Din pacate nu sunt o persoana adulta cu o experienta impresionanta de viata si nici mama nu as putea fi vreodata dar sper ca interventia mea te poate ajuta.
1 ) Am inteles ca ai avut un trecut in care nu prea ai stiut pe ce directie sa mergi. Ca nu ai avut lumina aprinsa sau ai inchis tu ochiui asta nu pot sti si nu conteaza. Important este ca acum ai realizat aceste lucruri. Nu te gandi ca e o ca o pedeapsa ce se intampla acum pentru asta. Fii bucuroasa ca ai realizat cum trebuie sa fie viata ta. Multi isi rateaza toata viata pana sa realizeze asta.
2 ) Tatal tau. Se pare ca problema a aparut de aici. In opinia mea serviciul acesta a aparut odata cu problemele iscate din discutiile cu el, imi imaginez cum ar fi ele. Spui ca iti placi tatal asa cum e el desi recunosti ca nu e ce ti-ai dori. E ceva normal, te-ai atasat de el, poate de o imagine a lui mai timpurie. Se stie ca nu poti sa renegi pe cei dragi chiar daca ei o fac uneori. El a facut-o, desi prin comportament doar. Incearca sa il intelegi acolo unde este loc iar unde nu vorbeste cu el si incearca sa intelegi ce ai putea face tu pentru a fi de folos cumva in aceasta situatie delicata. Ai putea fi un liant intre cei doi, sa gasesti solutii pentru ca viata voastra ca familie sa continue.
3 ) Mama. In primul rand ea sufera cel mai mult intr-o astfel de situatie. Nu te gandi ca a acceptat cu bratele deschide acest loc de munca. Poate nu ii place deloc. Cu siguranta a facut-o ca sa fie cat mai putin timp alaturi de tatal tau si sa aduca si un ban ca vrea sa iti permita si tie sa te bucuri de cele de trebuinta. Trebuie sa o sprijini in tot ce face si sa incerci sa intelegi ca ea sufera cel mai mult. Iti dai seama ca nu e greu dupa atatia ani sa iti dai semaa ca nu mai ai alaturi pe cel pe care l-ai iubit mereu. Sa nu o judeci niciodata si sa ii fii alaturi. Mergi la ea fara niciun motiv, spune-i ca o iubesti si ca o sa o intelegi si o sa fii sprijinul ei orice ar hotara.
4 ) Acel prieten. Inteleg ca iti e greu sa vezi definitia de tata cu alt chip. E greu. Dar nu incerca sa stabilesti acest camp. Practic tu nu stabilesti doar un scut. Ai un scut cu ghimpi. De fiecare data cand el se apropie sa stii ca risti sa il ranesti nu doar pe el ci si pe mama ta. Daca mama ta ar dori sa isi refaca viata cu el, iti dai seama ca acest esec al apropierii dintre tine si el o doare si pe ea. Incearca sa il accepti in viata ta. Nu iti cer sa ii spui tata sau sa il accepti in aceasta postura imediat. Dar gandeste-te ca mama ta are nevoie de sprijin, intelegere si iubire. Si fii sigura ca tu esti de mare ajutor acum pentru ea. Dar are nevoie de mai mult. Si acest coleg pare a fi un miracol in acest context pentru ea. Pe de alta parte poate sunt doar prieteni foarte buni. Nu poti sti exact
4 ) In situatia cu prietenii iti spun ca e bine ca ai aflat de acum pe cine ai alaturi. E mult mai bine decat sa fi aflat peste mult timp. Incearca sa fii alaturi de cei care te apreciaza si te inteleg cu adevarat. Pe ceilalti trebuie sa ii ocolesti pe cat poti. Fii sociabila, dar atat. Nu intra in jocul lor. Ei vor sa fii asa cum vor ei. Fii tu! Iti spun ca in timp vei mai gasi alti prieteni, unii vor face la fel dar altii vor ramane. Asta e frumos la viata. In timp se cern relele si iti dai seama de adevaratele valori. In timp iti dai sema cine merita sa iti fie alaturi si ce drum trebuie sa alegi.
5 ) Liceul. Te inteleg ca e foarte greu in aceste conditii sa te mai concentrezi la examen sa inveti. Totusi incearca sa te organizezi. In primul rand cauta sa afli ce stii mai putin si axeaza-te pe acele lucruri. Organizarea te ajuta mult si mereu in cazul examenelor e greu sa incepi. Cu timpul vazand ca trebuie doar sa iti amintesti materia o sa vezi ca nu mai e atat de greu. Ai putea sa rogi niste colegi mai priceputi sa te ajute. Poate asa gasesti si noi prieteni si sprijin in aceasta perioada grea.
