| denisamadoarecapul a întrebat:

Părinții mei sunt divorțați din 2016 și am rămas traumatizata după divorțul lor, nu puteam crede ca nu o sa-i mai vad dimineața sau ca nu vom mai merge la cumpărături împreună sau ca nu mai suntem o familie, amândoi si-au refăcut viata (tata are și un copil) iar mama e căsătorită de 8 ani ..Acum am și eu familia mea și eu cu soțul nu ne mai înțelegem și nu vreau sa se ajunga și la noi la separare pentru ca știu ce a fost în sufletul meu când ai mei s-au despărțit și prin ce anturaje, probleme, suferințe și în ce colturi întunecate ale vieții am nimerit. Nu vreau ca și copilul meu sa treacă prin asa ceva ..nu știu cum as putea sa repar relația cu soțul meu. Incerc sa nu îl cicălesc, sa ma schimb, sa ma aranjez ..sa propun idei, sa facem ceva dar pur și simplu cred ca intr-o zi o sa găsească ceva mai bun și nu vreau sa sufere cel mic ..nu pot permite niciunei femei sa stea lângă bărbatul ai cărui ochi îi are copilul meu! Mulțumesc anticipat pentru idei

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Iti recomand sa-ti descarci si sa studiezi foarte atent ceea mai veche (si buna) carte de educare pentru relatii in cuplu: KAMASUTRA!
O poti gasi si descarca (pdf) (exista si traduceri in limba romana), in multe versiuni, dar eu iti recomand versiunile care au in majoritate text (si doar minima grafia.
https://kupdf.net/download/pozitii-sexuale_59fa3cc4e2b6f54733b3862a_pdf
https://www.google.hu/......ps?/search

| ania a răspuns:

Felicitări pentru tot efortul depus pentru ca relația de casatorie sa meargă. Trebuie sa ai grija ca daca esti prea suspicioasa si posesiva se poate simti sufocat.
Te incurajez sa citesti carti pe tema asta, de exemplu Partenera Creativa sau Cum e sa fii căsătorit cu mine de Linda Dillow sau Dragiste si respect. Roaga-te pentru casatoria voastră, chiar dacă părinții au esuat voi aveti toare șansele sa reusuti.

Răspuns utilizator avertizat
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"cred ca intr-o zi o sa găsească ceva mai bun"
Daca tu traiesti cu ideea asta zi de zi, vei atrage exact ceea ce gandesti.

E bine ca ai inceput sa constientizezi, spui ca incerci sa te schimbi.
Cel mai bine ar fi sa mergi la un psiholog. Sa vindeci ranile din copilaria ta, sa afli de ce ai facut alegeri proaste pe parcursul vietii, astfel incat sa nu le mai repeti.

Mergi la psiholog. Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html

| Miruna333 a răspuns:

Nu la toti copiii este asa, nu ai facut terapie, parintii nu au fost implicati. Sunt atatea cazuri unde copiii sunt ok cu decizia si stiu ca este mai bine. Decat sa vezi doi oameni nefericiti certandu-se si tot asa, mai bine ii vezi despartiti, bucurandu-se de viata.
Nu incerca sa proiectezi problemele si traumele copilariei tale pe alt om. Daca asa a fost la tine nu inseamna ca va fi si la copilul tau. Relatia se repara cu efort reciproc, daca doar tu depui efort, egal cu 0.
,, nu pot permite niciunei femei sa stea lângă bărbatul ai cărui ochi îi are copilul meu'' Nu tu decizi, nu ai copil sa il inchizi undeva sa nu mai vada lumina zilei. Copilul are 2 parinti, nu doar unul.
Degeaba incerci sa stai degeaba,, pentru copil'', stai pentru tine daca simti, daca iti doresti. Nu mi-as aprecia parintii daca ar fi stat impreuna,, pentru mine''.

| Robert2526 a răspuns:

Care este motivul pentru care nu va mai intelegeti? Esti foarte geloasa....de ce?

| Kufu95 a răspuns:

Din păcate, să ți-o spun... dacă soțul tău nu se va simți bine cu tine mare lucru nu poți să faci. Asta depinde doar de ce simte el. Într-adevăr trebuie să te comporți frumos cu el, dar dacă aceea dragoste s-a consumat... nu prea ai ce să faci, nu te apuca să îl urmărești, să fi geloasă din orice chestie banală că mai rău îl vei îndepărta de tine.

| 1onur a răspuns:

Dacă niciodată nu vrei Doamne Dumnezeule ferește, să treacă și ea prin întunericul tău, și lipsa părintelui tăi.

Atunci! ai grijă de copil! fiindcă el este înaintea la soțul tău și înaintea la ori și cine să fie! Să nu-l faci pe copil să simtă singurătatea pe care tu ai simțit-o, în lipsa părinților tăi, să nu-l faci pe copil să simtă ne înțeleasă, să ai grijă de inima ei, să ai grijă de sufletul ei, să ai grijă de sentimentele ei realea! să ai grijă de emoțile ei reale! Să nu faci să simtă niciodată să simtă întunericul pe care te-ai afla!

Dacă soțul tău se desparte de tine, și pleacă la altă femeie, Dumnezeule să-l vadă, dacă își lasă soția și copilul pentru femei și direcție!