Buna draga mea! cred ca lacatul si cheia e in mainile mame tale, te rog sa faci in asa fel si sa vb cu fratele si sa o chemati pe mami vostru si sa tineti un fel de : Consiliu de fam, aducand la cunostinta mamei, ca voi nu mai sunteti dispusi sa tolerati "iesirile" tatului vostru, si ca trebuie luata o decizi in aceasta privinta,poate ca ii e frica mamei tale sa bage divort, din simplu fapt ca poate nu munceste si nu are cum sa va intretina, dar poate gaseste o cale de mijloc si vb si cu tatal tau cand e treaz si faceti in asa fel sa ii explicati ca, daca nu se potoleste va ramane singur, ceia ce nu ii convine unui barbat sa ramana singur, nu zic ca va da roade aceasta"operatiune", dar incercarea nu costa bani, papa si doresc sa aud vesti bune
Bună,
Îmi pare sincer rău că trebuie să treci prin aşa ceva, te înţeleg. Du-te la mama ta şi poartă o discuţie serioasă cu ea. Explică-i că pur şi simplu nu mai poţi trăi în condiţiile astea, că vă face rău şi că suferiţi. Divorţul, chiar dacă e un lucru extrem de negativ, se va dovedi un lucru benefic.
Dacă nu reuşeşti, povesteşte celorlalţi membri ai familiei şi a prietenilor apropiaţi ce ne-ai povestit şi nouă. Sunt convinsă că vor avea ceva de spus, şi că te vor ajuta.
Încă o dată, îmi pare rău şi sper să fii ok. Am trecut şi eu prin asta.
Buna. imi pare rau pentru tine.si eu care credeam ca tatal meu e rau. deci ori sa o convigi sa divorteze. vorbeste cu ea, spune-i ce este mai bine pentru voi ca sunteti chinuiti cu totii, sau de ce nu sa cheme politia, sau cand il prindeti treaz sa vorbiti cu el de ce va face asta, daca va iubeste si chesti si sa il duceti sa vorbeasca cu un psihiatru. eu cred ca aici e vorba de mai mult de bautura. insa divortul este cea mai buna cale. si el va plati pensie alimentara.
Salut! Felicitari pentru ca ai avut curaj sa scrii! Imi pare rau pentru ceea ce traiesti alaturi de tatal tau. Ar trebui sa vorbesti cu mama ta despre ceea ce simti (sau sa pui pe hartie si sa ii dai sa citeasca). Daca asa nu o convingi ar fi bine sa faca un schimb de experienta, sa stea intr-o familie normala si sa traga singura concluziile. In orice caz intre parintii tai e o problema si doar ei o pot rezolva. Tot ce poti face e sa le spui ce simti si sa le arati cat de mult rau fac si lor si voua. Sa ne spui daca s-a schimbat ceva.
pff aiurea,imi pare rau! pai convinge-o pe mama ta sa mergeti la un psiholog o sa o ajute mult daca accepta iar daca nu vrea,nu stiu ce ai putea face fiindca femeile de genul asta(cum e si mama de altfel)asteapta sa se intample o nenorocire ca sa faca o schimbare, nu isi va da seama decat peste cine stie cat timp si va fi prea tarziu ea poate tine mult la el si isi vrea familia intreaga, nu vrea sa inteleaga ca si voi sunteti afectati
BUna! ai putea sa ii spui tatalui tau cand se va trezi din betie, ori termina si nu o mai loveste pe mama ta, ori pleci tu! sau impreuna cu mama ta si fratele tau ati putea sa plecati intr-o nopate la mama mamei tale, sau la alte rude, sau inchiriati un apartament, sau stati intr-o garsoniera! Imi pare nespus de rau prin ce treci!
Bună! Îmi pare rău că trebuie să trăiţi asta. Apelaţi la toate udele voastre să o convingă pe mama să divorţeze, niciodată tatăl tău nu se va schimba. Am trăit asta şi ştiu. Dacă mama e dependentă material de tata, roagă rudele să o încurajeze, să îi promită că vă vor ajuta. Tu şi fratele tău promiteţi-i că veţi fi cuminţi, că o veţi asculta, că veţi învăţa bine. Ajutaţi-o mereu la curăţenie, la cumpărături, cu ce puteţi, ca să vadă că îi sunteţi un sprijin adevărat. Succes!
Când vrei să mai uiţi de necazuri, dă click pe http://lecturirecenzate.ro/ sau pe http://9abordare.blogspot.com/