| Aly01 a întrebat:

Prietenul meu m-a pus sa aleg intre el și prietenele mele, nu pot sa fac aceasta alegere dar el nu înțelege asta...
El nu îmi suporta prietenele și crede ca îmi vor răul
Vreun sfat? Ce as putea sa fac sa îmi accepte prietenele...

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

Buna Aly! Decat un baiat extrem de gelos ti-ar putea cere sa faci o astfel de alegere...
Pe de o parte cine stie, poate ca ai niste prietene prefacute si el iti vrea binele dar poate ca doar se inseala.
Explica-i ca nu poti sa renunti la nimeni fara un motiv bun...roaga-l sa-ti explice de ce crede el ca acele prietene iti vor raul si incearca sa-i dai dovezi ca nu este asa.
Altceva nu cred ca ai ce sa faci, ori il razgandesti ori alegi ceva...cu toate ca aceasta alegere mi se pare imposibila.
Pune-l sa-ti explice de ce crede el una ca asta si dupa aceea o sa poti sa-i dovedesti ca nu are dreptate.
(Asta sau poate o sa te convinga si pe tine ca ai prietene prefacute.)
Este doar parerea mea.
Succes!

| Aly01 explică (pentru RainmakerX):

I-am zis mereu, bune rele sunt prietenele mele... dar nu înțelege sad

| RainmakerX a răspuns (pentru Aly01):

Aly,asta este alegerea ta... daca tie ti se pare okay sa ramai cu un baiat ca acesta atunci este treaba ta. Eu unul cred ca sunt mai multe variante:
1.Se crede stapan pe viata ta.
2.Este gelos cand vede ca petreci timp si cu altii decat cu el.
Explica-i ca nu esti o jucarie sau ceva de genul si ca poti sa-ti porti singura de grija. Daca tine cu adevarat la tine atunci nu se va supara daca i-ai spune ceva de genul "Imi este imposibil sa aleg. Chiar daca ma obligi, nu am sa aleg.Nu pot sa stau nici fara tine dar nici fara prietene."
Daca te paraseste dupa ce spui asa ceva atunci mai bine l-ai uita caci este acel gen "NESERIOS". Daca ramaneti impreuna atunci cu atat mai bine, se pare ca tii la el. big grin

Tin enorm de mult la el dar nu pot sa renunț nici la prietene. i-am spus mai de mult ca mi-e imposibil si ca nu pot sa aleg dar acum a început iar sa îmi zică sa aleg... I-am explicat in toate modurile posibile dar. degeaba
De fiecare data cand ieseam cu fetele ma certam urat cu el si m-am saturat de toate astea

Este gelos...eu unul zic sa renunti la el. Daca de acum este asa atunci iti dai seama cum ar putea ajunge in viitor? Nu ai vrea un barbat care sa te bata pentru ca ai stat la o cafea cu o vecina, nu? Eu zic sa-l tratezi asa cum te trateaza si el pe tine. Este un neserios care se crede stapan pe viata ta. Spune-i clar. "Alege, ori nu mai pui intrebarea aceasta ori ai sa ma pierzi." Sa vedem ce zice. In functie de ce zice poti sa-i zici ceva de genul "Chiar asa ma tratezi tu pe mine cand ma pui sa aleg, deci hai, acum ce zici?" Daca isi cere scuze (daca l-a durut aceasta intrebare a ta) atunci totul va fi okay. Daca nu atunci mai bine va despartiti caci este o pierdere de timp...ai ajunge batrana, fara cine stie ce prietene, cu un barbat gelos care daca te-ar prinde la un ceai la o femeie in varsta atunci ti-ar da bataie. Hai sa vedem ce zice. Nu prea ai ce sa pierzi. Lumea este plina de baieti care nu sunt gelosi. Ori isi cere scuze si retrage intrebarea ori il uiti.

Daca i-as spune sa înceteze cu întrebarea asta mi-ar zice ca mereu mi-am pus prietenele pe primul loc iar pe el pe ultimul loc. Imi este greu sa ma despart de el pentru ca suntem împreuna de un an jumătate, dar am un sentiment de regret sad

Am inteles. Este si negativist, nu numai gelos. Inteleg ca suferi dupa ce ati petrecut atata timp impreuna dar tine minte ca nu a fost degeaba...
Ai multe amintiri frumoase si ai capatat experienta.
Dupa ce te desparti de el petrece mai mult timp cu prietenele, distrati-va si fii vesela. O sa-l uiti repede atata timp cat nu te gandesti la el. Nu ai pierdut nimic, eventual doar un negativist foarte gelos, atat.
Succes!

