Ieși din zona ta de confort. Spune da ofertelor cărora în mod normal le-ai spune nu. Fii deschis, lasă-te surprins. Nu anticipa, spune-ți: Hai să o fac și pe asta, să vedem ce o ieși.
Nu ai bani, angajează-te ca ajutor de ospătar/barman la un restaurant. E sezonul, se caută. Întâlnești oameni atât de diferiți, interacționezi cu colegii, îți iei și șuturi în dos cu duzina... toate bune și frumoase, diversitate cât cuprinde. Ce-ai de pierdut? Nimic, absolut nimic. Ce-ai de câștigat? Enorm, dacă ești deschis.
Nu te mai ascunde, expune-te, fii vulnerabil și află-ți limitele și punctele forte.
Esti prea stresat, te gandesti la prea multe.Cred ca treci printr-un fel de perioada mai dificila din te miri ce cauza, sau este acumularea unor trairi de-a lungul timpului si acum simti ca ti s-a umplu paharul.Trage o linie si vezi ce vrei sa pastrezi din ce ai si ce iti doresti sa realizezi mai departe. Desi nu e aceasta o tragedie, pana la 18 ani nu ai avut o iubita, poate e timpul sa o ai acum.O persoana nou intrata in viata ta si speciala, care sa te faca sa descoperi lucruri noi te poate scoate din starea de plictis, de "disperare". Mult succes si ai grija de tine.Desi nu-s mult mai in varsta decat tine, mi-as dori sa mai am 18 ani, mai incolo intri la facultate, cauti de lucru, o gramada de chestii iti umplu timpul si nu mai ai timp sa te relaxezi atata cat ai vrea.
Dragul meu, desi nu ai implinit 18 ani, vad ca ai un sistem de gandire foarte profund si un mod de exprimare care denota o vasta cultura generala.Cred ca iti analizezi cu prea multa,, implicare,, fiecare actiune, autoimpunandu-ti sa fi cat mai apreciat. Daca iti pare coplesitor acest,, efort,, inseamna ca nu simti cu adevarat ceea ce faci.Imi pari a fi genul care isi croieste un drum calculand fiecare pas, fiecare gest, dorindu-si perfectiunea.Cred ca ai o,,carapace,,la adapostul careia iti formezi un anumit,, plan de lupta,, iar atunci cand iesi, aplici teoria in practica. Poate fi obositor, deprimant, poate duce la depresii.Renunta o vreme la a-ti calcula actiunile,relaxeaza-te,da drumul unor trairi spontane,care pot decongestiona o atitudine mereu tinuta sub control. Spune-i unei fete ca o placi,iesi cu ea la o plimbare,in timpul careia sa acorzi atentie numai mediului ambiant, fara nici un gand referitor la urmatoarea,, actiune,,.Fii mai spontan, chiar daca asta inseamna sa injuri pe cineva, pentru simplu fapt ca asta simti pe moment.Ai nevoie de o,, refulare,, a tensiunii creeate din dorinta de a tine totul sub control.Acorda mai mult timp relaxarii psihice,concentreaza-te asupra unor opere de arta,incercand sa intelegi exprimarea artistului...Fa ceva, periodic, care sa nu implice nici un fel de analiza, de calcul, sa iei lucrurile asa cum sunt.Iesi in natura, incearca sa apreciezi frumusetea lucrurilor care apartin tuturor.Deconecteaza-te.
Si eu sunt cam asa cum te-ai descris si tu. Doar ca eu am 12 ani. Incearca sa te schimbi tu fara sa astepti prea mult ca sa te schimbi singur peste noapte. Fa-ti mai multi prieteni cu care sa stai cand ai probleme. Discuta cu parintii, sau cel mai bine du-te la un psiholog.
Dar, parerea mea este ca esti o persoana asa cum trebui sa fii si tii se pare ca ar trebui sa fie cazul de o schimbare pentru ca acum in momentul de fata nu mai sunt oameni si prieteni adevarati. Dar e decizia ta.
Si partea cu iubita, pot sa zic ca tu chiar esti unic. Baietii de astazi se grabesc foarte tare si apoi regret pentru asta. Fa ce iti zice inima. O sa ai de castigat!
Pai, eu te inteleg foarte bine, pentu ca nici eu nu pot sa ies in oras de cate ori as vrea tot din cauzei financiare.Eu sunt in aceea situatie in care esti si tu nici eu nu sunt prea sigura pe mine nici multi dintre prieteni mei nu stiu prin ce trec eu in fiecare zi si zambesc la orice lucru chiar daca totul in viata mea nu e perfect, recunosc la nimeni nu e perfect dar la mine nici pe aproape...as vrea sa am tot ce au ceilalti da nu se poate tot din cauza fnanciara...