Întrebare recomandată | Anonym985544 a întrebat:

Parintii mei vor sa faca un divort... Ce pot face? Daca stau cu tata avem bani si toate cele... Daca plec cu Mama am parintii. Tata nu e niciodata peacasa si habar n-am ce sa fac. Ajutor va rog

35 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Noi am divortat, avem impreuna o fetita, are patru ani acuma. Ea sta cu maica-sa dar ne implicam amandoi, maica-sa o duce la gradinita, eu o scot de acolo, merg cu ea prin oras sau o duc acasa la mine, apoi mai tarziu i-o "predau" si merge sa se culce la ea acasa.
Parintii tai vor ramane parinti si daca se despart. Relatia ta cu fiecare dintre ei depinde doar de tine si de ei.

mira
| mira a răspuns:

Mergi totusi cu mama.Vei avea permanent caldura sufleteasca.Valoreaza mai mult decat banii.

| KodrutZ a răspuns (pentru mira):

Da, mai ales atunci cind ai burta goala.

| pisoias a răspuns:

Mama va avea grija de tine si te va iubi neconditionat.

| sabin89 a răspuns:

"Daca plec cu Mama am parintii."
Vrei sa zici "am parinte". Sau maica-ta este deja in vorba cu altul? Daca da, atunci nu prea te vad bine langa un tata vitreg. De, stiu si eu...

| miolina a răspuns:

Cati ani ai? Esti fata sau baiat? Daca esti fata incearca sa te angajezi, ai avea un salar, n-ar conta ce suma, pentru inceput. Un tata mandru de copil. Si sa mai vorbesti cu colegii pentru multe sfaturi in viata, sa te obisnuiesti, sa incerci sa-ti traiesti propria viata ca si cum ai fi adult. Apropo, ce vei face in viata dupa casatorie? Ai sti sa hotarasti un lucru, mai ales o situatie cum s-o rezolvi? Vor aparea si copiii si atunci ce vei face cu ei? Nu fi blegut. Cu bine.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trebuie sa pricepi ca tu nu-ti pierzi parintii. Tu ii ai. Trebuie sa ii faci pe amandoi sa priceapa ca desi s-au despartit au o obligatie comuna. Tu!
Eu am stat cu mama dar nu-l iertam nici pe tata. Cand aveam nevoie de bani apelam la el dar si la sfaturi. Am doua surori vitrege care mi-s dragi si tinem legatura si astazi cand sunt maritate si cu copii.

| T0T a răspuns:

Nu faci nimic cu banii dacă nu ai părinți alături și dacă alegi banii vei regreta amarnic după. Oricum cât de tembel să fii să nu îți dai și singur seama de asta?

| SkyPilot a răspuns:

Daca esti baiat si ai 16 ani sau mai mult mergi cu tata. Altfel cu mama.
La 16 ani apreciezi deja libertatea si fetele. Tatal si banii isi vor permite sa faci multe. Mama va tine un control mai strans. Citeste cu atentie si ce ti-au spus ceilalti.
Si BTW, nu iti bate joc de viata ta, tine-te de carte si fa tot ce poti sa ajungi cat mai departe.

| untu a răspuns:

Daca esti baiat,ramai cu tatal tau,dar daca esti fata ramai cu mama ta asa-i va fi de folos in viata! Daca nu esti hotarat(a) si va e greu, roaga-i pe amandoi sa stea de vorba cu tine si convinge-i sa ramana impreuna pentru binele tau pana la majorat sau pana cand vei aseza la casa ta! Roaga-te bunului Dumnezeu sa lumineze mintile ambilor parinti si sa se gandeasca mai bine si sa cada la un acord si intelegere si sa se rezolve problema! amandoi ar trebui sa se faca sedinte de consiliere si de mediere juridica, fie psihologica, fie psihiatrica, fie sa consulte cu un preot sau cu un duhovnic calugar! Doamne ajuta sa se rezolve problema parintilor tai si sa speram sa se impace si sa fie impreuna!

| Felys a răspuns:

Custodie comunca,vei merge cand la unul cand la celalat, in acest fel vei avea si iubire parinteasca si bani, cred ca asta e cea mai buna solutie, in acest fel nici ei nu vor simtii ca ii dai la o parte alegandu-l pe celalalt, cere custodie comuna si te-ai scos

| xXsweetgirl99Xx a răspuns:

Du-te cu mama ta.

| RaduTN a răspuns:

