| Nelly15 a întrebat:

Relație la distanță.
Vă salut, pun această întrebare deoarece ceva anume mă frământă. De o vreme vorbesc cu o fată, o prietenă și totul decurgea normal. Surprinzător mi-a mărturisit într-o zi. Problema mea era că e la o distanță considerabilă față de mine (sute de KM), de asemenea măcar dacă aș fi cunoscut-o in realitate și apoi relația să devină la distanță n-ar fi fost așa rău pentru mine, dar sincer așa vorbim prin mesaje și având în vedere că suntem relativ mici, 16, aproape 17 amândoi, nu îmi dă semne că relația asta ar duce la ceva :/
Eu simt că o relație depinde foarte mult și de fapt ca persoanele să se vadă, zilnic și toate chestiile pe care le faci într-o relație (nu mă refer doar la chestii sexuale, nu îmi e o prioritate, plus vârsta.)
Scuzați-mă daca sunt prost așa, dar "relația asta" mie îmi sună doar ca o prietenie. Ea îmi spune și că mă iubește, deși nu înțeleg ce poate să iubească? Niște cuvinte? Mesaje pe care oricine le-ar putea scrie cu intenție bună/rea.
Îmi place fata, dar distanța asta mă omoară și nu prea îmi vine să încerc.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu incerca ca n-are rost. Se duc pedofilii dupa ele cu bmw plin de rugina sa le calareasca apoi le lasa cu marfa in soare. Tu esti inteligent

| Adry05 a răspuns:

Poți să ajungi să iubești pe cineva și așa pentru că ajungi să-i cunoști felu de a fi, nu trebuie să te vezi doar fizic pentru asta. sunt cazuri cu oameni din alte țări care s-au cunoscut pe net și mai târziu s-au căsătorit. Și eu sunt de părere că sunteți cam mici s-o puteți face să meargă, măcar 1-2 ori pe săptămână dacă v-ați putea vedea. E bine că gândești așa rațional. Dacă nu există posibilitatea într-un an /2 să locuiți în același oraș, mai bine o lași baltă cât încă e devreme și nu sunteți așa atașați

| Violleta2022 a răspuns:

Spune-i ca vrei sa fiti doar prieteni, ca-i mai sanatos pentru amandoi sa stiti ca aveti niste limite si unde sta fiecare, mai ales ca nu are vreun viitor, datorita distantei.
Unii/unele spun "te iubesc" cu usurinta, fara ca macar a stii ce inseamna acel lucru, jucandu-se cu sentimentele oamenilor.
Poate-i mai sanatos sa rupi o asemenea relatie, care nu are nici un viitor si sa-i dai pace.
Data viitoare, invata din esecul asta si evita cu orice pret relatiile la distanta, ca sa nu ajungi in aceeasi situatie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La această vârstă uneori alegi o relație la distanță ca să nu ai responsabilități concrete.
Noi prin anii 60 ne alegeam o prietenă în Franța, complet inaccesibilă.
Astfel, distanța să nu te omoare, nu sunt 15 000 km. Faci efortul să vă întâlniți și cine știe ce poate ieși.

| OldSoul a răspuns:

Nici relatiile de aproape nu tin.
Din punctul meu de vedere nu poate fi vorba de relatie intre voi.
Recomandarea mea e sa discuti in continuare cu aceea persoana, insa nu-ti fa asteptari, si iti recomand sa ii zici si ei acelasi lucru.
Ramaneti realisti.

| Digikey a răspuns:

Daca fotografiile si varsta sunt reale e ok.
Prin mesaje nu stii cu cine vorbesti, ideea este sa-i auzi vocea, dar si asa poti sa fii pacalit.

| Clarity a răspuns:

Eu nu cred ca mesajele tale au fost toate generale, cu siguranta ai fost si personal si ai vorbit despre tine si despre cine esti tu.
Eu zic deocamdata sa tii prietenia, vorbeste cu ea daca va ajuta pe amandoi sa fie cineva acolo. Cum ai zis si tu inca sunteti tineri, daca totul merge bine puteti sa va vizitati sa va vedeti. Orice relatie de lunga durata incepe cu o prietenie, nu lasa asta sa treaca doar fiindca nu ii usor, nimic nu ii usor.
Si orice ar fi, relatie, prietenie, merita.
Sper sa te ajute.

| lalaura94 a răspuns:

Relatiile astea la distanta sunt frectii in cele mai multe cazuri, mai ales ca esti la varsta in care trebuie deja sa incepi sa experimentezi cu una si cu alta, sa vezi ce-ti place, pentru a fi in stare la 23-25 de ani sa-ti alegi o tipa compatibila.

Iti spun din perspectiva unei persoane care a fost intr-o relatie la distanta de 2000 km de la 18 la 22 de ani. Eram atat de apropiati incat dormeam noaptea in apel pe skype cu cam, eram intr-un apel 24/7, tineam unu' la altul atat de mult ne petreceam majoritatea timpului vorbind. Dar relatiile astea la distanta sunt problematice, apar complexe, gelozii, crize de posesivitate si existentiale, certuri din nimic, si asa mai departe.

Nu merita!

| xandra0301 a răspuns:

Te iubește pe tine ca persoana, ca suflet, ca om. Mi se pare cea mai sinceră iubire pentru ca fata este îndrăgostită de tine ca om nu de banii tai, mașini și alte nebunii.
Urat e faptul ca între voi este o distanță foarte mare și nu prea o sa meargă relația. Oricând unul din voi poate claca, părerea mea. O sa vrei și tu intr-o seara când o sa ai nevoie după o zi grea, sa îți vezi și îmbrățișezi iubita și sa îți spună un lucru frumos, ceea ce o relație la distanță nu îți poate oferi.

| Nelly15 explică:

Mulțumesc tuturor că v-ați rupt din timp să-mi răspundeți
V-am citit sfaturile și încerc să mă decid cum cred eu că e mai bine pentru amândoi
Nu vreau să o fac nici să sufere, recunosc că e naivă, poate o să realizeze și ea încetul cu încetul situația în care ne aflăm și se va sătura de mesaje, cred.
Voi vedea ce-mi rezervă viitorul