ma...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Huh. daca voi credeti ca rezolvati ceva cu vorbitul si calmul. acestia nu se mia calmeaza si stiu ca nu e raspunsul pe care il cauti dar eu nu mai suport. Am 16 ani si sunt baiat. Parintii se cearta de muulti ani pe tema banilor dar mai ales pentru ca tatal meu facea imprumutir bancare pentru distractia lui girand cu casa. iar mama cand descoperea facturile izbucnea cearta. in plus ea are inima foarte slabita si poate oricand sa faca un atac sau ceva de genu`. ideea este ca in cazul meu degeaba vorbesti. o tin tot una si buna. Abia ajt sa plec de acasa inca 2 ani si am scapat de acest iad. In plus cearta lor se face auzita in tot blocul si nu mai pot suporta rusinea. Uneori ma abtin sa nu sar la tatal meu la bataie... asa ca cei care nu stiti despre ce e vorba si itrati aici ca sa spuneti " vorbeste cu ei" arata`le ca ii iubesti vorbiti cacaturi. nimic nu o sa rezolve asta pana nu vor fi toate datoriile achitate si pana nu o sa fie bani macar de un trai decent. aLight.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Huh. daca voi credeti ca rezolvati ceva cu vorbitul si calmul. acestia nu se mia calmeaza si stiu ca nu e raspunsul pe care il cauti dar eu nu mai suport. Am 16 ani si sunt baiat. Parintii se cearta de muulti ani pe tema banilor dar mai ales pentru ca tatal meu facea imprumutir bancare pentru distractia lui girand cu casa. iar mama cand descoperea facturile izbucnea cearta. in plus ea are inima foarte slabita si paote oricand sa faca un atac sau ceva de genu`. ideea este ca in cazul meu degeaba vorbesti. o tin tot una si buna. Abea ajt sa plec de acasa inca 2 ani si am scapat de acest iad. In plus cearta lor se face auzita in tot blocul si nu mai pot suporta rusinea. Uneori ma abtin sa nu sar la tatal meu la bataie... asa ca cei care nu stiti despre ce e vorba si itrati aici ca sa spuneti " vorbeste cu ei" arata`le ca ii iubesti vorbiti cacaturi. nimic nu o sa rezolve asta pana nu vor fi toate datoriile achitate si pana nu o sa fie bani macar de un trai decent. aLight.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La fel mi se intampla mie.nu trebuie sa faci nimic.nu vor ajunge la divort dar daca se cearta, tu du-te in camera ta si incearca sa-i ignori pentru ca ei nu asculta un copil si trebuie sa accepti destinul!