20 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Daca chiar trebuie să alegi, renunță la el. Dar sper să găsești o cale de mijloc.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Daca acum este gelos dupa casatorie te va bate. E dus cu pluta. Lasa-l!

| Doub a răspuns:

Cere-i nişte explicaţii. Din ce motiv să renunţi la ele?

| gelu1970 a răspuns:

Ii spui sa aleaga intre a fi singur sau cu tine, acceptand prietenele ce le ai.

| SergiuBoss11 a răspuns:

Daca ai prietene cu "pasaricile" la vedere si vagaboande este normala cerinta iubitului tau.La fel daca il neglijezi din cauza prietenelor, e la fel de normala cerinta lui.
Totusi, daca prietenele tale sunt fete de casa, desi nu cred, ar trebui sa gasesti o cale de mijloc

| Aly01 explică (pentru SergiuBoss11):

Nu il neglijez, e cam adevărata prima parte iar prietenului meu ii este frica sa nu intru în anturaje car m-ar putea schimba, doar ca i-am spus ca nu o sa fiu niciodată ca ele dar nu ma crede... Oare sa renunț la ele?

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Nu e bine, te izoleaza de lume si devine un mic tiran in regatul lui, daca el pleaca tu ramai cuc, singura.Cand a devenit,, prietenul tau,, nu s-a impiedicat de ele? Atata timp cat ele nu se baga peste voi, el e idiot si trebuie sa accepte asta, daca nu ii convine sa plece.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur e invidios pe tine ca te intelegi mai bine cu ele sau crede doar ele ca te intelegi mai bine cu ele(ps asta tu stii)

| Rebecca123 a răspuns:

Buna! Parerea mea este ca daca te-a pus sa alegi, nu este de tine.Intr-o zi te va pune sa alegi dintre tine si mama ta sau cine stie..adica pare genul de baiat gelos care incearca sa te manipuleze in favoarea lui deci sa nu faci prostia sa faci asta! Nu te lasa manipulata de nimeni chiar si daca e vorba de iubitul tau..caci daca incearca asta inseamna ca nu e de tine. Daca prietenele tale iti vroiau raul, cred ca iti dadeai singura seama pana acum pentru ca nu cred ca el le cunoaste mai bine decat le cunosti tu. Daca tot sustine o parere, intreaba-l de ce sustine aceasta parere sa-ti dea argumente pentru care sa-l crezi.Pana nu sunt dovezi la mijloc, alegerea este imposibila pentru ca cine te iubeste, nu te pune sa alegi intre cineva pentru ca stie ca tot cu el vei fi si te va intelege ca si prietenele tale sunt importante pentru tine.

| Aly01 explică (pentru Rebecca123):

Una din prietene a încercat sa ne despartă... de atunci el nu le mai suporta... nu stiu ce sa fac sad

| Rebecca123 a răspuns (pentru Aly01):

Aa pai trebuia sa specifici..aia nu iti este prietena daca a incercat sa faca asta.Deci e normal sa il asculti pe iubitul tau ca aici are dreptate si iti vrea doar binele. Mult succes!

| FABULOSUL6000 a răspuns (pentru Aly01):

Aia e o jigodie si e justificat sa nu o agreeze, dar nu te poate izola de toata lumea.

| SebastianBoanca a răspuns:

Salut! Eu am trecut prin mai multe experiente, dintre care multe negative, dar am invatat in timp cum sa ies cu zambetul pe buze din orice situatie.
De curand m-am apucat de vlogging. Daca vrei trimite-mi problema ta mai detaliata printr-un mesaj privat pe youtube si eu iti voi raspunde printr-un video. Nu te ingrijora, daca vrei numele tau YouTube va fi anonim, dar spune-mi ca vrei asta in mesajul privat.
Acesta e canalul meu:Eu am fost foarte timid, dar acum sunt social si am trecut peste multe chestii. De curand m-am apucat de vlogging. Daca vrei trimite-mi problema ta mai detaliata printr-un mesaj privat pe youtube si eu iti voi raspunde printr-un video. Nu te ingrijora, daca vrei numele tau YouTube va fi anonim, dar spune-mi ca vrei asta in mesajul privat.
https://www.youtube.com/channel/UCmb5NjB3jS4qFjqDRZbzfZw
O zi frumoasa! :)

| Constantin_Madalin_1996 a răspuns:

Depinde si de prietene... poate faci parte dintr un anturaj rau...dar nu e normal ca el sa iiti interzica