| Aldutssss31 a întrebat:

Pun aceasta întrebare in speranța ca e cine pe aici care a trecut prin ceva asemanator sau are idee despre așa ceva. Când aveam 17 ani am început o relație cu cineva mai mare ca mine cu 8 ani.La scurt timp după începerea relației am rămas însărcinată(aveam 17 ani jumătate)iar la puțin timp după împlinirea vârstei de 18 ani am născut copilul.Relația mea cu tatăl copilului nu a decurs bine, ne-am dat seama ca nu ne cunoaștem deloc iar când copilul avea doar câteva luni ne-am despărțit.La momentul acela nu aveam un job și nici sprijin din partea părinților in ceea ce privește pastrarea copilului la mine.Acesta a rămas in casa mamei lui iar el a refuzat vizitele mele si Întâlnirile cu copilului deși eu am fost forțată de împrejurări sa fac asta, mama lui nu a vrut sa mai stau acolo iar ai mei nu voiau copilul in casa lor.El a făcut o plângere împotriva mea pentru decăderea din drepturile părintești.Ce ar trebui sa fac mai departe pentru a reuși sa câștig procesul si sa existe custodie comuna?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai simplu raspuns la intrebarea ta e un avocat bun. Doar el te va putea ajuta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Unde stai acum? Ai venituri poesonale? De asta depinde rezultatul procesului.

| relian a răspuns:

Ce ar trebui sa faci? Sa iti iei un avocat bun, ala o sa iti spuna cum sta treaba, ce sanse ai si cam atit, nu te poate ajuta nimeni mai bine decat o face un avocat.Ala cu asa ceva se ocupa.

| Freya1 a răspuns:

Trebuie sa îți iei avocat, oricum treaba e de instanta și va trebui sa vorbești și sa spui exact cum stau lucurile.

Din drepturi daca nu ai abuzat copilul sau nu i-ai făcut ceva nasol nu știu dacă te poate decadea.Doar pentru ca a tinut el copilul la el fii adult și tu minora nu e un motiv sa îți ia drepturile părintești.

| Adinariunrtatard a răspuns:

Din cate se vede se face un abuz din partea fostului.
Dar avand in vedere ca nu ai situatie materiala bunicuca si o locatie domiciliara pentru a putea creste copilul.
Sansele sunt destul de mici sa castigi procesul.
Dar poti cere in istanta sa ai dreptul sa il vizitezi zilnic si la ceva timp sa locuiasa cu tine cateva zile pe luna.
Nu te poate decadea din drepturi parintesti. Trebuie motive intemeiate pentru asa ceva.
Si sa faci plangere penala fostului pentru ca tine copilul fortat