Bună!
Ca şi copil, nu ai ce face. Nu poţi obliga doi oameni să fie împreună dacă ei nu vor sau nu se mai iubesc.
Nu te teme, nimeni nu are motive sa rada de tine pentru ca parintii tai divorteaza.In primul rand, trebuie sa privesti situatia cu maturitate.E posibil sa fie si doar o discutie, anumte cuvinte spuse la nervi. Daca totul e concret si divrotul se va realiza intr-adevar, e mai bine sa nu te implici in mod direct, ca sa nu le faci decizia si mai grea.Cu siguranta nu vor ca tu sa ai de suferit.Probabil de aceea se si se separa, nu se mai inteleg si caminul in care locuiti nu mai e la fel de linistit. Explica-le ca esti ingrijorat de situatie, ar trebui sa reuseasca sa te linisteasca. Dupa ce vei ramane cu un parinte, vei avea tot dreptul sa il vizitezi pe celalalt, asa ca nu e ca si cum ai fi separat de el.Cateodata e mai bine asa, gandeste-te cum ar fi sa locuiesti intr-o casa in care exista numai certuri si neintelegeri.
Nimic nu poti face, oricate discutii ai avea, dragostea cu sila nu se poate face pentru parintii tai. Situatia este grea pentru tine, nu am simtit-o pe propria piele, dar o cunosc de la altii. Desi, cu timpul ranile se vindeca, cat parintii tai sunt divortati, tu iti poti vedea tatal/mama de cate ori doresti. Putere multa si intelege un pic situatia intre ei doi, daca tu ai fi in pielea lor ce ai face. Daca ii convingi sa ramana de dragul tau, pentru ca-s parintii tai, iti dai seama cum se simt ei in aceeasi casa, ca doi straini, fara nici un sentiment unul de altul, fiecare isi doreste sa-si refaca viata. Esti mica si nu poti intelege anumite lucruri dintre ei, poate ca nici nu-ti vor sa-ti spuna. Putere multa peste aceste momente!
E cam greu de raspuns.Incearca ca colegii tai de la scoala o sa rada de tine ca ai parinti divortati.Incearca sa le faci o surpriza(de exemplu:o cina)Si incearca sa le spui asta:"Mama, tata va rog nu va despartiti ca eu fara voi nu pot trai(cu lacrimi in ochi)va rog va rog(si incepi sa te smircai)Merge eu asa i-am impacat pe parintii mei(Roagata la DUMNEZEU s-ai impace)
Draga, toata lumea ar spune " TE INTELEG" dar de fapt nu e asa, nu te pot intelege decat cei care sunt in aceeasi situatie.Eu din fericire nu sunt in situatia ta deci nu pot chiar sa spun ca te inteleg, dar eu te-as sfatui sa incerci sa le spui parintilor tai ca tu pentru a creste ai nevoie si de mama si de tata, iar daca ei chiat cred ca nu mai pot continua drumul vietii impreuna sa se desparta dar sa fie mereu uniti intr-un singur lucru : Educarea si cresterea ta. Incearca sa vorbesti cu ei si sa le spui ca, chiar daca ei se vor desparti tu nu vrei sa duci lipsa nici de mama, nici de tata. Te pup si sa nu fi suparata!