Ideea de baza este ca acasa este acolo unde iti este inima.-). Licee bune sunt peste tot. Problema este ca va trebui sa schimbi mediul, familia, casa, prietenii si toate lucrurile astea pot fi grele pentru cineva mai putin sociabil sau care se adapteaza relativ mai greu la schimbari. Distanta este cam mare. Gandeste-te cum iti va fi fara mama ta, fara prietenii tai, fara colegi, fara toata viata ta de pana acum care se afla in Harghita. Esti gata sa o iei de la capat si sa lasi totul in spate? Pe de alta parte oricum cand vei pleca la facultate banuiesc ca te vei duce la Bucuresti la tatal tau deci gandeste.te daca esti pregatita sa faci acest pas sau mai astepti cativa ani. Totul tine de schimbare. Gandeste-te la relatia pe care o ai cu tatal tau, daca este recasatorit va fi putin mai greu decat crezi, intreaba-l daca vei avea camera ta, care sunt restrictiile. Odata mutata cred ca va fi greu sau imposibil sa te mai intorci inapoi. Ar fi bine sa te duci in vacanta de vara la el si sa vezi cum te descurci. Bafta si gandeste-te bine
Hei, vino la Bucuresti, incepe liceul aici, daca nu-ti place si nu te poti adapta te poti oricand muta inapoi, nu? nu o sa fie chiar usor, mai ales ca nu esti cu ambii parinti, Bucurestiul e foarte diferit de locul de unde vii tu, dar poti incerca. succes si curaj!
Eu sa am asa sansa m-as duce.Gandestete ca acolo e liceu mult mai bun si stai la el acasa, stai pe gratis, mananci pe gratis, fara sa iti mai inchiriezi/cumperi apartament. Tatal tau te iubeste, probabil de aceea te-a chemat sa stai mai mult timp cu el [cum sunt divortati, presupun ca nu v-ati mai vazut de mult].Si bineinteles sa nu o uiti pe mama ta care te-a crescut cu mult drag.Sa mai mergi si pe la ea in vizita si atunci iti va fi mai bine.
Oricum alegerea e a ta. Orice ai alege, parintii tai te iubesc, si iti vor respecta decizia.Nu exista varianta buna sau varianta rea. Exista doar impresie buna si impresie rea.
Daca ai pus intrebarea inseamna ca totusi ti-ai dori chiar daca 1% sau poate mai mult sa mergi la liceu la bucuresti.Am dreptate?
Oricum gandeste-te de 2 ori inainte sa alegi orice ai alege.
Heii.Îmi pare rău că eşti în situaţia asta .Păi, eu aş sta cu mama.Adică mamei îi poţi spune tot, te poate sfătui şi chestii.Ca să fie ambii bucuroşi faci liceul în Harghita şi în vacanţă te duci la tatăl tău. Sper că te-am ajutat.
Parerea mae este ca mai bine te duci la Bucuresti sa faci liceul acolo { adica daca te intelegi cu tatal tau bine te poti duce }
Pana acum ai stat cu mama e vremea sa mai stai si cu tata chiar daca va fi greu
+ ca ai avatajul unui liceu mai bun
{dar e decizia ta, dar eu ti-as sugera sa te duci la Bucuresti }
In locul tau asa as face
Pai aici intervine si la cine tii mai mult. Daca vrei te duci acolo la Bucuresti dar daca nu ramai cu maicata.
Depinde de tine unde crezi u ca e mai bine sa stai pune in balanta anumite lucruri si alege decizia cea mai buna pentru tine.Si nu te lasa influentata cu ceva de parinti.
In primul rind imi pare foarte rau in al doile rind te-as sfatui sa te duci la Bucuresti sa traiesti (cit timp faci liceul, apoi decizi tu unde pleci), iar la mama sa vii in vizita ca sa nu ti fie prea dor. Sper ca te-am ajutat, bafta!
Trebuie sa te gandesti in ce conditii o sa traiesti pe parcursul liceului la Bucuresti si comparale cu cele de la harghita, acum depinde si de relatiia ta cu tatal tau... daca crezi ca ar fi bine sa mergi la Bucuresti sfatul meu e sa te duci caci acolo vei avea multe oportunitati la care sa iti directionezi viata. sper ca am fost de ajutor.bafta
anonim_4396 întreabă: