Somnul...ai insomnii?! Si eu am fost intr-o asemenea stare vreo doi ani, de nu mai voiam sa am de-a face cu viata si nici mai mult de 3 ore/noapte nu reuseam sa dorm. Ce m-a ajutat?! Intr-un colt al camerei mele pastram cateva icoane. Probabil ca ajunsesem la apogeul depresiei pentru ca gandurile suicidale nu mai conteneau. M-am pus in genunghi la Maica Domnului si am rugat-o sa imi dea prieteni (ma simteam foarte singura) si sa ma ajute sa merg mai departe ca eu nu mai pot merge si am adormit in genunchi in fata icoanei. M-am trezit doua-trei ore mai tarziu de m-am pus in pat, mult mai odihnita decat ma simtisem in cei doi ani precedenti. Iar dupa cateva zile s-au ivit si prietenii...cu majoritatea tin legatura si astazi si au trecut 15 ani de atunci.
Ma gandesc ca apropierea de Dumnezeu te va ajuta, caci multa lume mi-a relatat acest lucru si insami mie mi-a ajutat.
Ti-as recomanda de urgenta sa mergi al un Medic Psihiatru pentru a primi ajutor medicamentos si eventual internare in spital, fiindca boala ta a evolut serios, daca ai ajuns deja la ganduri sinucigase.
Sanatate multa!
Cati ani ai si ce s-a intamplat mai exact, detalieaza.
Si vezi ca anti-social inseamna psihopat/sociopat, tu probabil ai vrut sa zici asocial, adica retras.
Nu. Îmi place să distrug lucruri, vreau să caut scandal, să mă bat(mă abțin din astfel de acțiuni)
Am 23 de ani.
Poti face lucrurile astea intr-un cadru organizat, sa fii nu doar acceptat ci apreciat de oameni. Sporturile de contact au public foarte mare.
De asemenea, ca debut in lumea adultilor, pot sa-ti recomand sa lucrezi o perioada in paza. Vei vedea oamenii altfel, intr-un mod benefic pentru tine: vei intalni multi oameni care habar n-au cum sa procedeze in situatii banale, vei confrunta oameni periculosi, lucru mult mai usor decat pare.
Am ignorat intrebarea ta initiala, pentru ca nu prea are sens sa vorbim despre sinucidere, din moment ce ai un mediu placut in care traiesti, si multe activitati care iti aduc fericirea.
Nu cred ca esti sociopat, un sociopat nu se intreaba daca e sau cum e, la tine cel mai probabil e depresia, asa se manifesta la barbati in general, asa se manifesta si la mine.
Esti un tanar neinteles care nu se poate adapta social, sfat, incearca in legiunea straina sau la noi la armata, incearca sa iti gasesti hobby, intra in cercuri de activitati, etc.
I-ati carnetul daca nu il ai inca, bacu, fa ceva cursuri sau o facultate, asa se schimba viata ta. Din pacate acum traim alte vremuri, nu mai exista interactiune umana decat din interese, daca gasesti o femeie n-o sa stea cu tine ca esti tu marinimos si iti plac animalutele si copilasii, o sa stea cu tine doar daca arati bine, ai lovele multe in portofel, o masina bengoasa, etc. prietenii procedeaza la fel, toata lumea e de rahat acum, trebuie sa investesti in tine, nu te ajuta nimeni.
Probabil,ca esti mai selectiv, nu neaparat antisocial.Cand esti inconjurat de tantalai ai nevoie de multa rabdare.
Eu după ce am terminat liceul din cauza părinților mei care nu m-au lăsat să am o viață socială mai activă, în sensul în care eu trebuia să fac teme kilometrice și să învăț din care niciun profesor nu mă asculta când eram pregătit, ca să aleagă praful de mine și să nu mai înțeleg în ce direcție se îndreaptă viața mea și pentru că la școală sunt multe materii inutile care nu au nici o legătură cu dezvoltarea individului. Am fost la psiholog și tocmai că am ajuns acolo m-a făcut să îmi dau seama că sunt un laș și că am lăsat tot ce m-a supărat să mă învingă. De acolo mi-am dat seama că am două mâini, două picioare, că alții poate nu au părinți, de aici m-am gândit că alte persoane o duc mult mai rău și tot au voința să se ridice. De prietenii... eu îi numesc cunoștințe. mare parte din ei nu stau în orașul meu și cei care stau nu mă întreabă niciodată de ieșit, doar dacă inițiativa vine de la mine, deci... oricum niciodată să te bazezi pe oameni, totul trebuie să stea în ambiția ta și să îți dai seama că trebuie să existe pasiuni de care să nu depinzi de alții. Nu zic că e bine să fiu anti-social, dar sunt foarte puțini oameni care să nu stea cu mine doar să mă folosească și pe urmă să plece.
Am uitat să zic legat de insomnii, dar și de o problemă în care am crezut că nu voi mai apuca ziua de mâine, nu voi da detalii despre boala pe care am avut-o pentru că nu îmi place să vorbesc despre viața mea personală atât de mult, în urmă cu aproape zece ani s-a întâmplat și asta m-a făcut să fiu și mai puternic. Am intrat și la facultate, doar că acolo nu am mai fost așa depresiv, dar de insomnii am avut parte... din cauza proiectelor, care pot spune că acolo măcar mai aveau cât de cât cu viața reală, dar multe din ele foarte învechite pentru perioada în care suntem, abia dormeam să le rezolv. După aceea întâmplare de acum zece ani, mi-am dat seama că trebuie să îmi schimb alimentația, să mă hidratez suficient, dar și să nu mai pierd nopțile aiurea, să alung tot ce mă stresează din viața mea ca să am un somn liniștit.
Scrie în ce am scris.
Nu scrie, ca ai scris ca din cauza ca esti anti-social, ala nu e un motiv, esti anti social din cauza cercurilor si mediului in care te ai dezvoltat gandirea, schimba ti gandirea fa sport sa vezi cum iti vei schimba viata in bine, daca nu sari de la balcon si ai terminat povestea.
Ție nu îți este rușine să îmi zici să mă pui să mă arunc de la balcon? Nu o să mă sinucid. Proști ca tine mă fac să continui. Proști ca tine care nu au făcut și nici nu o să facă ceva cu viața lor. Proști ca tine care știu doar să critice, dar de fapt, sunt vai de ei.
Cum nu te sinucizi? ba te sinucizi, cei dupa tine? iauzi
Da te critic, ca esti lucru slab, vrei sa te aplaud?
du te domne si lucra lasa vrajelile astea
la varsta ta aveam 3 divorturi si 4 copii tu imi vi cu povesti din astea de leagan pe cine crezi ca prostesti?
T i-am dat un sfat prietenesc, daca nu ti convine poti sa mergi la mama ta si sa luati aman2 de manuta bagamias puIan capu ei ca o facut un imbecil ca si tine, vai samar
Auzi la el nu se sinucide ca vede el prosti, auzi motiv, du te la psihiatru ca ai probleme la cabeza, animal
Imi scrii de pe alte conturi ca ti ai luat suspend, pe buna dreptate ca esti vai steaua ta, nu meriti un colt de paine astia ca tine, lucuri slabe