| felicia_7071 a întrebat:

"Prietenia"
Prietenie ...la bine si la rau.

Care sint de fapt prietenii? Cine sint ei? Prietenii pot face parte din familie?
La necaz? La bucurie? Pe viata si pe moarte?

Ma rog, nu este nevoie sa raspundeti la toate aceste intrebari dar v-as ruga sa imi scrieti despre felul in care percepeti voi o prietenie.
happy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Felicia, te-as fi corectat daca nu ai fi despartit bine cuvintele, daca nu ai fi stiut cand se despart, etc. Nu te corecteaza nimeni la acel i.
Revenind la subiect, pot spune ca am avut parte de o prietenie fantastica.Am avut un prieten foarte, foarte bun, pe care il iubeam ca pe un frate, poate chiar mai mult.Mereu era alaturi de mine, ma proteja, ma intelegea perfect, era chiar ideal. Imi lipseste foarte mult.
In liceu toate fetele erau ingrozite iarna din cauza baietilor care le aruncau in zapada. Eu nu imi faceam griji, iesea mereu cu mine si nu pateam nimic. Relatia noastra era foarte speciala. Suntem nascuti in aceeasi zi, el e cu doua ore mai mare decat mine. Parca eram unul completarea celuilalt. Nu i-am ascuns absolut nimic, stia totul despre mine. Cineva zicea :" Prietenul adevarat este cel ce stie totul despre tine si continua sa-ti fie prieten."
De 3 ani nu ne mai vorbim si ii simt lipsa cateodata. Aveam si doua prietene bune, una dintre ele m-a dezamagit chiar aseara. Se pare ca am ramas doar cu una. E suficient.
Probabil ca niciodata nu voi mai avea sentimentul acela de incredere deplina in cineva...Nu pentru ca as fi fost dezamagita in vreun fel, dar parca nu ma mai pot deschide la suflet asa cum am facut-o cu acel prieten pe care il aveam. Sunt sigura ca daca relatia noastra de prietenie continua la fel de pur precum a inceput, acum facea parte din viata mea mult mai mult, i-as fi propus sa-mi fie nas de cununie, sa stiu ca imi va fi toata viata aproape.
Cred ca atunci cand iti gasesti un prieten bun e necesar sa faci totul pentru a pastra acea prietenie si chiar merita sa lupti pentru asta. happy
Asta e o parte frumoasa a prieteniei, nu vreau sa vorbesc despre parte urata a ei, pentru ca am facut referire la un fost cel mai bun prieten care sunt sigura ca nu ar fi facut nimic care sa ma raneasca.Astia sunt de fapt prietenii... oamenii care sunt dispusi sa faca orice sa te vada fericita, sunt gata oricand sa iti stearga lacrimile si au mereu un umar de oferit. Probabil ca prietenii pot face parte si din familie, nu stiu, nu pot spune ca mama sau altcineva mi-e cea mai buna prietena. Sunt totusi lucruri pe care le ascund de ea, nu vreau sa o intristez cu problemele mele.
Daca ai un prieten bun, dar cu adevarat bun, acela iti va fi prieten pe viata. La necaz si la bucurie, la orice eveniment din viata ta...happy

16 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

"la greu"? Poate doar la bine! "pe viata si pe moarte" surprise pfoai ce cuvinte mari spui... Cred ca prin viata trecem singuri! Cei care intr-adevar ne ofera dragoste neconditionata sunt parintii si partenerul de viata... eventual si copii.

| urbanghost a răspuns:

Ce sunt aia prieteni? Nu exista prieteni, doar cunostinte.

| Sounds.of.Music a răspuns:

Prieteni (foarte buni) = cryingcryingcryingcryingcrying

este o vorba: ''tine-ti prietenii aproape... dar dusmanii si mai aproape''.
prietenia rar intalnesti la rau...doar la bine...si atat:-|

