Mi-e greu sa cred ca exista parinti care sa ii ceara copilului sa stea mereu in casa.Nu cumva X exagereaza putin? Stiu cazuri in care copii se izoleaza "din placere" ca sa zic asa, preferand sa isi petreaca timpul liber la computer sau la televizor cand parintii sunt plecati la servici, in loc sa iasa afara.
Dar e posibil sa existe si cazul descris de tine, insa acum X fiind mare trebuie sa se ajute putin singura.Stiu ca intre ea si ceilalti s-a creeat un zid dar incet, incet il poate da jos iesind cate putin. I-as recomanda de asemenea lui X sa faca neaparat un sport pentru ca in acest fel o sa ii creasca increderea in ea si o sa ii fie mult mai usor sa interactioneze cu oamenii.
Fata nu are nicio vina, ci parintii ei.Normal ca e important sa inveti pentru ca asta te va ajuta si te va diferentia de ceilalti mai tariu, insa cu siguranta cand v-a ajunge la o anumita varsta va realiza ca amintirile cu adevarat placute sunt putine.
Trist Eu sunt genul de persoana care retine totul din clasa(la fel ca tine). La mine e alta problema:as sta toata ziua la computer si televizor insa parintii imi spun mereu sa ies afara pentru ca voi ramane singura(fara prieteni). Am prieteni foarte buni insa pe computer nu ma joc.Pe computer desenez, citesc carti, compun, ascult muzica, incerc sa proiectez cladiri, etc.Este trist. Poate ca parintii tai sunt genul de parintii foarte protectori care nu vor sa ti se intample ceva si de aceea "te sufoca". Incearca sa le spui ca nu vrei sa devi un sclav al computerului sau TV-ului.Incearca sa vorbesti cu ei si sa le spui ca te sufoci in casa. Poate o sa te inteleaga si o sa te lase si pe afara.La mine e total invers si cu timpul am devenit dependenta de tot ce inseamna tehnologie. sfat:Nu iti fa griji. Dupa 18 ani poti face ce vrei
Buna. Si eu cred ca cel mai important lucru este sa vorbeasca cu parintii. Altfel exista acest risc, ca fata sa devina o adolesecenta mult prea retrasa si izolata, fara nici un fel de abilitati de socializare si relationare cu cei din jur. In anumite limite este de inteles poate si dorinta parintilor de a si proteja copilul, insa in acest caz se pare ca exagereaza. Intotdeauna e bine sa se adopte calea de mjloc, pentru ca de obicei este si cea mai buna. Multa bafta!
Situaţia lui X e groaznică.
Vorbeşte cu părinţii tăi, deşi nu cred să se schimbe ceva, dar măcar să ştii că ai incercat. Şi apoi, se mai întâmplă şi minuni uneori.
Nu ştiu ce să îţi zic, mă mir că ai rezistat atât. E trist când părinţii, în mod inconştient, îşi distrug proprii copii. Încercă să vorbeşti cu un psiholog, vezi ce te sfătuieşte să faci, cred că este cel mai în măsură să te ajute.
Imi pare rău, e trist ce ţi se întâmplă...
Ca sa fiu sincera, ma simt foarte prost, imi vine sa plang doar la gandul ca eu sunt X, am sa incerc sa vb cu tata dar nu cred ca voi rezolva ceva, in orice caz sunt foarte hotarata sa merg la un psiholog
Raspunsul anonim de mai sus este al meu, l-ampus din greseala cand nu eram logata
Va multumesc foarte mult, am vb cu parintii mei si cred ca voi reusi sa rezolv situatia, mi-au spus ca le pare rau si ca niciodata nu s-au pus in locul meu si nu au privit situatia cum ar fi trebuit
va multumesc enorm!
