| Lzehxo a întrebat:

Relatiile mele cu familia devin din ce in ce mai reci si neplacute. Parintii cat si unele persoane, ma descurajeaza total, ma critica, ma ataca verbal, mi-am pierdut increderea si speranta. Am plans destul de mult si acum nu mai am nici chef de viata. Ce as putea face sa-mi recapat speranta si dorinta de a-mi implini visele in timp ce persoanele dragi(parintii) nu ma sustin?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Vezi de ce esti in stare si de ce nu esti in stare. Nu ce ti se pare, ci ceea ce faci concret, adica din ce ai realizat pana acum. Putem avea impresia ca suntem in stare de multe, dar cand e sa ne punem sa facem, descoperim ca de la cea mai mica piedica dam bir cu fugitii. In cazul acesta, criticile sunt pe deplin fondate, de ce sa faci ceva ce nu poti? Insa daca poti face ceva, si oricine poate, sunt puncte in care fiecare din noi exceleaza, si chiar faci, criticile sunt apa de ploaie, si nu trebuie bagate in seama.
Cred ca ar trebui sa iti inchizi urechile in fata criticilor, stiu, e greu, mai ales cand vin zi de zi, si sa privesti la ce esti in stare sa faci, la ce ai facut pana acum, si sa faci in continuare, pentru a-ti demonstra mai intii tie insuti ca criticile sunt nefondate. Iar daca nu poti sa faci, poate ca ar trebui sa iei seama si la critici, fara insa a te lasa doborita de ele, si mai apoi, in functie de ele, sa iti reevaluezi pozitia, pentru a schimba ceea ce trebuie schimbat. Criticile ar trebui sa fie trambulina care sa te inalte in a-ti realiza scopul, nu santul in care ajungi pentru ca le lasi sa te afecteze.
Hai, curaj, capul sus, si mergi inainte! Chiar daca nu ii ai alaturi pe cei dragi, nu esti singura, multi altii au razbit de unii singuri. Mai greu, dar au reusit. Poti si tu face ca ei.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai depinde in ce te descurajeaza, poate sunt doar realisti si vor sa te aduca cu picioarele pe pamant

| Lzehxo explică (pentru suntserios):

Sunt destul de realista, nu sunt o visatoare si stiu de ce sunt capabila deci nu se pune problema asta.

| Freya1 a răspuns:

Nici pe mine nu ma sustin parinti si mereu imi zic ca nu o sa reusesc sau ca ce vreau eu e aiurea dar incerc cum pot sa nu ma descurajez si sa merg inainte.Adevarul este ca e foarte greu avand in vedere ca stau cu ei in aceias casa sa incerc sa imi urmez visele cu care ei nu sunt de acord sau nu au incredere ca voi reusi.Mai bine urmeazati visele si lupta sa le poti demonstra ca ai reusit si sa nu fie nevoie sa le ceri ajutorul

| DovleacTurbat a răspuns:

Lupta, invata sa iubesti criticile celorlalti chiar daca si propii parinti te critica, ambitioneaza-te si demonstreaza contrariul. Arata-le ca poti. Sa reusesti unde ai "inchis" din partea celorlalti este cel mai fain sentiment si-ti va aduce si cheful de viata.

| Justme111 a răspuns:

Stiu perfect cum te simti

| Anonimhm a răspuns:

Stai linistita! In fiecare familie se intampla astfel de lucruri.Nu exista familii perfecte.Ia o pauza de cateva zile in care stai si te relaxezi.Incearca sa vorbesti cu parintii tai mai mult si mai deschis.Macar tu sa lasi de la tine! Si daca nu te sustin...asta este...nimeni nu te sustine in tot ce faci.Nimeni nu te iubeste mai mult decat te iubesti tu asa ca lupta pentru ceea ce vrei sa faci cu adevarat in viata!