Daca vrei sa vorbim vreodata imi poti lasa un mesaj pe privat cu id-ul.
Sper sa fie bine. Domnul să te binecuvânteze!
Da trista povestea ta si se pare ca te ai maturizat ff repede intr un timp ff scurt /E ff bine dar tu poti fi aceea care sa incerci sa salvezi familia adica parintii sa fie impreuna pentru a avea grija de tine. Incearca sa vb cu amindoi. Adica tata sa renunte la bautura iar mama sa fie alaturi de el si de tine. cEi intii nu i pe urma cRed ca ai inteles ce am vrut sa spun Daca se mai poate face ceva incearca. vb cu mama ta si spune-i ce ti doresti.si poate rez ceva. mama ta un om matur trebuie sa se gindeasca m, ai intii la tine si apoi la ea. doar daca nu mai este cale de intoarcere atuncii. Daca nu este violenta in fam se pot indrepta lucrurile. numai cu totii uniti puteti trece peste acest hop. iti urez bafta la ex. spune-i mamei ca ai nevoie de ajutor la metem pentru examen pentru ca nu e prea tirziu si apoi fii loptatoare si fa ti un drum al tau si cu ajutorul celui de sus si aparintilor iti doresc sa fie bine [ o mama a 2 copii]
Ce vad eu aici e un strigat al unui copil care vrea sa mai fie copil, iar voi ii spuneti: incearca sa intelegi? Care vrea sa fie iubit de parintii sai, un copil caruia ii este daramat universul familial, povestea aia cu finalul "vor trai fericiti pana la adanci batraneti", iar tot ce se spune e incearca sa intelegi?
Draga mea, nevoia ta primordiala este de a fi iubita momentan. Noi iti putem spune chestii mii si mii, insa nu iti putem asigura iubirea parinteasca. Iti putem spune ca ea exista, dar doar atat.
E doar punctul meu de vedere, dar incearca sa o iei separat pe mama ta si sa vorbesti cu ea; spune-i ce simti, cum vezi tu lucrurile. Stiu ca esti speriata, dar frica nu este raspunsul la nici o intrebare. Mama ta te va mangaia cu siguranta.
Apoi incearca sa vorbesti cu tatal tau. Nu as putea da un sfat cum anume sa o faci ca nici eu nu am facut-o atunci cand trebuia, iar el avea acelasi "prieten" ca tatal tau. Din fericire pentru el, "prietenia" lor s-a terminat, dar loc de discutie nu s-a facut. Asta nu inseamna ca nu ma iubeste, dar STIU ca ma iubeste. Asta e cel mai important. Il poti intreba, ii poti spune ca te simti parasita, abandonata, confuza. Ii poti spune ca iti doresti sa fi fost o familie fericita, tot ce iti trece prin cap.
Nu e varsta la care sa fii stresata, e o varsta pentru copilarie. Problemele adultilor lasa-le adultilor. Tu du-te si copilareste.
O sa treci peste tot ai sa vezi, Dumnezeu este cu tine si asa vrea El sa treci peste orice obstacol iti pune in cale, sa te faca sa devii tare, matura. O sa vina si randul tau sa fii fericita si sa ai liniste, pace si armonie cum iti doresti, pe cineva care sa te iubeasca.Acum trebuie sa ai grija si de scoala ta si sa mergi pana la capat sa nu te lasi batuta oricat de greu ar fi si de stresant. Daca mama ta e fericita cu acest barbat eu zic sa il accepti pentru mama ta, nimeni nu te va indeparta de tatal tau adevarat.In cazul meu tata era la fel cu bautura si mama muncea numai ea si a crescut trei copii cu greu zbatandu-se numai ea, stiu e trist au fost si multe altele dar cu toate astea nu s-a despartit de el pentru noi ca sa nu crestem fara tata, imi pare rau caci as fi ales sa raman fara tata decat sa sufere mama.Acum Dumnezeu mi-a luat-o mult prea devreme, mi-a luat tot ce aveam, m-a lasat a nimanui si singura intr-o tara straina. Zic eu ca m-a pedepsit, dar accept pedeapsa, merg mai departe cum pot tot cu ajutorul Lui.Asa ca tu trebuie sa fii tare ca la toti Dumnezeu ne pune piedici pentru a ne face tari, nu trebuie sa fii trista si nici sa te simti singura ca noi suntem alaturi de tine si cand vrei sa vorbesti cu cineva o sa te ascultam.Numai bine si ai grija de tine, fii tare.
