Ti-am mai spus..intelege! Poate esti prea micuta..la un moment dat o sa te lase sa faci si ce vrei tu.Mai tarziu...cand vei mai creste iti vei da seama ce dreptate au parintii! Nu se termina lumea aici..nu se termina lumea ca nu iesi tu din casa nu stiu cand. Unii parintii ii lasape copii sa faca ce vor si ei ce fac? intra intr-un anturaj prost care fumeaza, bea, se drogheaza, fac sex cu nu stiu cati ...nu este bine si asa.Armata de obicei adduce ceva bun cu copiii..Acum nu o sa intelegi pentru ca esti mica
Si daca nu sunt de acord cu ei? *sa presupunem*
Nu pot fii acuzati parintii pentru ca au o grija foarte mare fata de tine.Totusi:poarta o discutie cand sunt amandoi de fata si explica-le ca omul este "un animal sociabil". Daca nu ai voie sa iesi cu o fata, cu un baiat probabil iti vor interzice cu desavarsire.
Sunt prea stricti, deoarece esti fata si-si fac multe griji. Daca patesti ceva, daca iti fac ceva, daca te violeaza, daca mananci bataie... etc! Tu, spune-le clar. Ma lasati sau fug/ merg fara voia voastra! Dupa ce ca va spun adevarul si nu va ascund nimic, nici nu aveti incredere! Vreau si eu sa mai ies, nu sa stau toata ziua inchisa in casa! Voi asa erati la varsta mea? Nu va lasau parintii nicaieri?
Dupa ce ca v-am spus mereu adevarul si nu v-am ascuns nimic... nici macar putina incredere nu aveti. Sunt alti parinti care au incredere in copii lor si copii ii mint la maxim. Va rog sa ma intelegeti si pe mine. Ca orice copil vreau sa ies si eu cu o colega. Macar cu program sa ma lasati! Pana la ora X. Promit. O sa vin acasa la ora propusa de voi, dar va roooog!
Bafta!
Parintii tai sunt asa de stricti cu tine probabil ca nu vor sa intrii in belele.Dar tu trebuie sa-i convingi ca stii ce faci si ca nu mai esti copil de tzata si ca-ti poti tine singur de griji pentru ca e pacat sa fii in situatia asta
Eu sincer cred ca e putin exagerat ce fac ai tai. Adica inteleg ca au grija de tine si le e frica de toti oamenii rai care fac cate si mai cate dar totusi, o colega de gradinita, e frumos sa te revezi cu colegii vechi, e un lucru minunat. Desi nu sunt in situatia ta, cred ca trebuie sa le arati ca esti matura si ca ai crescut si poti avea grija de tine, ca esti responsabila. Poate considera ca nu esti responsabila iar tu trebuie sa le demonstrezi asta. Si te mai sfatuiesc sa nu pleci fara acordul lor, sa iesi singura din casa ca fata rebela fiindca va fi si mai rau. Castiga-le increderea si sigur te vor lasa. Daca vrei, iti pot da mai multe sfaturi. Mult succes!
Cum le-as putea castiga increderea?
Ceea ce a spus AleMaryAlexandra e foarte bine! Asa ar trebui sa le spui. Important e ca tu sa inveti bine la scoala, sa iei note mari si sa iti vezi de treaba ta. Si mai e important ca tu sa nu le ascunzi nimic si sa fii deschisa cu ei, sa le spui ce ti se intampla si problemele tale. Sunt sigura ca dupa toate astea vor avea incredere in tine si te vor lasa. Asa mi s-a intamplat mie. Depinde si cati ani ai, asta nu ai specificat.
Imi poti da mai multe informatii despre problema ta? Daca vrei, putem vorbi in privat.
Da-i dreacu.
daca nu le zici cu cine iesi, ce, te dau afara din casa?
nu merita/nu trebuie sa castigi increderea nimanui, mai ales a unui parinte, care se presupune ca trebuie sa aiba incredere de la sine in propriul copil, sa te lasa sa-ti vezi de viata ta sociala si sa inveti din propriile greseli.
ei sa-si vada de viata lor, ca deja si-au trait-o, vor sa puna stapananire si pe a ta?
nu le mai da raportul.
si inca ceva, daca sunt stricti de la inceput, asa o sa fie si la 18, 20, 25 de ani, daca le permiti, nu-i mai asculta pe ceilalti, nu o sa se schimbe niciodata.
in aceste cazuri, tu trebuie sa-i educi.
daca recurg la gesturi grave, ii si ameninti daca ecazul (ca te omori daca nu te lasa dreacu in pace, ca pleci de acasa, d-astea).
pai cine se cred? tu esti sefa.
Ar trebui sa vorbesti cu ei.Dar depinde, ce varsta ai? daca ai mai putin de 14-15 ani nu prea e normal sa iesi in oras. Ei vor sa te formeze cum stiu ei mai bine. Dar daca ai peste 14 ani vorbeste si explica-i ca ai nevoie sa iesi si ca ceilalti vor rade de tine daca stai mereu in casa si nu faci nimic. Plus ca ai nevoie de prieteni. Poti sa ii spui ca esti in stare sa iti alegi prieteni buni care nu fac parte din gasti care fumeaza si altele. Asa ca daca esti mica mai bine stai si ii asculti si daca esti mare si tot nu te lasa vorbeste cu ei. E cel mai bun lucru pe care il poti face.
anonim_4396 întreabă: