| versavia a întrebat:

Sa va explic cumn fac mancarea: ciorbele nu le fac acre sau sarate la prajeli prajesc ceapa cu bulionul, dau tigaia la oparte si pun pesmet in( loc de faina). Pureurile pe care i le-am facut in ultimile zile nu le mananca. Am uitat sa va spun ca are un an si inca ii dau piept.Aseara i-am dat putina ciorbica si a papat bebeu.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In nici un caz sa nu-i dai asa ceva copilului, daca are sub 3 ani. In primul rand in mancarea lui nu pui sare. Nu folosesti bulion sub nici o forma, nici conservat de tine si nici cumparat. Totul fierbi (ceapa nu se prajeste, se pune de la inceput cu o cana de apa si se fierbe, adaugand apa calda ca sa nu scada). Nu pui pesmet in mancarea copilului, fiindca favorizeza rahitismul. Ii faci piure proaspat din legume de buna calitate si carne de vita sau pasare, fierte bine si apoi pasate cu un varf de cutit de unt. Supa de zarsavaturi bine bine fierte si alese numai de foarte buna calitate. Piure de fructe proaspete, preparata maxim cu 15 minute inainte de masa. Branzica proaspata de vaci preparata obligatoriu de tine in casa din lapte de buna calitate, proaspat.

| gigiro a răspuns:

Copilul tau la un an nu trebuie sa manance prajeli. La un an, e prea tarziu pentru san, pentru ca nu contine elementele de care are el nevoie pentru crestere. Supele, trebuie sa le faci foarte variate, numai proaspete, si pot fi si un pic acrisoare pentru apetit. Cel mai bine e sa-i dai mult ficat de pasare, carnea sa o fierbi (nu prajita). Cred ca de pireuri s-a saturat,, doreste alte gusturi. In orice caz, incepe sa-i dai incet, incet si cate putin din mancarea voastra, ca sa se obisnuiasca cu gusturile. Am citit ca daca un copil nu mananca sa zicem supa cand e mic, nu va manca nici cand va fi mare. Ai vazut ca ciorbica a mancat? Copiilor le place acru ca se satura de atata lapte dulce. Sa cresteti mari!

soothe
| soothe a răspuns:

Prajelile si chiar ceapa sunt daunatoare copilului (are sa transpire si mai tare noaptea). Daca ai sa ii dai piept o vreme prea indelungata are sa inceapa sa te doara spatele intre omoplati (in dreptul vertebrei T7 exista un punct care este influentat de starea de energie a sangelui). Este semn ca organismul tau este solicitat peste masura si poate trebuie sa te gandesti la intarcat. In rest vad ca ti s-a raspuns.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hamsterul meu cind a inceput sa manince supa de zarzavat o minca fara sa respire.Cind a venit timpul sa-i dea carne o dadea inapoi ca pe altceva si inghitea numai supa si zarzavaturile.Acum sa nu vada carnea dar e si facut bine.Se vede prin el de solid.Despre bebelul tau iti recomand s-o tii tot asa cu hrana dar din ce in ce mai rar cu pieptul ca-i cam marisor.