| 2420 a întrebat:

Pentru un salariu de 1700 RON plus 300 RON bonuri, voi ați îndura umilințe verbale din partea colegilor doar pentru a avea ce mânca și cu ce plăti facturile?

P.S.: Am contract pe perioadă nedeterminată la fabrica la care lucrez, lucru rar întâlnit în România și locuiesc într-un oraș mic al provinciei, în timp ce în acest oraș în celelalte fabrici, sunt muncitori care lucrează de câțiva ani cu contract doar pe 3 luni și acei muncitori stau de fiecare dată cu emoții că în fiecare moment nu li se mai prelungește contractul.

22 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu, imi dadeam demisia si plecam in armata. Legiunea franceza - armata belgiana sau armata germana. Toate accepta candidati din UE

regis
| regis a răspuns:

Umilinte din partea colegilor nu am de ce să îndur, indiferent de suma, pentru ca nu colegii imi platesc salariul.
Si am o veste proasta pentru tine: contractul pe perioada nedeterminata se poate incheia oricand, in 15 zile, nu e nici un lucru rar întâlnit, nici mai avantajos decat un contract pe 3 luni.

| Adry05 a răspuns:

Mi-aș căuta altceva în paralel și când aș găsi i-aș părăsi laughing n-aș sta într-un mediu toxic mai ales că nici nu ai nu știu ce plată

| ania a răspuns:

Merita pana gasesti ceva mai bun.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Grea intrebare foarte grea pe bune. In ziua de azi este tot mai greu sa ai servici sa înduri umilinte si batjocura oamenilor nu este usor, cel mai bine daca poti discută cu șeful/sefa ta, spune i ca colegii se poarta urît cu tine si tu numai poti indura aceasta situatie, si lasa o pe ea sau pe el daca este barbat seful sa discute cu colegii tai, dar care este cauza de ce se poarta ei urit cu tine? Si in ce domeniu lucrezi? Esti băiat sau fata? Ce varsta ai?

| Wr3nch a răspuns:

Depinde ce intelegi prin umilinte verbale. Mistocareala e una, jignirile is altceva.

| Frank51 a răspuns:

Ignora copii aceștia drăgălași, ei încă nu plătesc facturi și nu fac cumpărături de 1500 de lei, aceste proceduri sunt efectuate de către părinți happy

Sfatul meu este să îți cauți alt loc de muncă, ai informații greșite, sunt foarte multe locuri de muncă pe perioada nedeterminată, cu salarii tot așa între 1500-2000, deci nu ai decât să cauți alt loc, și când ești pregătit îți dai demisia.

| SingleForOne a răspuns:

Eu mereu caut metode să fiu pacifist, și să nu-mi deranjez prea mult liniștea interioară. Toate ca toate, până într-un anumit punct, evident. Când știu că multe lucruri se întâmplă din greșelile mele, asta e ok, mai tac, mai înghit, mai învăț; dar când se întâmplă să greșesc și/sau să nu am timp de anumite lucruri datorită volumului imens de muncă, atunci n-ar fi vina mea, dar totuși, continui să învăț... dar din nou, până într-un anumit punct.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, wtf. Sanatatea mentala e mai importanta decat niste facturi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut și eu un loc de munca de gen, cu colegi de gen. Salariul era decent, mai mare decât al tău. Însă motivul pentru care am plecat din fabrica a fost datorită faptului că s-au descoperit cazuri de covid în interior și din cauza conducerii iresponsabile m-am infectat și eu. Conducerea nu a dat doi bani pe mine și m-a trimis acasă sa fac testul pe banii mei. În rest dacă nu exista această problemă și astăzi lucram in același loc. Colegii? Ma durea în fund de ei. La început mă deranja comportamentul lor, însă trebuie să înveți să și întorci replica altfel vei fi luat de prost. Dacă taci rău faci, baga-le mucii în fasole.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am văzut ca ai dat edit la întrebare, atunci dau și eu răspuns mai departe. Dacă tu consideri că, contractul de muncă pentru o perioada nedeterminată face să îți ofere și un loc de munca stabil, atunci îți zic ca te înșeli. Contractul de munca poate înceta când te aștepți mai puțin, unele firme îl pot desface și verbal și ești trimis lejer acasa. Asa ca nu te baza pe acel contract pentru ca este un mare fâs. Când unuia dintre șefi i se pune pata pe tine, tot te va da afara sau te va face sa pleci. Te-ai gândit că poate comportamentul colegilor se datorează șefilor care nu te mai vor prin preajmă și vor ca tu să pleci? Chiar șefii pot fi cei care te sapă și vor pune alți colegi să îți faca zile fripte.

| Dintrebare a răspuns:

Raspunsul meu este: nu. Pentru mine nimic nu este suficient de important incat sa-l pun inaintea confortului meu psihic. Eu am avut o situatie recenta cand a trebuit sa iau o decizie legata de locul de munca. Nu ma mai intelegeam cu cineva din conducerea firmei unde lucram. Si am stat vreo jumatate de an sa ma gandesc ce sa fac. Castigam foarte bine dar acumulam pe zi ce trece stres si ma simteam ca dracu. Si pur si simplu am stat si m-am gandit ce e mai important pentru mine daca sunt obligata sa aleg: banii sau linistea. Raspunsul a fost linistea, asa ca pur si simplu m-am dus intr-o luni si mi-am dat demisia. Partea ciudata a fost ca cei din jur, inclusiv fosti colegi imi ziceau sa nu fac asta si imi dadeau tot felul de argumente. Si dupa ce am facut-o zici ca toata lumea tinea doliu pentru mine. Mi se pare o prostie sa iti dai cu parerea despre viata altora, pentru ca numai cel care se afla intr-o anumita situatie stie cum se simte. Oricum, ideea este ca mi-am gasit alt loc de munca, momentan totul pare in regula. Dar sunt foarte decisa sa nu mai stau niciodata in viata mea sa accept situatii tampite la serviciu. Daca o sa vad ca nu ma simt bine, imi iau talpasita si de aici.

| SoareDaniel a răspuns:

Depinde de colegi daca sunt aproape de pensionare le vor prelungii contractele pentru ca sunt obisnuiti sa fie sclavii de ani de zile si sa inghita pe salarii de nimic! ca tanar la 28 vei fi si mai rau exploatat si ti se poate arata oricand usa din dos indiferent de cat de bine te descurci in treaba atribuita! am patit la o fabrica de mase plastice unde imi faceam treaba ok sa fiu dat afara fara explicatii dupa nici 2 saptamani de munca si aveam contract pe 3 luni

| SoareDaniel a răspuns:

Am lucrat in pitesti si pe 1200 ron si dupa 3 luni de zile am fost la un pas sa ma iau la bataie cu sefii de tura si am plecat singur de acolo, ne-am injurat reciproc de toti mortii si ranitii laughing) ca avea boala pe mine ca nu faceam norma spunandu-i ca o fac si eu pe cat se plateste adica pe nimic! la fabrici intotdeauna VEI FI SCLAV indiferent de ce oferta gasesti tu si pe 2500 salariu tot la poola sefilor esti

| Georgexyz99 a răspuns (pentru SoareDaniel):

@SoareDaniel cred ca intrebarea asta ai omis-o...:
https://www.tpu.ro/......oarece-la/

| SoareDaniel a răspuns (pentru Georgexyz99):

Nu am omis'o prietene, e de prost gust totusi sa va bateti joc de el pana la urma .....stiu foarte bine prin ce trece ca aceiasi viata o duc si eu, mananc, servici si pariuri sportive, un inlocuitor pentru mangaieri si sarutari de la o persoana draga, dar el, NU O SA O MAI DUCA MULT

| Georgexyz99 a răspuns (pentru SoareDaniel):

Prietene, nu imi bat joc de nimeni pentru ca si eu sunt constient ca ma va astepta o viata de rahat pe viitor, doar am vrut sa vad ce parere ai, dar cred ca e o intrebare care seamana cu una din februarie in care se plangea de aceleasi conditii la locul de munca, si i-ai dat replica de pe un cont care in ziua de azi nu mai poate fi accesibil. Si pe langa tigari, alcool si pariuri sportive, mai baga si dependenta de fast-food (McDonald's, shaorma si pizza), ca si asta iti mai atenueaza depresia

Nu obisnuiesc sa mananc fast food, tigari si alcool dar merg mana in mana cu jocurile dar, stai linistit nu imi duce tu grija cu pariurile sportive, am o experienta in domeniu destul de mare stiu cum sta treaba ......cum sa joc, statistici, informatii etc...

Minim pe economie, nedezvoltat ca barbat la aproape 30 de ani, valoare sociala 0 si el vrea o gagica, e un scenariu de SF poate nici de asa ceva... chiar nu pot sa il inteleg ii e asa greu sa se resemneze omu' in fine, e treaba lui ce face, pune intrebari mai noi si cu sinucis, sa o faca i-am zis si i-o repet NIMANUI NU II PASA DE PERSOANA TA

| Iunicu a răspuns:

În principiu atitudinea ta este cea care dictează respect sau dispreț pentru cei din jurul tău.
Oriunde altundeva vei merge comportamentul colegilor va fi similar. Trebuie să lucrezi cu mintea ta.
Învață să stopezi miștoul, dacă se poate din fașă.
Asta o poți face in două feluri. Ori cu simțul umorului, intorcand miștocăreala, ori cu agresivitate, dar aici îți trebuie puțină țăcăneală pentru că va trebui să îți intimidezi interlocutorul.
Și în general oamenii se sperie de bătăuși sau de nebuni.
Tu bătăuș nu ești. Dar poți să te prefaci că îți filează o lampă.

| luffypk a răspuns:

Nu, scurt si la obiect.

| VanillaQ a răspuns:

Nimeni nu merita sa indure umilinte verbale (sau fizice in cel mai rau caz) pentru nimic! Chiar daca ai salar de 5000 lei sau 1000 lei, psihicul tau conteaza, nu il distruge pentru un job.
Intr-adevar cu aceasta pandemie s-au scazut numarul locurilor de munca din cauza falimentarii sau alte cazuri, dar nici un job nu este mai important decat tine! Nu te lasa umilit, discuta cu superiorii/superiorul tau despre situatie.
Cu siguranta ai deja experienta acumulata incat ai putea sa gasesti alt job in domeniu sau chiar intr-un domeniu nou.
Iti urez mult succes, tu esti mai important decat orice altceva. Pune-te tu pe primul loc.