| maiaa a întrebat:

Problema mare!
Sunt casatorita de 3 ani si nu ma inteleg cu sotul meu in nicio privinta.Relatiile dintre noi s-au racit de mult iar din partea mea nu mai exista sentimente.Sunt hotarata sa divortez, am discutat cu el si parea de acord cu mine.Problema este ca parintii mei incearca sa ma dirijeze(acum nici macar din umbra, ci in mod evident) si nu vor sub nicio forma sa accepte aceasta hotarare a mea. El este un iubitor de bauturi cu multe grade, de scandaluri prin baruri impreuna cu prietenii lui de pahar iar amenzile vin acasa. Locuim la parintii mei si el a reusit sa se bage adanc pe sub pielea lor.Acum, ai mei ma invinovatesc pe mine pentru tot iar el este o biata victima in mainile unei scorpii ca mine.Au urmat santaje sentimentale( ca parintii mei sunt in varsta si bolnavi iar eu nu ma gandesc decat la mine) si vor sa-mi incarce constiinta cu ceea ce se poate intampla din cauza mea. Mi-au zis ca nici nu e cazul sa-mi fac iluzii ca voi divorta.asta ma umple de furie! Nu vorbesc cu ei de 3 saptamani iar faptul ca stau in casa lor ma distruge psihic. Din pacate, salariul meu de bugetar nu-mi permite sa merg undeva cu chirie.Nu mi se pare normal ca la 30 de ani sa incerce sa ma manevreze ca pe o marioneta.Cum credeti ca ai pot face sa inteleaga faptul ca eu nu sunt fericita in aceasta casnicie?

Răspuns Câştigător
| EUSIATIT a răspuns:

Ai o virsta si daca decizia ta este de a divorta si ai analizat bine pb atunci ia ti viata in piept singura daca nu ai copii care sa i afecteze e ok. tu esti cea care traiesti cu el si daca stii ca nu mai poti asta este viata merge inainte dar vb si cu ei si incearca sa i faci sa inteleaga ca ei nu vor trai o vesnicie si tu vei fi cea nefericita si nu e cazu sa ti inchiziu tineretea ok succes

8 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Apeleaza la un avocat bun, spune-i problema ta si totul se rezolva.Nimeni nu decide in locul tau!

| Linda a răspuns:

Eu as sugera sa incerci sa locuiesti chiar daca in gazda, impreuna cu sotul tau in alta parte. Eu zic ca schimba mult faptul ca nu esti sub tututela cuiva. Cel mai ok ar fi o chirie voi doi. De obicei parerea mea un barbat cand nu are responsabilitati importante, bea. Daca ar trebui sa faca rost de bani de chirie, nu-i mai raman de baut. Asadar parerea mea sa incerci si aceasta varianta. Incercati sa traiti si psihologic independent, fara sa va raportati la parinti. Intreaba-l de ce bea, ce l-ar face sa fie mai fericit? Bine ar fi ca voi sa invatati sa fiti alinare unul pentru celalalt.

| angella1972 a răspuns:

Draga maia, dupa 30 urmeaza 40, apoi 50de ani, daca nu iei acum o hotarare decisiva, mai tarziu vei regreta.esti inca tanara, ai o viata inainte, depinde doar de tine cum alegi s-o traiesti.nu sunt pentru destramarea familiei, dar nici pentru casnicia in care sotia este nefericita.mai ales ca el a facut astfel incat sa te indeparteze si de parintii tai, manipulandu-i in favoarea lui.mergi la o prietena sau o ruda pentru un timp, linisteste-te si apoi ia o hotarare, indiferent care va fi ea.

| daniela_1443 a răspuns:

Incearca sai faci pe ai tai sa inteleaga ca nu esti fericita, chiar nu poti trai cu un asemenea barbat care nu stie sa te apecieze, incearca sai faci sa inteleaga ca chiar daca divortezi tu ai sa ramai langa iei, esti sange din sangele lor si trebuie sasi doreasca sa fii fericita.bafta

| premamotion a răspuns:

Inainte de a divorta, acorda-ti cateva minute si intreaba-te de ce anume aceste experiente ti s-au intamplat tocmai tie. Ce lectii sau probleme pe care tu trebuie sa le inveti ti-a adus sotul tau intrand in viata ta? Nimic nu este intamplator, si toate problemele aduc dupa ele indemnuri de a ne schimba in bine, de a intelege unde am gresit, si ce lectii mai avem de invatat. Persoanele din jur sunt oglinda noastra, si ne arata exact unde trebuie sa mai lucram...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Divorteaza fara sa mai stai pe ganduri, asta nu e viata.Nu lasa pe nimeni sa iti controleze viata, nimeni nu stie prin ce treci si doar tu decizi ce ai de facut.

| vilmaristul a răspuns:

Aveti copii? daca nu. fugi fara sa te mai uiti inapoi! si daca da trebuie sa rupi relatia, dar e mai greu, cu atat mai mult daca, copii sunt pana in 10ani sau vrei ca toata viata sa traiesti ca femeile arabe?

| annisy a răspuns:

Incearca sa ii faci pe ai tai sa vada problema din punctul tau de vedere.inceara aparent sa iti convingi sotul si parintii ca nu vrei sa mai divortezi, incearca o perioada scurta sa fii sotia si fiica ideala, sotul tau va da gres atunci vazand ai tai situatia din perspectiva ta. incerca sa stai u singura de vb cu ei separat, vezi care dintre ei e mai slab (de obicei mama) daca pe ea reusesti s o convingi un pic, ea va incerca sa il convinga si pe tatal tau... dar sa nu vb cu amandoi in acelasi timp, nu vei reusi mare lucru se vor contrazice si tot ca ei va iesi, separat...(asa am patit si eu cu pr meu el nu are vici sau ceva, dar are anumite "pasarle", iar mama il vedea ca pe D-zeu cu timpul din reactiile lui si stand de vb cu mama i-am arata ca nu e ea cum ea il vedea)
si cum el te-a santajat sentimental fa-i si acelasi lucru...scze daca sunt prea. dar am o respingere fata de genul asta de oameni si nu-i poti "invinge" decat platindu-le cu aceeasi moneda.incearca sa ii interzici a se mai intalnii cu prietenii si sa mai bea in schimbul divortului.
nu va rezista mult si de treaba asta sa stie si ai tai.asa vor vedea si ei cat de mult tine el la casnicie...multa bafta
si daca nu merge incearca sa te rupi de ei, facandu-ti propriul drum si luand singura decizii...