Regula de supravietuire (chiar si in prizoneriat sau in puscarie este: "Taci si faci" ce ti se ordona!
In caz de neconformare, viata chiar ti se va amari.
Valabil si la locuri de munca, dar nu numai.
Daca nu reusest sa te intelegi si sa te conformezi cu cei apropiati din familie, atunci vei ava un viitor nasol, dependent de vointa strainilor.
Ce pana mea legatura are prizonieratul, sau puscaria, cu situatia ei?!
Tu, cu ideile astea, ar trebui sa te iei de mana cu imbecilul de Teodosie, ca ala mai are idei de astea de genul "taci si inghite".
De fapt, sunt multi care s-au rupt total de familii toxice si le-a fost foarte bine dupa aia. De unde ideea asta ca trebuie sa stai sa induri tot felul de tampenii de la familie?!
Cum ai deja 18 ani, esti LIBERA sa pleci in lume, unde vrei si sa faci ce vrei, ascultand numai de cine iti place.
Deci: de ce mai stai cu maica-ta si tatal vitreg, daca nu va impacati?
Ia-ti valiza si pleaca cu chirie, suporta-te singura si asculti pe cine vrei tu, fara sa-ti mai pese de familia toxica.
Citeste in fiecare zi psalmul 142 in gand sau cu glas tare si te vei simti mai bine in curand!
Bună Ioana, ce te pasionează, ce îți place să faci in timpul liber, când erai mica la ce cariera visai? Îmi poți da mesaje sau putem vorbi aici dacă vrei!
Soluția este să te muți, cât mai repede posibil, în acel mediu nu ai cum să evoluezi vreodată, să faci ceva cu viata ta. Angajează-te în primul rând, pune ceva bănuți deoparte, fără sa stie părinții tăi, când ai strâns suficient ai plecat cu chirie, apoi te gândești ce să faci cu viața ta, ce visuri ai, ce job ti-ar plăcea să ai și in ce direcție vrei să mergi, dacă vrei să mergi la o facultate anume sau să faci niște cursuri de calificare profesională, ai atâtea opțiuni, trebuie doar să pleci de acolo din acel mediu toxic să îți mai limpezești puțin mintea să îți dai seama ce vrei cu adevărat.
E rău ca fată să treci prin așa ceva. Nu ai vreo prietenă care să aibă grija ta?
@madalina2090
Dacă va face asta își va face viața amară și sufletul ei se va întuneca in tăcere mai rău fincă va ști toată viața ei de ce la lota de bărbat nu pentrucă îl iubește și pentru că era singura soluție să scape de părinți ei ia va rămâne pe conștiință toată viața ei ne împăcat din două părinți.
Una find părinți ei că n-au înțeles o niciodată și fincă nu o înțelegea părinți ei s-a dus la măritat iar aicia face ori-ce femeie orice fată greșeala vieți ei și capcana vieții ei cum? O dată ce băiatul ăla bărbatul ăla știe situația ei de acasă află situația ei de acasă va profita de ocazia asta și o trata frumos până pune mâna pe ia după va duce o viață asemănătoare că părinților ei nu mă face așa va rog frumos nu mai încurajați copii ăștia cu ideile este tâmpite și proaste grav de tot ia are 18 ani încă este un Copil degeaba îi vedeți generația asta 2 metri la 18 ani 15 ani ei încă sânt copii și nu au de viață habar un gram cu ce se mănâncă viața asta și cum este viața asta într-adevăr cu Adevărat. Multe fete cad pe mânainile profitorilor știind situația lor de acasă și profitorul profită de asta și aia bat joc de copii ăștia. Soluția ei nu este sub nici o formă măritatul nu trebuie sa plece la bărbat de o vârstă atâta de grav de fragilă mai ales copilul ăsta are mult mai multe probleme pe lângă ce trăiești cu familia ei v-ați uitat la întrebările ei? ia are probleme de sănătate din cauza familie ei iau nenorocit viața lui copilul ăsta nu mai dați astfel de sfaturi la copii să se mărite care nu au habar de nimic nau habar pur și simplu de nimic despre viața asta copii ăștia care sânt abuzați de propi lor părinți.
Este foarte clară că mama și soțul ei sânt unul și același mizerie ireciclabilă două deșeuri publice.