Mergi cu mama ta, tatal tau daca are bani o sa-si faca imediat o iubita si nu o sa-ti placa asta. Mama ta o sa-ti ofere iubire toata viata.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incurcata situatie... Tatal tau are banii necesari pentru a iti oferi ce iti doresti dar nu are caldura sufleteasca iar mama nu are multi bani insa are caldura sufleteasca foarte multa. Eu te-as sfatui sa mergi cu mama ta, iti va da si caldura ei materna si sunt foarte sigura ca si mama ta are destui bani pentru a te creste, dar daca nu ii mai ajung cateodata, trebuie sa ceri la tatal tau pentru ca chiar daca ei s-au despartit si tu ai ramas cu mama asta nu inseamna ca tu nu mai ai voie sa ceri bani la tatal tau.
Sfatul meu e sa ramai cu mama ta dar trebuie sa mai asculti si ce zice inima, cu cine esti mai apropiat.

| NoName0x0 a răspuns:

Buna! E o situatie delicata. Mai bine te.ai gandi sa le zici parintilor ca e dificil pentru un copil sa aleaga intre cei 2. Totusi, eu in locul tau as merge cu mama. Tatal nu cred ca se va supara intr.atat in cat nu te va mai vizita sau nu te.ar lasa sa.l vizitezi. Si in timpul vizitelor sigur ti.ar da bani. Daca vei sta cu tatal, stii cum e, mama e femeie si femeile sunt mai sensibile, mai ingrijorate, nu pot dormi noaptea de grija copilului. Si sanatatea mamei este pusa in joc. Acum tu fa ce simti, eu ti.am zis doar punctul meu de vedere! Bafta!

| paulthegame a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu ei poate se impaca cine stie

| GhostRider02 a răspuns:

Banii nu aduc fericirea. Tu hotarasti cu care mergi pentru ca sunt parinti tai, noi nu ii cunoastem asa cum ii cunosti tu, doar tu poti hotara cu care sa mergi, si nu iti face griji din cauza baniilor tatal tau se va ingriji de tine prin acea alocatie, poate chiar mai mult.

| maria14142 a răspuns:

Decizia iti apartine tie,cu cine vrei sa stai,la cine ti mai mult(desi imi dau seama ca iti e greu),unde crezi ca iti va fi mai bine? Trebuie sa-ti pui niste intrebari,vorbeste cu ei,incearca sa ii convingi sa gaseasca si ei o solutie, la cine sa stai, sa va vizitati, sa te ajute sa iei o decizie! Imi pare foarte rau pentru tine, iti doresc tot ce e mai bun! Bafta!

| SorinaSuciu a răspuns:

Eu zic ca e mai ok sa ai un parinte alaturi decat banii celuilalt. oricum decizia e ta. in general, in Romania, custodia se acorda mamei deci cel mai probabil vei sta cu ea. indiferent de alegere incearca sa te intelegi bine cu amandoi nu sa ii faci reprosuri unuia dintre ei.
Bafta!

| Aida55 a răspuns:

Tatal tau are situatie materiala, iar mama ta, are dragostea.

Acum tine de caracterul tau: daca esti o persoana materialista cu multe nevoi, du-te la tatal tau, daca vrei sa ai parte de iubire materna, de iubirea familiei, atunci du-te cu mama.

Daca as fi in locul tau, as ramane cu mama, deoarece ea e cea care ti-a dat viata, iar dragostea ei este incomparabila. Banii se fac pe parcurs, plus ca cel mai probabil veti avea si sprijinul celorlalti membrii ai familiei.

This is your choice. Fa ce iti spune inima, nu ce iti spun niste straini de pe TPU.Raspunsurile le gasesti in interior, invata sa iei singur deciziile, chit ca sunt unele gresite. Doar din greseli inveti. Si daca ramai la parintele gresit, poti oricand sa te duci la celalalt. big grin

Multa bafta si nu te lasa influentat/a de problemele parintilor.winking

| Just0a0dream a răspuns:

Buna.
Imi pare rau pentru situatia in care te afli dar incearca sa ramai calm mai sunt mii de copii in aceasta situatie.Nu e usor sa alegi intre parintii tai mai ales ca daca tii la ei in mod egal.Incearca saporti o discutie cu amandoi,chiar si pe rand poate ajungeti la o concluzie. Oricum, indiferent cu cine vei ramane nu trebuie sa rupi legatura cu celalalt parinte, sa va vizitati sa iesiti si sa vorbiti la fel ca inainte, orice ar fi ramane parintele tau. Sper ca vei lua o decizie buna, sau cine stie poate se intampla ceva si se impacahappy

| STSickSide a răspuns:

Am trecut și eu prin așa ceva, exact in genul tău..am vrut bani, deci am rămas cu tata, și de atunci mă căiesc în fiecare zi, bani n-au ținut prea mult, iubirea unei mamei nu o poate întrece nimeni...Mama m-a ajutat mai mult decât m-a ajutat tata când am ales să rămân la tata ..eu aș alege mama, acum. Oricum e decizia ta, unde crezi tu că îți e mai bine. Oricum o să te obișnuiești repede! happy

| IDede a răspuns:

Am fost in situatia asta, cu cine oare voi pleca? Chiar ma gandeam foarte mult cand raspunsul era in fata mea. Exista o cauza a divortului, ma gandesc. Analizeaza situatia, din ce cauza divorteaza si mergi cu cine crezi cu ca a incercat sa faca bine. Si nu ma refer in casnicie ci, sa iti faca tie bine. Este o decizie grea. Vei duce lipsa unuia dintre ei un timp, este normal. Dar daca alegi sa ramai cu mama sau cu tatal tau nu inseamna ca nu il mai poti vedea pe celalalt. Doar, gandeste-te si suna un cliseu imens dar cateodata este bine sa iti asculti sufletul.

| ViperXd a răspuns:

Chiar daca ai merge cu mama ta si ai avea dragoste materna sau cum ai spus tu parinti, tot mai bine este cu tatal tau pentru ca in ziua de azi fara bani nu ajungi bine deloc.Si oricum daca tatal tau e la servici tot timpul o sa cresti si o sa realizezi ca nu ai asa mare nevoie sa steie cu tine pentru ca o sa ai sau ai deja prieteni, oameni care daca sunt de incredere te vor ajuta in viata...deja pe la varsta de 14-15 nu prea o sa iti vmai pese de dragostea materna...pt ca esti adolescent deja. Nu dspun ca nu ar trebui sa mai stai si cu mama ta sa o vizitezi sau alte chestii. Cunosc foarte multe cazuri ca al tau si ti-am raspuns cu am raspuns si acelor persoane care m-au ascultat si acum imi multumesc Iti doresc mult noroc! Totusi da o funda ca am stat ceva sa scriu rolling on the floor

| rDeea a răspuns:

"Cu mama am pariniti" vrei sa spui că e cu altcineva sau ai un părinte care să ţină la tine? Dacă are pe altcineva, ii spun că nu e prea bine... Acum depinde de tine, e ceva delicat, ai grijă, gandeşte-te bine.
Baftă. happy

| Terro2029 a răspuns:

Incearca sa gandesti in perspectiva de multe ori copii ii tin aproape pe parinti si ii unesc deci daca stai sa te gandesti asa ai avea mari sanse in ai convinge sa nu se desparta in cazul in care mai ai frati si surori cu atat mai mult incearca sa vorbesti cu ei despre tine si viitorul tau daca se vor despartii si incearca sa le arati partile bune si pozitive pentru care sa ramana impreuna, sper ca ti-am fost de ajutor happy

| ElMaestro a răspuns:

Iubire necondiţionată ori banii? Asta-i întrebarea ce ar trebui să ţi-o pui! Baftă multă!

| SurcelIonutCosty a răspuns:

Eu zic cu mama!

| Controlfreak96 a răspuns:

Nimănui nu îi e ușor să aleagă între mama și tata, tu trebuie să alegi pe cine te-a susținut, înțeles și alinat la greu până acum și cu cine te-ai înteles cel mai bine deoarece starea bună materială nu o să îți șteargă lacrimiile sau să te aline când îți e greu. Alege înțelept, consultăți atât inima cât și mintea.

| malia123 a răspuns:

Buna! Eu zic sa-ti pui întrebările următoare: " Cine crezi ca te-ar sprinjini intr-o situatie mai dificila? Cu cine te/ai obișnuit mai mult? Cine te ajuta sa-ti alegi hainele? Daca esti pentru prima oara pe stop cui crezi ca-i poti spune? Cu cine poti fi mai sincera?" ( astea sunt in caz ca esti fat)
Daca esti băiat habar n-am...
Eu zic sa faci ce-ti spune inima!
Si parintii mei au divortat si eu am rămas cu mama ( pe atunci eram mica si nu puteam alege). Dar îmi pare mult mai bine ca am rămas cu ea, deoarece tatălui meu acum nici macar nu-i pasa de mine!