Incearca sa te salvezi pe tine in viata. Peste cativa ani te vei simti implinita si in momentul de fata lasa-i la o parte pe ceilalti. Acorda-le iubire dupa realizarile tale si spune-le ca iti pare rau ca nu te-ai uitat la ei, dar trebuia sa faci ceva in viata ta.
Poate aceste intamplari te vor face sa alegi cu grija drumul in viata, sa ai rabdare si sa gasesti un barbat care sa te iubesca cu adevarat ca sa nu iti pui copii in aceeasi situatie, totul se va rezolva, pur si simplu sunt momente in viata cand trebuie sa trecem peste niste incercari, tot raul spre bine.nu stiu daca sunt in masura sa te inteleg pentru ca parinti mei sunt de 23 ani impreuna si se inteleg bine, sau mai certat uneori dar nu cat sa se desparta sau alte chesti, in shimb stiu persoane in situatia ta, am o verisoara de 14 ani la fel ca tine si ii cunosc parinti, dupa multi ani de casatorie se comporta ca niste copii, uneori adulti sunt mai infantili decat copii lor, sa nu faci o greseala sa te casatoresti foarte devreme pentru ca risti sa ajungi ca ei sau mai rau, eu te sfatuiesc sa inveti sa mergi la facultate sa-ti faci o cariera, stiu ca ai doar 15 ani dar trebuie sa lupti pentru tine, eu m-am angajat la 16 ani si am terminat liceul, acum sunt anul 2 de facultate, am intalnit pe cineva care ma iubeste si sper sa am o relatie macar ca a parintilor mei, dar eu cred ca o sa fie mai frumoasa.sa fi sanatoasa si sa ai putere sa lupti
Chiar de nu l vei considera tatal tau, daca o face fericita pe mama ta, trebuie sa l respecti.atat.si dacar in timp iti va castiga afectiunea si increderea il poti si iubi putin.nu trebuie sa i zici tata dc nu vrei, un om bun nici nu ti cere asta, nu ti impune.pe tatal tau trebuie sa l ajuti cum poti sa iasa din gaura asta neagra, cu bautura si tot. iar cu tine trebuie sa ai rabdare, sa ti acorzi timp pentru tine, sa gasesti ceva ce sa ti placa, sa te refugiezi in ceva doar pentru tine, desen, filme, poate un baiat, dar este greu sa gasesti un om care sa te ajute, sa te iubeasca si care sa nu te raneasca. ceea ce se intampla acum in viata ta este greu, este complicat, dar nu esti tu de vina cu nimic si nici nu trebuie sa o iei ca o pedeapsa pentru trecutul tau.toti gresim
Si eu am prbleme familiale dar pentru aia imi apar onoarea mea.Nu vreau sa mai depind de parinti vreau sa fac totul singura pentru ca sa fiu pregatita in viitor. Si asa fac si acum.Trista poveste dar asta e viata rea cum e ea e a naostra
Tu vrei ca parintii tai sa fie in continuare impreuna, dar daca ei nu se mai inteleg, iar mama ta si-a gasit deja pe cineva, nu cred ca se pot intoarce la relatia pe care au avut-o pana acum. Tatal tau este tot mai suparat, probabitl pentru ca el nu vrea sa o piarda pe mama ta.(ar trebui sa incerci sa vorbesti cu el sa vezi ce spune el) Mama ta daca a cunoscut deja un alt barbat si cum spui tu ca vrea sa divorteze, ea sigur vrea sa se intample asta si nu se gandeste ca ar putea continua relatia cu tatal tau. Daca tatal tau o vrea inapoi pe mama ta si crez ca sunt sanse sa mai fie impreuna, nu ezita sa discuti cu ei.
Cu colegul mamei tale ar trebui sa te comporti normal si sa nu incerci sa te apropii de el prea repede.
E foarte greu daca esti singura si nu ai macar un frate, o sora. Prietenii nu or sa fie niciodata cum te astepti si foarte multi din ei nu vor sa auda problemele de familie, pentru ca ei nu stiu cum sa te consoleze. Daca ai o persoana mai mare cu care sa vorbesti si te intelegi bine, cum ar fi bunic/bunica, matusa/unchi. Ei te pot ajuta.
Iti doresc sa treci cu bine peste aceste probleme si sa fii fericita. :*
Stiu cum te simti.Si la mine.parintii s-au despartit din cauza certurilor prea multe...Mama mea si-a gasit in acest timp pana a divortat de tata, un prieten si tata la fel.Eu incerc sa-i inteleg pe amandoi,, nou veniti in viata mea'' si sa-i respect pentru. ca totusi, chiar daca nu-mi convine mie, parintii mei tot trebuie sa fie fericiti si asta este tot ce imi doresc pentru. ca sunt singurii de pe lumea aceasta care te vor iubi la nesfarsit.