Nu dă două grame pe pentru amândoi fiindcă tu TU EȘTI UN COPIL chiar de ai 18 ani și 20 de ani m-ai întâi de toate EȘTI O FATA O DOMNIȘOARĂ iar mamă ta nu este "conștientă" de asta pentru că mintea ei gândul ei este la bărbat nu și la copilul ei îmi pare rău cu Adevărat ce trăiești ce viață dulci lângă așa"oamenii" și trebuie să-i suporți pe "părinți" ăștia de carton.
Ținete de schoală nu face prostia grav Sâte duci la bărbat să scapi de acasă fincă daca faci așa o să duci o viață mult mai gravă sânt mulți nenorociți care abia așteptat să pună mâna pe o fată cu situația prosta și situația și legătura de acasă cu familia Destrăbălată nici n-ai habar câți demoni au haine de îngeri pe ei și se aseamănă omului nu face prostia Sâte duci la bărbat da scapi de ei.
Ținete de schoală trăiești adolescența sănătos și frumos nu intra in anturaje proaste pline de Destrăbălați deformați fincă lumea de afară nu este cu cea de pe tiktok sau Instagram sau Facebook Snapchat viața Adevărat este dificilă crudă fără nicio milă nu o săi pese ce ai 14 ani 16 ani 18 ani 20 de ani 50 de ani viața este dificilă pentru ori-ce vârsta fi atentă lângă ce oamenii te înconjori fi atentă cine vrea să-ți fie prieteni și cu ce ocazie vrea să-ți fie prieteni dacă începe cu complimente frumos vai fată ce frumos ești ai mare grija de tot ăștia sân vânători player nau reguli pedofili ăștia la nimic și nici la vârsta nu se uităm
Ținete de schoală întreb timp este vara caută undeva să muncești parti time cât să poți să-ți faci banii de buzunar pentru tine dacă îți dă și nenorociți ăia doi banii IAI PE TOȚI CĂI MERIȚI daca ei te tratează ură și în halul ăla de murdar ARDEI FĂRĂ MILĂ LA BUZUNARE PE AMÂNDOI da nu te apuca te Prosti fumat băutură droguri că tineretului in ziua de azi este gravă rău de tot... Nu le sămăna lor și ținete de schoală Copile și de muncă cinstită.
Pai a ti oxupa timpul cu o munca vei putea vedea si altceva, iti vei face si bani, nu vei mai suportasi toate prostiile de acasa si in caz de ...iti pui bani deoparte iti iei o chirie si cu munca si iti iei viata in propriile maini si ai sa vezi ca vei reusi, daca iti doresti si vei munci
Cunosc o fata care locuia in bloc cu mine, si tatal ei ii facea viata mizerabila. S-a maritat la 19 ani cu un tip care era nebun dupa ea. Pe urma mi-a spus ca ea nu il iubea sa se marite cu el, dar era singura ei portita de salvare, sa scape de ai ei. Acum e tot maritata cu el, dar nu o mai vad prea des... De aceea, ma gandeam ca daca dai peste un baiat care te iubeste, poate macar va mutati impreuna, si scapi de infernul de acasa. Nu stiu daca e bine, dar am citit mesajul meu si mi am adus aminte de vecina mea.
Tocmai, că eu nu dau de cineva care să mă iubească.
Mă rog într-una la Dumnezeu să îmi ofere și mie un partener bun și credincios, cu care să îmi pot face familia ce eu nu am avut-o niciodată...
Majoritatea fetelor cu situatii similare, se "salveaza" mutandu-se cu baieti. Insa mie nu mi se pare deloc ok sa te bazezi pe o relatie adolescentina, cand vine vorba de nevoile de baza (adapost, mancare, cosmetice). Ala ar putea sa te santajeze, si sa te trateze ca pe o jucarie, stiind ca nu ai unde sa pleci.
De aceea, eu te sfatuiesc sa "lasi loc de buna ziua" acasa, si sa iti cauti independenta prin munca, stand in chirie undeva, pe banii tai.
Sunt multe posturi in strainatate ce ofera cazare, sau chiar si in tara. Sunt hoteluri si pensiuni care angajeaza persoane tinere, si le ofera cazare la ei. Eu am lucrat la un astfel de hotel, si era firma foarte serioasa in general. Salariile erau mici, dar cazarea era gratuita, iar mancarea ieftina.
In primul rand trebuie sa fii ambitioasa si sa ai incredere-n TINE!
Tu iti alegi o facultate care-ti place, un job bun si un partener pe gustul tau. Nu sta-n baza lui Dzeu ca nu-ti baga nimic in traista! Fii optimista