Zice că țiganul și țigana au ajuns la divorț. Judecătorul o întreabă mai întâi pe ea de ce vrea să divorțeze. Ea: - Păi, dom' judecător, el nu mai e de rangul meu (ea se mai dusese la curățenie pe la niște doamne și se mai emancipase puțin). Îl întreabă și pe el "tu de ce vrei să divorțezi?). El: - Păi, dom' judecător, nici ea nu mai e de ranga mea
Cand casatoria se face din interes sau disperare si nu a existat dragoste adevarat si sincera, in timp moare si interesul ala si ajungi sa-i gasesti vezi defectele partnerului, mai ales daca este unul cu mai putina carte sau educatie ca celalalt.
Normal că indiferența de educatie, obiceiuri samd poate duce și la despărțire.
Pentru care se pot divorta. Motiv care să poată fi invocat la tribunal? Acesta, nu.
Dupa 20-30 de ani de casatorie, pare un motiv destul de pueril pe langa problemele vietii care sigur au aparut, si peste care ati trecut.Insa daca aici exista sentimentul lui de inferioritate fata de femeie care citeste, si care da de inteles ca e mai desteapta si ca asa a fost mereu, atunci clar e altceva si da, poate fi o frustrare, care duce la certuri, care duce la divort.
Treba e ca nu știu cum un om poate sa stea cu cineva 20/30 de ani și sa se simtă mult superior intelectual fata de partener.
Adică da, stim cu toți ca mai exista diferențe, discrepante în care unul are poate mai multa școală sau gândește mai realist și unul poate mai lent sau mai visător.Dar dacă tu ești net superior în asa măsură încât pur și simplu nu ai ce vorbi cu partenerul pentru ce ai stat 20/30 de ani? Ce ai făcut în anii astea?
Te-ai dus la restaurant, ai mâncat cu cuțitul și furculița în timp ce el se scărpinat la c...ie în mijlocul sălii?
Tu veneai de la birou și vorbeai despre algoritmi în timp ce el își rasnea hâra de pe ciorapi și își scupia muci pe jos?
Ai stat asa pentru ca ce?
Eu cred ca oameni ce se asemana se aduna. Acum nu spun ca sunt leiti,sau ca trebuie neapărat sa aibă la fel de multa sau putina școală,acelasi loc de munca etc.Dar trebuie sa se asemene,sa aibă niște principii în comun,sa fie de fire intr-un fel etc...
Asa am auzit de la una ca motiv de divorț că ea are studii superioare, muncea la biblioteca, și bărbatul ei era paznic și nu mai erau compatibili.
Dar ca atunci când ea făcea școală, ăsta muncea sa ii de-a bani pentru ea nu a spus.
Ca bea pana cădea sub masa și continuu îl denigra pe ăsta ca e mai jos decât ea pana la băgat în depresie nu a spus.
Ca ea stătea în cucuietii din deal și asta a dus-o în oraș cu casa, gradina, utilități etc nu a spus.
Da, pot divorța pe motiv de
infidelitate intelectuală din partea ei
și impotență verbală din partea lui.
După 30 de ani s-a trezit femeia că e prea citită pentru soțul ei? După 30 de ani?
Una care citește cărți și este foarte inteligentă se poate mărita și cu un analfabet.
Numai că analfabetul poate să aibă școli și o facultate și încă 3 meserii în afară de cele pentru care a făcut școlile.
Ai scris - mai ales daca comunicarea este saracacioasa in vocabular din partea lui?
Bărbatul când se plictisește îi spune nevestei - m-am vândut ieftin când m-am însurat cu tine, trebuia să caut una mai bogată.
Nu spune - Vai, cât de inteligentă ești.