X cam exagereaza lucrurile. X are prieten desi ma rog e o problema mai delicata da nu intru in amanunte. X are 2 prieteni insa si eu am tot putini dar parca fac mai mult decat intreaga lume si sunt alaturi de mine orice as face, restul nu ma prea intereseaza. In general cei mai multi prieteni tii faci la scoala. Nu zic ca X minte, pentru ca si eu am avut o perioada grea, insa sunt sigura ca X a spus doar partea rea nu si pe cea buna.
Cred ca parintii lui X sunt niste imbecili comunisti...si cred ca atunci cand X va scapa de sub papucul parintilor nu va ajunge bine...
Si cati ani au parintii lui x? O varsta cuprinsa intre 60 si 70 de ani?
Desicur ca x nu are nici o vina si daca sta incontinuu sa invete si sa stea numai in casa o sa-i piarda si pe acei 2 prieteni pe care imi mai are. Oricum eu cred ca aceasta situatie este groaznica.Chiar imi pare ru pentru tine.
Eu am tot aceeasi problema ca a ta.Numai ca la mine situatia este mai difrita.Si eu tot retin din clasa, asa ca eu nu mai invat acasa, de fapt invatam numai in clasele 1-4 dar parintii mei daca ma vad o zi i care sa stau in casa fara sa ies deloc afara ma scot imediat din casa si imi zic, ca imi stric ochii si nu ma lasa sa cutesc carti pe net.
Nah, eu totusi sper ca aceasta problema sa se rezolve.
Pai cred ca X trebuie sa vb cu parintii ei/lui, sa nu o mai tina ca pe un caine. deci X are o viata de...
Cu astfel de parintii sincer, mai bine as murii! Eu sunt fata, insa nu mi s-a interzis niciodata nimic, fie in limitele bunului simt, pentru ca nu e normal ca o fata la 12 ani sa stea pana la 12-1 in oras, si parintii sa nu. i spuna nimic.
Eu una cred ca i-as omori daca ar fi asa! Parintii comunisti!
Trecem noi si peste problema asta a noastra
O stii tu
Nu, Elena?
Ti iubicesc fata:X
Este exact situatia mea si eu din clasa 2 pana in a 6 de la 8 pana la 12 ani nu ieseam din casa decat cand mergeam la scoala sau ma duceau a mai undeva cam asa pana in clasa 4 am fost putin mai normal totusi ma comportam un pic salbatic dar in clasa 5 si 6 am fost dezastru la ore tot tremuram ma atingeai un pic saream in sus toti is bateau joc de mine aproape ca nu mai stiam sa merg nici pe strada(pentru ca si verile numa in casa la comp stateam si am jucam)si in clasa 6 or purtat a mei o discutie cu mine despre chestia asta si am lasat-o mult mai moale cu calcu si acum am preteni merg pe afara.deja si la scoala nu la calc miera gandu am fost chiar si nedreptatit pentru ca eu cum nu imi faceam temele si eram singur acasa a mei credeam ca stau la calc dar de fapt eu nu stateam.Si despre situatia ei eu zic ca ar trebui anuntat protectia copiluli adica parintii ei ii distrug nu doar copilarie ci si restul vietu pentru ca eu si acum am ramas cu urme adica de exemplu de multe ori cand sunt intr-o multime parca sunt asa speriat sau mai este cand sunt scos la scoala la rasspuns mai este cand tremur si de aia nici preteninu prea am numa din cauza calcului mai bine faceau a mei cum fac parintii lu alt coleg de a meu cand eram mai mic sa ma fi lasat nu cat am chef si nu intelegeti gresit si acum am chef sa stau cat vreau la calc da atunci cand eram mic mai bine o lasam mai usor acum am 13 ani.Si si ea va ramane cu urme.
X ar trebui sa vorbeasca mai intai cu parintii, sa le atraga atentia asupra celor de mai sus, e mai comod sa-ti stii copilul in casa la calculator decat afara in compania cuiva(care, cine stie ce ganduri are cu fata mea?)poate le este teama pentru ea, nu-si dau seama cat rau fac...
Dar cine est aceasta X mai exact? :p
Oricum mi se pare viata lui... X foarte urata...