O sa vezi ca ai sa incepi sa te acomodezi cu timpul mai ales daca prietenul mamei tale are un copil cu care ai sa poti sa vorbesti si sa te intelegi cu el.Asa am facut si eu.Ai sa vezi ca totul va fi bine doar ca trebuie sa astepti un pic sa se aranjeze totul.:*
Trista poveste...
Probabil mama ta e fericita alaturi de acel coleg...
Asa crede ea ca e mai bine...
Daca ai nevoie...sa discuti cu cineva lasa`mi un mesaj privat:*. O sa discutam ca si cum am fii cele m`ai bune prietene.
Ca sa uiti de aceste probleme te pot ajuta prietenii, iti petreci cat mai mult timp cu ei la scoala stai o buna perioada etc cauta sa nu stai foarte mult in atmosfera asta tensionata de certuri scandaluri bautura barbati etc.cunosc cazuri asemanatoare ma rog daca mama ta a cunoscut un coleg inseamna ca ea consindera ca intre tatal tau si ea numai este nimic probabil de aia tatal tau este foarte afectat si a cazut in pantima alcoolului din care nu va iesi prea curand decat cu ajutorul cuiva drag si a vointei ...Esti inca mica pentru asemenea scandaluri si nu esti de vina cu nimic parintii ti dau Dumnezeu buni rai asa cum sunt ai tai sunt iar prietenii ti alegi tu, inteleg drama prin care treci ca si ai mei au divortat norocul meu cand aveam peste 18 ani dar daca se vor desparti tatal tau va renunta la bautura mama si colegul tau vor fi fericiti va fi si mai bine pentru tine vei vedea va fi linistite poate si mai multi bani parinti vor fi fericiti separat. si cat despre prieteni cam asa e foarte rar iti gasesti prieteni adevarati aici nu stiu ce sa iti zic depinde de firea ta cauta subiecte comune cu anumite persoane, numai fi timida nu le spune tuturor ce ai pe suflet ei pot profita de slabiciunea ta fi tare cand esti cu prietenii/prietenele tale incearca sa te binedispui uita de tot de probleme de tot si relaxeaza-te esti inca mica si ai o viata inainte de dus urmeaza liceul, cea mai frumoasa perioada a vietii si studentia la fel invata traieste-ti viata! Si inca ceva nu toti baietii sunt la fel te vei convinge de asta
Poi in primul rand nu il acuza pe dumnezeu ca ti-a luat tot dumnezeu iti da nu iti ia.In legatura cu aitai daca sunt in proces sau nu iai de manuta pune-i la o masa si rogai sa te asculte pana la capat, sa nu plece de la masa sa te lase pe tine sa vorbesti. Iar din partea ta o sa vina zic eu intrebari simple si legate de tine in special, pentru ca tu esti piesa de la mijloc pentru tine ar trebui sa lupte ei, Il rogi pe tatal tau sa lase bautura pentru tine daca te iubeste, sa fie mai de casa pentru ca tu ai nevoie de el ca el este tatal tau nu altcineva, la mama ta o intrebi daca ea crede ca eu o sa fiu bine daca ei se despart, o sa te simti bine daca nu ai iubirea parintilor langa tine, spune-le ca tu ii vrei pe amandoi langa tine nu vrei pe alti straini, incearca sa comunici cu ei. Fai sa inteleaga ca u ai nevoie de amandoi si sa incerce sa comunice si sa lase din alor cate putin sa se gandeasca la tine nu la binele lor.Succes
Mama ta dupa ce s-a angajat a avut o gramada de treaba. a uitat ca areun sot.vad ca uitat si ca are o fata de educat si de crescut.multi barbati se apuca de baut din cauza sotiilor, sa ma ierti, curve.si multe sotii se despart de sotii, betivi. dar tu nu ar trebui sa suferi.asta trebuia sa fie in primul si primul rand grija lor. spune-le ca te vei muta int-o garsoniera singura, pe care ti-o vor cumpara impreuna, si sa-ti poarte de grija pana vei fi pe picioarele tale. daca nu, el sa se lase de bautura, si ea de..., fiindca vrei sa fiti o familie. succes. dar trezestei la realitate.ca amandoi sunt dusi.cu capul, ca sa nu zic si cu altele.
Imi pare rau pentru tine nu esti tu devina cu nimic, trebuie sa ia incredere in Dumnezeu si o sa vezi ca intr-o zi o sa vina soarele si pe strada ta, si eu astept ziua aceea si eu sunt trista dar din alt motiv,