| addictedg a întrebat:

Sa presupunem ca un copil, mai exact o fata, este certata mereu cand greseste si batuta de catre mama ei cu care sta cu ea prin obtinerea custodiei. La orice pas gresit, mama nestiind sa ii dea sfaturile necesare, ajungand la comportament de genul mentionat mai sus si vorbe adresate: " De ce ai facut asta? Sa nu te prind ca o sa mai faci ca nu stiu ce fac cu tine" si altele.Mama ii spune ca o iubeste(si chiar sa o faca) are grija de ea dar parca totusi prea mult, o asculta pe la fereastra cand vorbeste la telefon cu oricine si nu ii lasa intimitate. Voi ce ati face in situatia de fata? Cat mai multe pareri.

14 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ce-aş face eu? Aş aştepta să termin liceul, aş pleca şi nu aş mai vrea vreodată să aud de mama. Nici nu se poate mai simplu.
Ăla nu e comportament de părinte raţional.

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Pi uite eu nu sunt de acord cu bataia dar daca nu mai ciupesti putin un copil ti se cam urca in cap! si mai depinde ffff mult de ceea ce face copilul si cati ani are! eu sunt mama si cred ca daca copilul meu mi-ar gresi si mai ales daca ar face mereu doar contra da l-as bate.atata timp cat eu ii explic ca nu se poate, ca este gresit, ca nu este bine si el ar continua cu acest comportament.in rest nu pentru ca de asta suntem oameni ca sa judecam rational.

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Atunci banuiesc ca ea nu accepta faptul ca tu ai 17 ani si ca numai esti un copil si ca te-ai maturizat si nu se poate ca sa faci totul ca la carte si nici asa cum ar vrea ea! eu cred ca ea are o mentalitate in care tot ceea ce face tineretul de azi este gresit, si sincer nu este bine asa.adolescentii din ziua de azi numai sunt cum erau odata, adica ca trebuiau sa ceara permisiunea parintilor ca sa aiba un prieten, sau sa intarzie acasa au evoluat si insasi viata numai este ca pe acele timpuri.eu spun sa vrb cu ea deschis si sa ii explici totul si impreuna sa gasiti o cale de mijloc sa ajungeti la o intelegere pentru ca daca nu o sa fie greu atat pentru tine cat si pentru ea!

| NoNameJunior a răspuns:

As incerca sa vorbesc cu mama mea si sa ii spun ca am si eu nevote de intimitate.doar sunt fata. apoi, daca nu intelege m-as muta la o prietena sau as astepta varsta de 18 ani ca sa pot sa ma mut cu iubitul meu undeva.de ce ne intrebi? ai patit tu asa ceva?

| NoNameJunior a răspuns:

Vroiam sa scriu nevoie.Scuzeee.

| DianaScorpio a răspuns:

Copy/paste la un raspuns de-ale mele la o intrebare asemanatoare:
Provoac-o la o discutie deschisa despre acest subiect. Spune-i sa isi faca timp ca vrei sa discuti ceva cu ea. Explica-i faptul ca intelegi ca e obosita cand vine de la servici, ca intelegi ca are de facut multe in casa si nu e usor si ca nu faci cu intentie lucrurile pentru care te cearta. Explica-i ca incerci sa o intelegi, sa te pui in locul ei, dar situatia este asa cum e, esti si tu asa cum esti, ai comportamentul tau, etc. Vorbeste cat mai deschis cu ea despre acest lucru si cu calm! Ai grija sa nu degenereze discutia voastra intr-o cearta. Unul dintre cele mai importante elemente in orice tip de relatie este comunicarea.

| XxLorexX a răspuns:

Pai eu zic sa nu accepti asa ceva, e strigator la cer, mai ales daca ai 17 ani. Mama ta nu merita a doua sansa pentru ce a facut. Poti oricand sa apelezi la protectia copilului, iar apoi la un psiholog, care sa te ajute sa depasesti momentul. Incearca sa faci ceva, altfel lucrurile se vor inrautati si mai mult. Eu iti urez succes si sper sa o scoti cumva la capat, mai ales ca esti destul de mare.

| winter a răspuns:

In primul rand as luao intr-un loc in care sa nu fie mama ei prin preajma.asa o sa spuna ce are pe suflet si asa poate sa prieasca ajutorul cuvenit. daca este o fetita mica de 6-7 anisori o sa aiba mereu de suferit.cu bataia nu rezolvi nimic, orice copil daca ii explici cu frumosu el o sa inteleaga. daca mama ei o sa continue asa cu bataia, fata o sa se revolte in viitor iar cel care se revolta este de 2 ori mai puternic pentru ca a acumulat destula incredere.asa mi s-a intamplat si mie. cand eram mic mama imi facea ce ai spus tu mai sus, dar in prezent regreta ce a facut in trecut, si de aceea ea nu mai reprezinta nimic pentru mine.am ajuns in situatia sa ma roage ca macar sa o salut.asta este o parere care mi s-a intamplat in legatura cu bataia.SARACA FATA, EU STIU PRIN CE TRECE SI CAND VAD CA CAZURI DE ACESTEA CARE SE MAI INTAMPLA IMI VINE SAI ADOPT, CHIAR DACA MAI AM O FETITA MICA.bataia este rupta din rai.cine va bate va fi batut fara sasi dea seama de soarta

| greutateideala a răspuns:

Cati ani are fata? Sa vorbeasca deschis cu mama ei. Daca si asta duce la bataie atunci sa apeleze la Asistenta sociala.

| AlexutsSsa96 a răspuns:

Si mama mea e la fel,dar nu ajunge la bataie,ma cearta la orice lucru facut gresit,ma mai pocneste cateodata. Nici mama mea nu stie sa-mi dea sfaturi,de aceea eu apelez la prietena mamei,si-mi da sfaturi destul de bune(nu stiu ce m-as face fara ea). Mamei mele daca nu-i convine ceva ma cearta si-mi spune cuvinte urate,iar eu tac si o las sa vb in continuare,deoarece daca m-as lua cu ea la cearta ar iesi ceva urat. Cere si u sfatul altei persoane daca acea persoana nu-i mama ta. Las-o sa-si faca treaba, nu-i mai da motive sa stea cu gura pe tine, si nu mai vb la tel pentru o perioada(scrie si u mesaje)tongue. Sper ca te-am ajutathappy:*

| T13 a răspuns:

Daca nu merge cu sugestiile de mai sus atunci incearca sa suni la telefonul copilului. Poate te pot ajuta ei...http://www.telefonulcopilului.ro/

| addictedg explică:

Pai fata in jur de 17 ani si chiar este cuminte si invata bine la scoala,nu are probleme si este un copil bun, nu ii iese din cuvantul mamei, se pune putin contra la inceput apoi cedeaza ca isi da seama ca nu e bine.

| addictedg explică:

Fata ar vrea sa mearga la ea sa ii spuna tot ce o doare si sa ii ceara sfaturi legate de baieti si viata ei de mai departe si viata sexuala, dar ii e frica de faptul ca mama ei ar putea sa o mustre tare cum o face de obicei la chestii marunte. ii e frica de ea practic.

| Darminutza a răspuns:

Eu una as discuta cu mama mea despre acest lucru.Este foarte important ca fata respectiva sa faca primul pas in imbunatatirea relatiei dintre ea si mama ei.In tot cazul, cred ca mama este persoana care greseste foarte mult in acest caz. P.S.: eu cred ca tu esti acea fata (e doar o banuiala, nu te supara). Sper ca ti-am fost de folos, desi nu prea cred...