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma fersc eu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietenii pot fi si din familie, dar... daca cineva imi este prieten adevarat, inseamna ca ii spun aproape tot despre mine, despre necazurile mele, framantari s.a.m.d...si prietenii atunci te consoleaza, te incurajeaza, te ajuta sa te pui pe picioare. E foarte fain sa ai o prietena adevarata, simti ca nu esti niciodata singura. Orice ar fi, te certi cu iubitul, cu parintii, ea va fi mereu langa tine sa te stranga in brate si sa-ti stearga lacrimile. E un sentiment minunat, aproape la fel de sublim ca iubirea happy Sunteti ca "suflete gemene", radeti impreuna, plangeti impreuna, treceti peste necazuri impreuna, va bucurati impreuna cand una din voi e fericita...Cum am zis, e sentimentul minunat, siguranta sa nu esti niciodata singur.in fine, vreau sa mai scriu ca o iubesc mult pe prietena mea Cori, suntem "surioare", are cel mai bun suflet de pe pamant si sunt o norocoasa ca o cunosc si sunt "puiutzu' ei de suflet" laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu as putea sa iti corectez asa ceva cand vad ce frumos ai despartit si "a-mi"...Sunt obisnuita sa vad si altfel de scrieri pe site si mai fac corectari in speranta ca se va tine cont de ele, nu din rautate.
Da, Felicia, eu chiar unica spun ca a fost acea prietenie.Cu totul speciala.Eu asa am perceput-o.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ felicia, eu chiar vorbeam serios! Ai scris bine a-mi. Nu glumeam. Si nici nu am spus-o pe vreun ton. Ma miram doar ca mai vad pe cineva pe site care scrie corect, atat tot. Nu sunt chiar asa rea. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Felici.rietenii exista, chiar daca nu-i vezi ei sunt acolo, foarte aproape de tine, asteapta sa ai nevoie de ei, si apar atunci cand crezi ca lumea s-a sfarsi. u una trec peste un moment foarte greu acum, sa nu exageram, m-am despartit acum ceva timp d prietenul meu si trec printr-o perioada mai dificila...Parintii mei, de fapt mama stie d asta, m-a consolat spunandu-mi ca totul v-a trece, stii sfaturi d mama...Am si prietene care au trecut prin acelasi lucru... Dar am un prieten mai special, care ma intelege, si imi da forta si curaj sa ma ridic si sa merg mai departe, sa inteleg ca lumea nu se termina aici, sa ma concentrez mai mult asupra persoanei mele, asupra viitorulu. i are dreptat.atorita lui vad totul altfel, incep sa realizez ca si eu contez, ca prietenii sunt indispensabili, ca trebuie sa tii alegi cu grija, sa stii cum sa tii pastrezi, sa stii si tu la randul tau sa fii acolo cand au nevoie de tine, si plata iti va fi pe masura...Eu una, pot sa spun ca am "prieteni", dar doar doi sau trei adevarati si care pot sa spun cu mana pe inima ca da am incredere in ei, si ca stiu ca vor fi acolo cand am nevoie si reciproca...Deci, pot spune ca si in mama mea gasesc o prietena adevarata, pentru ca ea este cea care ma asculta intotdeauna si chiar daca nu-mi plac unele lucruri, ea stie cum sa ma faca sa vad partea buna a lucrurilor, sa ma aduca pe partea cea buna... Da, prietenii exista, trebuie doar sa stii sa cauti si sa stii sa-i pastrezi...

| doinisor a răspuns:

Prieteni sint buni doar cind ai banii ii servesti cind vin la tine cu de toate mapoi cind nu mai ai bani nu te mai cauta deloc iar daca ai probleme rid de tine, Asa ca mai bine fara ei.

| felicia_7071 explică:

Va rog sa nu va grabiti in a-mi corecta "i" de la cuvantul "sint" (corect gramatical trebuie cu "u" :d )dar pur si implu imi place sa scriu si sa pronunt astfel.happy
Va rog sa nu va suparati!
Gata astept parerei vis a vis de prietenie!happy

| felicia_7071 explică:

"Bunny" ce coincidenta pe prietena mea cea mai buna tot "Corina"o cheama.Si sunt atat de fericita ca o am alaturi.happy
Suntem doua norocoase!happy

| felicia_7071 explică:

@adina, am simtit nevoia sa dau o explicatie cu privire la acest "i" doar din prisma faptului ca am mai primit observatii happy.
Foarte interesanta prietenia ta cu acea persoana, pot spune unica.

| felicia_7071 explică:

@adina "a-mi" se scrie cu cratima da?laughing
Multumesc oricum!

| felicia_7071 explică:

@adina si eu am glumit.happy
Oricum se mai intampla uneori din cauza neatentiei sau a repeziciunii cu care dorim sa scriem ceva sa mai si omitem "regulile gramaticale".

| felicia_7071 explică:

Am sa va spun ce semnifica prietenia pentru mine.
Prietenia este cel mai bun si mai frumos lucru care i se poate intampla unui om(binenteles dupa iubire happy )Ma rog, cred ca daca nu exista iubire(frateasca in acest caz) nu poate fi nici prietenie, nu? se leaga una de cealalta happy
Bun! Ma declar un om fericit din acest punct de vedere, pentru ca sunt inconjurata de foarte multi prieteni, oameni buni, dar dintre acesti oameni buni am ales doar unul.De ce? pentru ca am simtit ca doar ea imi poate intelege mai bine nevoile, si doar ea ma poate ajuta oricand, oricum, nelimitat...Si toate aceste lucruri le face fara sa ceara ceva in schimb, o face din pura bunatatae si devotament fata de mine, ca si prietena.
Va doresc tuturor o astfel de prietenie, este minunat sa stii ca te poti baza pe o persoana in tot si in toate.
Cei care aveti impresia ca nu exista astfel de prietenii, permiteti-mi sa va contrazic, mai cautati si o sa o gasiti. Unde? Acolo unde va veti astepta cel mai putin.
Va pup si fiti deschisi la noi prietenii!happy

| AdDa_3336 a răspuns:

Prietenii sunt cei care stau langa tine la bine si la rau si te inteleg cand ai probleme.