anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Rigid sau flexibil? Flexibil inseamna si influentabil, cum mi s-a reprosat recent ca as fi.Cum esti? Cum e mai bine?

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

Cel mai bine este sa te adaptezi situatiei:sa ramai inflexibil in cazul in care ti se pare ca trebuie sa faci mari compromisuri care ar insemna incalcarea unor principii morale, sa fii flexibil in anumite negocieri, in cedari usoare care pot restabili armonia, buna intelegere.Ai nevoie de inspiratie, de intuitie ca sa alegi calea cea mai buna.

17 răspunsuri:
| mirella25 a răspuns:

Poti sa fi rigid in comportament cu persoanele pe care le antipatizezi. Asa cum ai spus tu, a fi flexibil nu inseamna a fi neaparat influentabil dar, daca totusi esti influentat, macar sa fi in sens pozitiv. Asta e parerea mea.

nony
| nony a răspuns:

Dupa mine s-a inventat cuvantul : flexibil.Tragi de mine, ma intind, revin.pentru ca sunt si elastic.Contorsionist de meserie, am invatat de mic sa ma mulez pe situatii, cam ca soarecele pe nucá. Pot fi coarda din bungee jumping, te agati de mine, ma intind cu tine, dar sa fii sigur/á ca nu ma rup. E bine bine sa fii flexibil laughing Ar trebui sa incerci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sigur o persoana rigida e terna si lipsita de atractivitate, pe mine m-ar ucide convietuirea sau simpla alaturare cu un asemenea tip de om!
Pe de alta parte, sa fii flexibil, cu siguranta nu presupune sa fii influentabil! Ce te-ar retine, flexibil fiind, sa ai principii? E o aberatie! Cine a declarat asa ceva e asteptat de mine sa isi explice logica!
Monica
P. S.: Tu ramai asa cum esti, in ciuda vorbelor! Esti tocmai bine! Vad si in foto si in raspunsuri!

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Cel mai bine e sa ai un echilibru intre astea doua.
Flexibil in familie, ceva mai rigid la scoala sau servici unde, din pacate mai dam si peste prosti.
Oricum, nu pot spune ca esti sau nu o persoana influentabila, dar din cate am vazut, nici foarte foarte dificil nu i-ar fi unui am priceput sa te faca sa-ti schimbi punctul de vedere.

| fevrier a răspuns:

Ar fi bine să ştii când să fii rigid, şi când flexibil. În orice caz, rigid cu "duşmanii".

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Softcristi, esti atat de priceput? Incearca-ma!

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

NU ma refeream la mine! Poate nu eu as putea sa te fac sa-ti schimbi un punct de vedere, dar am spus ca unui om priceput, care are notiuni de psihologie a negociatorului destul de dezvoltate ar putea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu m-am gandit pana acum la asta si nici nu m-a calificat nimeni ca fiind flexibila ori rigida. Ce pot spune este ca nu ma las influentata, accept sfaturile celor din jurul meu cu usurinta(cele primite ca atare, nu vorbesc de cele care imi sunt impuse, le urasc!), insa eu sunt cea care ia decizii, am acest drept.Intrebai cum este mai bine sa fii...cred ca sunt ok atat timp cat ma simt bine in pielea mea.stii cum e? daca erai o persoana rigida, ti s-ar fi reprosat ca faci doar ceea ce vrei si nu tii cont de nimeni. Dat fiind ca "esti" flexibila, iar nu este bine, primesti influente gresite...deci cum e mai bine? furni, don`t worry, be happy tongue

| psiholoaga a răspuns:

Sunt de acord cu monica, flexibil nu are legatura cu influentabil decat in masura in care se refera la situatii in care esti deschis sa afli si punctul de vedere al unor persoane care nu gandesc ca tine si, in urma acestor discutii, sa iti ajustezi opiniile. Asta nu mi se pare ca ar avea o conotatie negativa, daca nu am fi deschisi sa ne schimbam punctele de vedere in urma unor argumentari, am putea trece prin viata cu niste ochelari de cal, mandri ca avem principii "solide" si ca nimeni nu ne scoate de pe drumul nostru, chiar daca drumul e stramb si duce in prapastie. Sa fii flexibil inseamna sa ai urechile (si nu numai) deschise catre noutati, sa poti recunoaste, daca e cazul, ca ai avut ani de zile un punct de vedere gresit. Influentabil inseamna sa fii nesigur pe ceea ce reprezinti si pe sistemul tau de valori, incat la prima adiere sa le schimbi. Eu asa mi le definesc.

| fabiola a răspuns:

Flexibil inseamna ca esti deschis la nou, asculti pareri dar nu inseamna ca iei de bun orice.Influentabil este acel care se lasa dus de ceea ce i se spune, nu gandeste, nu sorteaza, nu are opinii personale.Deci este o mare diferenta.In ceea ce ma priveste, imi place sa cred ca sunt flexibila dar stiu ca sunt in acelasi timp foarte orgolioasa, iar asta impune principii ce pot fi catalogate ca rigide! Asta sunt, alta mama nu mai face!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In general oamenii au o stare de echilibru, in care sint mai mult sau mai putin flexibili si de asemenea, mai mult sau mai putin influentabili. Asta depinde de orgoliul, temperamentul, stapinirea de sine, a fiecaruia. Dar in conditii de stres, oamenii tind sa coboare stacheta, iar in momentul unei caderi nervoase devin si influentabili si flexibili. Este momentul in care pot fi usor influentati dar devin si flexibili, din dorinta de a trece cit mai repede peste perioada respectivawinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am revenit! Nu recunoaste nimeni, vad!
Continuu: daca cineva imi demonstreaza ca gresesc in felul meu de-a gandi, asta inseamna ca ma corectez, reconsider situatia, insa nu sunt influentabil. Eu simt o nuanta negativa in termenul "influentabil", adica slab, lipsit de vointa si de capacitate de a gandi singur!

Răspuns utilizator avertizat
| baubau_4242 a răspuns:

Depinde de situatie... unele situatii nu cer flexibilitatebig grinbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sint situatii si situatii care, unele cer rgiditate maxima, altele mai putina iar altele cer flexibilitate.In ziua de azi este o prostie sa fii numai intr-un singur fel. A fi numai rigid inseamna a nu fi diplomat si e mare nevoie de dplomatie. Explica-i persoanei respective ca a fi flexibil nu inseamna neaparat si influentabil.

| Linda a răspuns:

Sunt de acord cu Mira. Stabilitate in chestiuni de fond (principii), nuantarea, flexibilitate in chestini de forma, nuante, preferinte neutre.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Flexibil nu nseamna neaparat ca esti influentabil. Inseamna mai degraba ca poti sa vezi lucrurile din mai multe puncte de vedere si astfel sa i intelegi mai usor pe altii chiar daca nu esti de acord cu ei. De.aia cred ca e mai bine sa fii flexibil.