E o poveste care poate avea un sfârşit fericit. În loc să te stresezi gândindu-te la ce aşteptări au alţii de la tine, mai bine calmează-te şi reîncepe să te gândeşti la tine şi să reevaluezi situaţia. Nu e prea târziu să renunţi la facultatea asta care te-a dezamăgit atât. Însă fi atentă! Oriunde vei merge la orice facultate, vei fi dezamăgită. Cursurile sunt de cele mai multe ori nefolositoare, colegii foarte reci, iar pe profesori nu îi preocupă problemele studenţilor, cum era la liceu, pentru că sunteţi consideraţi adulţi. Pe de altă parte, pe lângă facultate gandeşte-te şi la nişte activităţi în plus care te-ar putea energiza sau relaxa. Nu trebuie să mergi doar la cursuri, trebuie să te implici. Îţi recomand o asociaţie studenţească unde îţi vei face mulţi prieteni, muncă de voluntariat sau un job part time, sau toate o dată dacă le poţi face faţă. Spuneai că îţi plăcea să dansezi, înscrie-te la nişte cursuri de dans. E foarte important să consulţi şi un psiholog şi să nu uiţi că atâta timp cât eşti în viaţă şi sănătoasă trebuie să lupţi şi speranţa nu e pierdută.
Ei iaca... iei la anul restanţa aia şi gata, mare stress.
Şi nu cred că se pică la taxă de la O restanţă, dar depinde la ce facultate eşti.
Scrie-mi pe privat, poate dacă asculţi o poveste de vreo două ori mai complicată decât a ta, ai să te mai înveseleşti.
Salutări.
Draga mea, de ce nu ne spui si facultatea la care esti ca sa putem fi un pic mai la obiect? Oricum, depinde mult si ce note ai in ce priveste repartizarea la camin. La cum vorbesti tu, pare fie o facultate din Politehnica, fie ceva de la medicina. Daca e de la Universitate se complica putin lucrurile, dar daca e de la Politehnica niciuna din tenerile tale nu au fundament. Asta daca e in Bucuresti. Hai fa-ti curaj si zi-ne ce facultate si universitate, iti vom da sfaturi poate mai avizate.
In primul rand te SFATUIESC SA NU MAI FII ASA DRASTICA CU TINE! Eu vin tot anul II si fii sigura ca pentru o restanta nu ai cum sa treci la taxa daca la restul ai note mari, cu siguranta sunt altii mult mai slabi decat tine. Faptul ca te afunzi in calculator e o mare greseala(opinia mea) incearca sa faci ceva util pentru tine, ceva cu care sa te mai relaxezi.pentru ce ai patit acum fii ambitioasa la anul si nu mai lasa sa se intample una ca asta(sunt intr-o situatie asemanatoare:-s), lupta ca sa ajungi unde iti doresti si nu te lasa doborata la prima prapastie. poate ca nu e facultatea pe care ti-o doresti, dar daca te vei muta la o alta facultate nu stiu ce posibilitate ai la buget(ai un an de invatamant la buget si am inteles ca statul asigura doar 3 ani sau 4, depinde de fac)important e sa o termini pentru ca nu stii cand iti va folosi si daca termini fac asta ai sansa de a te inscrie la o a doua facultate pe banii tai si nu va mai trebui sa fii stresata. ce zici? asa-i ca merita sa lupti?
Gandeste pozitiv si numai fi asa stresata ca nu ai de ce, iesi la un suc du-te la un film.
Trebuie sa te gandesti ca totul va fi bine nu trebuie sa mai dai vina pe tine fiindca iti faci rau