"Liceul, școala de șoferi, totul mi-a fost plătit de mama. Anul ăsta aș fi vrut să mă înscriu la facultate, mama mea nu și-a permis în acest moment".
De ce nu te-ai inscris la facultate cu banii care i-ai dat pe scoala de soferi?
Asta a fost cea mai proasta decizie pe care o poate lua cineva!
dar de munca ti-ai luat? Faci ceva?
Lasa-ti tatal in voia lui, ca ai tu destule altele de rezolvat si nu-i timpul aucm sa-l aduci in discutie.
Deci: ti-ai luat d emunca? faci ceva cu viata ta?
Nu judeca asemenea decizii pentru ca nu stii care a fost mai importanta in acel moment: scoala de soferi sau facultatea. Are destula durere in interior, nu trebuie sa mai insisti pe subiect... Sunt de acord cu ideea ta, dar exprimarea este prea dura
Niciodata un capriciu nu-i mai important decat educatia. Este evident ca esti mult prea mica sa intelegi acest lucru, de aceea te sfatuiesc sa-ti tii parerile pentru tine, ca nu face sens sa-mi tii mie predici, cand tu faci acelasi lucru.
Inca esti la varsta la care te crezi superioara pentru ca ai o varsta? Poate nu a fost vorba de un capriciu, ci de o necesitate. Si uite ca necesitatea asta ii poate deschide drumuri. Daca parerea ta n-ar fi fost plina de ura, ca sa o superi si mai tare pe fata care oricum stie deja anumite chestii, n-as fi spus nimic.
Chiar iti sunt superioara, din toate punctele de vedere.
Parerea mea nu-i plina de nici o ura este una realista, cu sfaturi realiste. Daca esti inca imatura si nu intelegi ce vorbesc, mergi mai departe, mai ales ca nu-i topicul tau si nu trebuie sa comentezi in necunsotinta de cauza.
Cu ce imi esti tu superioara? Ti-am spus ca informatiile din parerea ta sunt OK, dar exprimarea ta lasa de dorit. Nu am spus ca nu ar fi realista, ci doar ca alegi cuvintele cele mai dure. Si faci asta de multe ori.
Nu ii acorda nici un respect. Dpdv legal era obligat sa-ti ofere caldura si mancare, este datoria de parinte.
Tot dpdv legal, nu avea voie sa te bata. Este fapta penala.
Tatal tau nu te-a ajutat, ti-a facut mai mult rau. Poti sa-i intorci spatele linistita.
Nu cred ca vei putea sa te rupi de el 100%, pentru ca nu il poti inlocui, dar nu te simti vinovata, pentru ca nu ti-a dat nici o sansa. Ti-a "oferit" strictul necesar, care ii era si obligatoriu, iar acum ar vrea sa-l pupi in dos pentru asta. Pe masura ce va imbatrani, se va victimiza tot mai mult, dar tu esti indreptatita sa nu-i acorzi nici o atentie.
Concentreaza-te pe viata ta, si comunica mai mult cu mama. Pe el il livrezi la un azil cu prima ocazie, sa primeasca mai mult decat ti-a oferit el tie: hrana, mancare si liniste.
Nu te apropii de el, decat daca esti masochista.
Atentie ca si in relatiile romantice iti alegi aceeasi tipologie!
Nu ii datorezi absolut nimic. Era datoria lui sa iti ofere mancare si un acoperis deasupra capului, pentru ca nu tu ai cerut sa vii pe lumea asta, ci el te-a adus. Daca nu a stiut sa fie om si mai ales tata pentru tine, ai dreptul ca atunci cand vei avea ocazia, sa pleci si sa-l lasi in mizeria lui sufleteasca.
Un tată ar trebui să își iubească fata. E acea relație specială: tată - fiică și mamă - fiu. Păcat!
Dumnezeule! Orice om poate asigura și unui străin care ii ajunge la ușa mâncare, pat și caldura! Dar asta NU compensează cu NIMIC vorba bună, atenția și dragostea de părinte!
Are omul probleme serioase și sincer NU MAI merita atenția și efortul tău!
Cauta un băiat bun la care sa te muti sau o fata cu care sa împărți o chirie! Dacă poți!
Cauta un loc de munca *( dacă ai și permis auto asta te ajuta ) și evita relația cu asemena om TOXIC! Facultatea o poți lăsa pe mai târziu pana îți faci o minima situație și te stabilizezi emoțional! Omul asta chiar NU TE MERITA ca fiica!
Cu toate că este tatăl tău, eu nu cred că mai merită să încerci să mai o interacțiune cu el, dacă toată viața te-a tratat aşa, eu zic că să încerci să te descurci fără el. Singurul moment în care ar trebui să îi fi alături, după părerea mea este când se va îmbolnăvi foarte rău pentru că până la urmă datorită lui şi mamei tale ai apărut tu pe pământ.
Pentru inceput, da-l deoparte. Daca s-a purtat asa cu tine nu inseamna ca esti obligata sa ii fi sac de box. Nu iti va fi usor si nici nu o sa iti fie totul roz, dar linistea ta merita orice sacrificiu.
1. La facultate poti sa intrii pe banii stadului - la buget
2. Vezi daca poti sa priemsti bursa sociala (nu este o rusine)
3. Ai permis, poti face ride sharing sau glovo in timpul liber ca sa iti aduni bani pe facultate.
Acum nu cred ca mai poti sa te inscrii, dar daca incepi de pe acum sa muncesti pentru viitorul tau o sa ai bani ca in iulie sa te inscrii si sa iti platesti taxa (daca ai nevoie). Poti lucra si online, de acasa. Daca ai nevoie de ajutor pe partea de job te rog sa imi scrii. Este posibil sa te pot ajuta cu ceva care s-ar potrivi perfect programului haotic de la facultate (practic, poti lucra de oriunde si oricand, chiar si de pe telefon)