Nu stiu la ce se refera prin lipsuri fizice. Daca pur si simplu nu il considera frumos, asta chiar nu conteaza,. nimeni nu te iubeste fiindca esti frumos, nici o iubire nu trece fiindca esti urat (ma refer la iubiri adevarate). Daca se refera la incompatibilitate fizica (sexuala), atunci asta este o problema serioasa pe termen lung. Situatia financiara nu conteaza nici ea in iubire. Iti iubesti copilul desi vine pe lume gol si fara nici un ban. Iti iubesti sufletul pereche de-ar fi sa impartiti o coaja de paine uscata pe zi. Iubirea este exact aceeasi si in bogatie si in saracie.
Despre lipsurile psihice, nu inteleg la ce se refera.
M-ai facut sa rad, mersi
Exista impresia asta, ca nu poti iubi o persoana care nu ti se pare atragatoare fizic. Unii isi rateaza marea iubire din cauza acestei inhibitii. Insa daca esti deschis la minte, te indragostesti de omul cu care esti compatibil sufleteste si apoi iti dai seama ca iubirea il transforma, in ochii tai, in cel mai atragator om din lume. Dimpotriva, daca esti influentat de limitarea asta si iti alegi persoane frumoasa pentru relatii, descoperi cu tristete ca atunci cand descoperi incompatibilitati sufletesti si mentale, frumusetea doi bani nu face
Sper doar ca ai inteles ce am zis.
Am inteles. De asta am mi s-a parut amuzant. As avea anumite chestii de spus legat de comentariul tau dar ma abtin. Sa ii zicem bun simt. Chiar daca nu prea se intampla asta.
De data asta nu inteleg eu. Poate sunt prea obosita. Nu conteaza, lasa.
Naty iubirea este cauzata de atractia fizica in lipsa ei exista ceva platonic atata tot,posibil ca cei doi sau compromis unul cu altul, eu unu nu as sta cu o fata de care nu sunt atrasa dar nici nu as obliga pe x sa stea cu mine daca nu e atrasa de mine, iubirea e ciudata, complicata, complexa
Se zice ca, contrastele se atrag si este f adeavrat chiar.
Daca ma fii exact la fel amandoi, ne-am plictisii unul de celalalt si relatia s-ar plafona atat de repede, ca ne-am despartii.
Dar fiind diferiti, tot timpul poate apare ceva nou si incitant care sa ne placa la celalalt.
Nu, nu as schimba nimic la partnerul meu, ca nu mi-l doresc un catel domestic si plictistitor!
Mai sunt unele persoane care de frica sa nu ramana singure se combina cu oricine Ca isi iubeste partenerul? da, e posibil dar cu o altfel de iubire cum ar fi, respect ca vrea sa fie cu ea/el sau alt motiv dar nu dragoste asta e sigur
Poti iubi o persoana de genul cum descrii tu. O iubesti daca te atrag la ea alte lucruri. Poate e inteligent, are o nebunie a lui care te atrage si nu te plictisesti niciodata. Dar esti mereu constient ca nu vei ramane cu el, e doar o relatie de care te bucuri cat poti, sti ca nu are viitor. Uneori iubirea nu e de ajuns...
Este o diferenta intre a iubi o persoana si a iubi ceea ce iti ofera. (poate ca asta este). Oricum... nu este tocmai ok ce se intampla deoarece, daca ii lipseste atat de multe, pobibil ca mai tarziu o sa dea de un barbat care o sa aiba mai tot ce-si doreste si atunci ce face? Se desparte de ala? Nu ar fi prea frumos dar fie.
Nu poți iubi o persoana la care nu te atrage nimic, poți iubi ceva la ea, fie ca e un singur lucru, ceva ce te face sa treci cu vederea toate defectele persoanei respective.
Nu poți sa iubesti pe cineva fara sa-ti placa nimic, absolut nimic la acel cineva, dar si un aspect mărunt al personalității sale te poate face sa te indragostesti.
Dar asta nu e suficient pentru o relație pe termen lung.
Cel mai probabil cineva ar intra intr-o relație cu o persoana fata de care nu simte atractie pentru fizic sau caracter din cauza ca omul in cauza este la rândul sau respingător si n-are cine stie ce educatie sau pretenții de la viata.
Un disperat speriat de singuratate ar recurge la asa ceva.Altfel nu stiu cum doi oameni ce nu simt atractie unul fata de altul, fie ca e vorba de caracter sau fizic ar intra intr-o relație.E doar trist.
Si ciudat in acelasi timp, dar foarte trist.
"Se poate sa te potrivesti atat de putin cu persoana de langa tine si totusi sa o iubesti si sa vrei si sa astepti ca ceva sa se schimbe?"
Nu se poate ca nu poti iubi pe cineva la care nu te atrage nimic.
Unde e iubirea asta? Fata de ce? Nu exista.
Si daca astepti sa se schimbe nu va mai fi cel de care te-ai indragostit...Nu,daca vrei sa schimbi ceva clar nu l-ai iubit vreodata a nici n-o vei face.
"Poti sa iubesti o persoana ce nu are aproape nimic din ceia ce iti doresti tu?" Nu
"Am auzit ceva de la cineva.O persoana apropiata imi spune mereu ca partenerul de viata are destul de multe lipsuri fizice cat si psihice si financiare ceia ce este foarte suparator si deranjant dar cu toate astea isi iubeste partenerul" E foarte trist asta. Inseamna ca nici el/ea nu are mai nimic de oferit si de aia nu cauta in alta parte altceva. Stie ca nu poate gasi si se multumeste cu ce are. Foarte trist.
"Se poate sa te potrivesti atat de putin cu persoana de langa tine si totusi sa o iubesti si sa vrei si sa astepti ca ceva sa se schimbe?" Nu. E aiurea. Oamenii nu prea se schimba. Vor asta, le-ar fi bine sa faca asta, dar nu e ca se intampla dese ori asa ceva.
Nu stiu daca are din ce sa aleaga sau nu dar pur si simplu spune ca nu ar renunta ca tine la persoana respectiva si nu ar vrea sa se desparta ceia ce este ciudat...Nu merge cu acea persoana in public nu o prezinta apropiatilio eu cred ca sunt singura ce ii vede impreuna dar cu toate astea isi face planuri ca se vor muta impreuna poate fac si copii.
Casatorie nu vor sa faca o intrunire de familie sa se cunoasca nu sunt sanse, prieteni nu stiu de ei dar totusi vor sa fie impreuna si nu inteleg.Persoana de care spun zice ca partenerul nu se adapteaza cerintelor familiei si cunostintelor ei si atunci nu are de gand sa faca relatie publica pana cand ceva nu se va schimba.
Doamne cat de trist
E ciudat nu trist si nu mai rade malefic chiar e o situatie aiurea pe care nu o inteleg
Pai cum naiba sa nu razi ? E trist nu ciudat. E clar ca lui aia ii este rusine cu el, de aia il tine ascuns. Mai ceva ca in filmele cu prosti
Nu.Daca nu exista nimic care sa te atraga la acea persoana,care sa te motiveze sa-ti petreci timpul alaturi de ea, nu poate fi vorba de iubire, nu? Nu poti sa gasesti pe cineva care sa corespunda in totalitate asteptarilor tale, dar nici nu poti sa accepti fix opusul a ceea ce vrei tu, din lipsa de alte alternative.
Nu il iubeste.Il accepta pentru ca stie ca nu poate avea parte de ceva mai bun.Isi cunoaste valoarea(scazuta in cazul de fata)si isi adapteaza standardele in functie de asta.Peactic,nici macar nu mai exista standarde.Ar accepta pe oricine.E trist sa ai o stima de tine atat de scazuta si sa preferi sa te resemnezi, decat sa faci ceva in sensul asta, sa incerci sa-ti imbunatatesti conditia.
Nu, nu se poate. Oamenii nu se schimba, decat foarte rar.Nu are sens sa te amagesti ca o vor face pentru ca tu vrei asta.
Un motiv tot are ea de vreme ce-i sta alaturi. Poate teama de singuratate, poate ca ii place sa aiba grija de cineva, poate are complexe de inferioritate si alaturi de el se simte bine, poate tipul o iubeste si o apreciaza.
Carelatia pe care o ai cu cineva sa fie sanatoasa trebuie sa simti urmatoarele:
✅iti place compania lor
✅iti place personalitatea lor
✅sunt niste persoane grozave in general.
❌aspectul fizic nu e crucial
❌daca are lipsuri financiare nu esti obligat sa muncesti pentru el/ea. Exista cazuri in care nu e moral sa o faci. ✅Chiar si asa te poti simti atras.
E imoral sa iti petreci viata cu cineva asteptand sa se schimbe. De obicei chiarsa ii motivezi sa se schimbe e de prisos. Nu trebuie sa te legi de cineva pentru ca e destinul tau sa ajuti oamenii sa se schimbe.
În viață mai facem și compromisuri... Însă trebuie să existe măcar un gram de atracție între cei doi, ca să fie posibilă acceptarea reciprocă. Eu nu aș putea să am o relație cu o femeie ce nu mă atrage deloc și care nu are nimic din ceea ce eu mi-aș dori de la ea. Prefer să fiu singur decât să mă prefac că sunt într-o relație cu cineva față de care nu simt nimic.