Daca ea e cuminte, cu atat mai mult o poti lasa sa dea o petrecere acasa.In felul acesta ii vei cunoaste si prietenii, pentru ca imi inchipui ca vei fi acasa cand se va produce evenimentul.Parintii mei asa procedau in asemenea cazuri, pastrau discretia dar erau acasa.Si apoi, poate iti faci griji degeaba, daca fata e cumintica, presupun ca isi alege prietenii cu grija.
poate ca ar trebui sa o lasi, si, chiar daca ea s-ar supara, ar fi bine sa mai interveniti si voi din cand in cand, sa va arati chipul in timpul petrecerii. in felul acesta, daca are cumva prieteni mai putin cuminti, acestia o sa vada ca ea e protejata de voi, ca voi sunteti mereu cu ea si pentru ea. daca are doar prieteni cuminti, acestia o sa va respecte si aprecieze si mai mult, considerand ca sunteti ''de gasca'' fiindca ii lasati la voi. eu cred ca e mai bine sa faceti la voi acasa, discutand inainte asteptarile fetei, dar si ale voastre.
Eu zic sa o lasi sa dea o petrecere acasa. Stai cu ea pana vin prietenii ei asa ii vei cunoaste pe toti, apoi pleaca, astfel va simti ca ii lasi destula libertate si ca ai incredere in ea. Daca are o verisoara mai mare invit-o si pe ea astfel sa stai linistita ca este cineva de incredere la petrecere. Cat despre spatiul in care se tine petrecerea incearca sa strangi toate lucrurile care se sparg sau murdaresc usor astfel incat invitatii sa stea linistiti ca nu vor strica nimic.
Putina incredere in copilul tau nu strica, mai ales ca e cumintica, sigur stie sa-si sorteze prietenii, si nu cred ca e o idee buna sa stati prin preajma, nu s-ar simti bine copiii si asa stricati bairamul.mai mult decat sa dea foc la ceva, sa sparga sa se faca mare galagie si sa se stranga vecinii la usa, nu are ce sa se intample...glumesc,fiti linistita, nu e mare scofala, asta e varsta si nu le putem ingradi si asta
1. sa limitati numarul de invitati de exemplu la 8 (fiica inclusa);
2. sa fiti prezenti intr-o camera, in bucatarie, sau de ce nu la un vecin; poate parintii invitatilor ar fi si ei mai linistiti sa stie ca sunteti prezenti;
3. sa nu depaseasca ora 23;
4. discutati si cu ea sa vedeti ce doreste in plus;
5. data viitoare daca sunt aceiasi prieteni/e, mai revedeti ce faceti.
eu (18 ani) zic sa strangi tot ce se poate sparge, sa faci ceva fursecuri (multe) sa le iei tu 2 sticle de vin (sa nu-si aduca ei cantitati industriale) si sa pleci "la o prietena" daca te lasa sufletul. conditie: ea face curat, ea raspunde de tot ce se intampla in casa. poti accepta 2-3 chefuri pe an. toti ne-am dori sa ne amintim de copilarie si adolescenta ca un sir frumos de distractii si prieteni.
Daca locuiti la curte nu e o problema dar lor le place mai nou in restaurante, sau ceva local iar acolo ati putea sa serviti si d-voastra un pahar de ceva sa-i cunoasteti prietenii nu credeti ca ar fi mai bine?
Mai, petrecerile de adolescenti se pot transforma in evenimente regretabile uneori – betii, consum de droguri, probleme cu vecinii, batai, etc. Asigura-te ca bautura e limitata, stai vreo doua ore cu ei ca sa vezi cine a venit si cam care-i atmosfera, impune un numar fix de invitati, pune deoparte bunurile de valoare din casa, scoate covorul din camera principala, etc. Eventual vorbeste cu unul dintre vecini sa stai peste noapte la el, ca sa fii aproape de casa, pentru orice eventualitate. In rest, distractie placuta tuturor!
Cati ani are? Cat de matura e? Ce fel de petrecere vrea? Asigura-te ca stii toate detaliile ca sa stii ce sa-i permiti sa faca si ce sa nu.
Ai grija sa stai pe-aproape in caz de bataie, viol, scandal, incendiu, ambulanta, politie, etc. Nu vreau sa fiu moartea distractiei, dar ai, totusi, de-a face cu minori. Daca au peste 18 ani TOTI invitatii, atunci poti sa-i lasi singuri, orie fac, o fac pe pielea lor. Daca nu, stai cu ei, ca sunt pe raspunderea ta.
Daca vine politia si gaseste pusti minori care beau alcool...Nu prea e de bine. Ori te asiguri ca au toti 18 ani, stai ca cerberul la usa toata noaptea si ceri buletine, ori nu servesti alcool. Ai putea chiar angaja paznic, caruia sa-i zici ce sa permita si ce nu. Alt sfat mai bun nu pot sa-ti dau.