Viata e pe primul loc - iti este mai usor sa te descurci daca stii si fizica si chimie... Patologia te invata despre bolile care iti pot afecta corpul - si asta este important... Nu ai nevoie de toate astea pentru a trai - gandeste-te in schimb ce s-ar intampla daca ai ramane pe o insula pustie si ar trebui sa te descurci singura, aplicand tot ce ai invatat, sau nu...
Nu trebuie sa cazi in extrema cealalta punand toate materiile de invatat mai presus de viata ta. In general, cat timp esti viu se poate spune ca totul este remediabil si ai timp sa le faci pe toate - inclusiv sa inveti. Iti doresc sa ai o viata plina, prieteni si iubire ca sa-ti fie mai usor sa treci prin ea.
Toate trebuiesc invatate, viata nu poate fi traita bine decit dupa ce ai capatat un anumit bagaj de cunostinte. Uite la vedetele OTV, vin la Tv, apar pe sticla dar dupa cum deschid gura iti dai seama ca nu au nimic in cap. Si analfabetii isi traiesc viata dar... vai de viata lor.
Fara aceste lucruri nu poti trece prin viata, oriunde le intalnim, in aer, la scoala, acasa, deci sintem vrand, nevrand mai mereu in preajma lor.
Nu sunt mai importante ca viata. Prin urmare daca ai impresia ca acestea iti pot periclita viata, lasa-te de invatat. Dar promiti ca atata timp cat viata nu iti este in pericol vei invata cu mai multa sarguinta?
Viata e pe primul loc, dar si matematica, chimie, fizica etc, sunt necesare vietii de a fi invatate pentru a ne descurca mai usor si face fata orcarei situati dificile in viata si societate. dupa cum evolueaza lucrurile in viitor viata va depinde total de stiinta.
Cum adica. mai importante ca VIATA? Fiecare invata ce are nevoie, si ce vrea sa faca in VIATA. Daca nu faci nimic, daca stai degeaba, daca nu inveti nimic, atunci care mai e viata ta? Pentru ce mai traiesti? Sa stai degeaba? Sa petreci? De ce multi dintre noi avem amintiri frumoase din scoala generala, liceu? Cand stim ca nu ne placea scoala. ( Eu am amintiri frumoase si de la colegi, si de la profesori )
Uite cum gandesc eu...fizica, chimia, matematica si restul materiilor reprezinta viata in sine... fara ele, e ca si cum ai trai in epoca de piatra...nu stii matematica, te poate prosti oricine la niste banale cumparaturi la piata...nu inveti fizica, nu vei sti ca daca arunci un bolovan deasupra capului tau iti va cadea tot in cap pana la urma...nu inveti chimie, nu vei sti ca CH4 (metanul) face BUM intr-o reactie care implica scantei sau foc...nu inveti limba materna, nu te vei putea angaja la un loc de munca cat de cat decent...si lista poate continua...nu stiu daca ai inteles ce am vrut sa zic, sper ca da... oricum, cea mai buna scoala este "scoala vietii"
miruna_3015 întreabă:
fijalb întreabă: