anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate o sa sune ciudat sau copilăresc și știu ca e de acuzat, dar întreb aici din teama cumva sa nu fie o problema psihica.
Am avut in trecut în jur de 5/6 ani o relatie ce părea ca e ok dar de fapt în esență era toxica. Spun ca era toxica pentru ca de-a lungul timpului au existat foarte multe certuri,ne-am agresat și fizic unul pe altul și ne-am inselat (el primul după care eu cu un bărbat cu, care am tot întemeiat și o familie în ziua de azi cu gândul ca asta era viata pe care mi-am dorit-o).
Cu fostul am fost 9 ani din care jumătate credeam atunci și poate asa a fost au fost din obijnuinta.Cand am pus punct chiar dacă am suferit am simțit și o forma de ușurare ca ma simțeam mai libera asa ca am refuzat cererile lui de reampacare și a fost ok,pana am simțit cu trecerea timpului constrângere și în relatia actuala și mai aiurea decât în cealaltă.Adica soțul meu este un om ok,bun,ce nu ma insala,nu ma agresează,este un tata exemplar dar probabil din prea multa iubire a ajuns sa ma protejeze atât de mult încât ma băgat intr-o colivie,iar de curând am ajuns sa ma intersectez cu fostul tot mai des (ce și el are o relație dar mult mai libera cu mai multe ieșiri și libertate) și de câte ori îl vad îmi rămâne pe retina și în cap. Ajung sa vorbesc despre relația mea cu el,iar în unele momente mai tensionate sa ma gândesc ca am greșit când am plecat și ma ia plânsul cu toate ca cel mai probabil nu as mai putea sta cu el,nu pot sa îl vad ca pune mana pe mine sau ceva și nu îmi explic ce vreau de fapt,pe el, sau viata dinainte?

19 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

și nu îmi explic ce vreau de fapt, pe el, sau viata dinainte?
Ai auzit proverbul, nu da cioara din mână pe cea de pe gard?

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu nu vad niciun motiv pentru care sa merite sa te impaci cu fostul.Cand ai o funie si o tai de mai multe ori, dupa care faci noduri, mai este funia aia cum era la inceput? Nu.

Din ce ai scris consider ca rezulta mai multe puncte pro relatia actuala.Ai vorbit cu sotul despre faptul ca te simti ca intr-o colivie? Este deosebit de important sa comunicati deschis despre aceste sentimente (dar cel mai intelept ar fi sa nu-i spui ca fostul iti ramane pe retina si in minte, in ultima vreme).

Totusi, incearca sa iti modificil traseul prin oras daca de obicei va intersectati in aceleasi locuri.E cat se poate de awkward, nu mai vorbim de cat de oravitor e pentru suflet si psihic.Crede-ma, niciodata nu merita sa plangi dupa o relatie toxica, mai ales ca prea rar acestea sunt reparate si ajung sa devina sanatoase(majoritatea se despart, pe buna dreptate).

| relian a răspuns:

Vezi tu, asa e cand tu esti facuta pentru ceva, dar alegi altceva sa faci.
Uni oamenii is facuti sa fie cu partener care sa ii atraga fizic, nu ca e bun, ca e de treaba etc.
Sint si asa destui, dar tu esti genul de femeie care are nevoie de placere, sa te atraga partenerul fizic, sa-ti placa de el ca barbat, nu ca persoana.
Acum tu esti cu cineva pe care il palci ca persoana, dar tinjesti dupa cineva care sa te faca sa te simti femeie laughing sa il placi ca si barbat, sa te atraga fizic, sa fii in limba dupa el, cam de asta ai tu nevoie.

Asa e cand nu ai experienta, sau cand te grabesti sa fii si tu cu cineva ca asa e si vecinu, sa fii in rind cu lumea.

Eu asa cred ca esti, te-ai casatorit nu din dragoste, te-ai casatorit s-a fii si tu casatorita cu cineva.
Multi oamenii se complac in situatia asta, is impacati asa, dar altii nu, de aia simti ce simti acum.

Unele femei au amanti, tu de ce crezi ca au alea amanti? Pt ca sau incurcat cu casatorie, copii, iar acu nu au ce le trebuie ca femei.

Sint oameni care nu fac nici sex macar daca nu-s atrasi fizic de partener.Sint unia care fac sex cu orice, numa sa si-o bage si el undeva laughing

Tu esti o femeie care ar vrea sa fie cu cineva sa o atraga, sa se potriveasca la cit mai multe, dar esti undeva intre, adica faci si comporomisuri, asa cum ai facut acum.
Ai spus lasa ca pofta o sa vina mincind, dar uite ca na mai venit deloc laughing asa ca acum poftesti la ce ai tu nevoie, dar e complicat pentru ca tu ai facut sa fie asa, tu ai ales calea asta.

Multe femei sunt asa in situatia asta, dar se resemneaza, timpul trece, inainteaza in varsta, apar alte activitati, probleme, s-a dus viata ei laughing

Tu nu ai stitu exact ce vrei, sau ce cauti, de simtit simteai ceva, doar ca nu ai stiut ce anume.
Pacat, dar asta e viata, nu sta in loc pentru nimeni, nu putem sa dam timpul inapoi sa reparam, ori sa facem alta alegere.

E totusi bine, ca nu ai ranit pe cel cu care esti, desi nu stiu daca nu o sa o faci laughing niciodata nu-i tirziu pentru nimic.

| Caliopia63 a răspuns (pentru relian):

Am specificat in intrebare ca am început relația cu actualul cand eram cu fostul tocmai pentru ca il plăcea mai mult si ne simteam mai bine.Deci ideea ca l-aș plăcea pe fostul mai tare cade.
Dar desi aveam probleme si etc parca imi plăcea mai mult unde am locuit, cum eram eu ca om (mai independența, mai libera), faptul că aveam cam acelasi gusturi si ideei.Cu actualul am crezut ca ne potrivim mai mult, dar chiar daca suna urat el a cam dat dupa mine, sau ne-am inteles gresit unul pe altul în ce ne dorim de la început și ne-am trezit tarziu.Sau ne-am schimbat ciudat cu ani.

| VoidEternal a răspuns:

Zi-i și ăstuia nou să te mai pocnească din când în când de dragul vremurilor apuse, eventual să te și însele dacă viața de acum ți se pare prea monotonă și duci dorul fostului sau vieții de dinainte.
Se pare că actualul, omul bun, liniștit și tatăl exemplar nu-ți satisface setea de cancan.

Voi cei care niciodată nu sunteți fericiți și căutați mereu mai mult și mai mult vă meritați soarta. happy

| VoidEternal a răspuns:

Și ai dreptate, problema e psihica, dar nu e din cele pentru cele pentru care e nevoie de diagnostic și tratament. Este doar imaturitate și lipsă de inteligență emoțională.

¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

PS: ai un copil de crescut care apropo, ar trebui să se situeze mult deasupra nevoii tale de libertate, sau ce o fi ea de fapt, copil care o să învețe de la tine cum sa navigheze prin viață și situații, deci ar fi cazul să lucrezi urgent la capitolele astea.

| Caliopia63 a răspuns (pentru VoidEternal):

Copilul nu are nici o treaba aici, e cresut și ingrijit cum trebuie, iar dacă ai un copil nu înseamnă că trebuie să îți închizi viata

| VoidEternal a răspuns (pentru Caliopia63):

Era vorba în primul rând despre cum îți crești copilul, ce îl înveți, ce exemplu personal ii dai. Daca tu duci dorul atât de mult fostului, până la urmă vei acționa în direcția asta, daca nu te trezești între timp la realitate. Și dacă se întâmplă asta, chiar daca acum copilul e mic și nu înțelege, va înțelege la un moment dat, iar fapta ta nu se va șterge și îl va afecta psihic și emoțional. Asta va învăța de la tine.

PS: dacă ești fidelă soțului actual despre care tu singura ai spus că e un om bun, și înveți să fii fericita cu ceea ce ai, pentru tine asta înseamnă să îți închizi viața?

| Miruna333 a răspuns:

Vorbeste cu un psihoterapeut, nu poti sta asa

| UnchiulRamiz a răspuns:

Cu viata sexuala cum stai? Te-ai plictisit de soț, dacă te tine în colivie e și normal. Vrei mai multa agitație în viata ta, libertate.

| Caliopia63 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Suntem ok sexual și în general, dar îmi pare ca avem o viata prea monotona, sobra asupra căreia nu mai am control și cei drept ne cam și certam și reproșat chestii.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Caliopia63):

Fa chestii noi dacă ai ocazia. La sala mergi?

| Caliopia63 a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Nu,ca încă nu am cum sa las copilul singur.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Caliopia63):

Pai vezi ce faci, sa nu dai pasarea din mana pe cea de pe gardwinking Aveti totusi un copil, e inca bebe? Ar mai fi alergatul, inotul... altceva nu stiu ce ai mai putea face

| Vasilake a răspuns:

Daca tot ai probleme inseamna ca nu ai intalnit persoana potrivita.
Ehhh acum esti norocoasa! Ai gasit-o in sfarsit! Eu sunt acela. Cand ne vedem?

| Bobbi1234 a răspuns:

Asta e relatie de cuplu. Nimic nu e perfect. E normal sa nu mai fie ca la inceput. Gandeste-te bine care vrei sa fie urmatorul tau pas. Sa nu regreti apoi decizia luata. Succes

| Hrea12345 a răspuns:

L-ai inselat! Asa-i?

| Caliopia63 a răspuns (pentru Hrea12345):

Am spus ca pe fostul cu actualul după ce el m-a inselat cu o fosta.
Pe soțul meu nu l-am inselat.

| Hrea12345 a răspuns:

Nu vrei sa fiu eu actualul? Prestez ok.