Spune-i toate nemultumirile tatalui tau, atunci cand e treaz.Trebuie sa puneti piciorul in prag si sa vorbiti deschis cand e lucid.Trebuie sa ii explici totul si sa il indrumi la un centru de dezalcoolizare sau la un psiholog. Daca faceti toti sedinte la psiholog iar psihologul il ajuta pe tatal tau sa constientizeze unele lucruri nu se ajunge la divort.Dar e greu. Puteti sa va mutati temporar si sa isi gaseasca mama ceva de lucru.dar si asa e greu... Daca nu merge cu buna intelegere e greu totul. Imi pare rau pentru situatia ta. Multa putere sa ai!
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Buna,
Un adult, in cazul acesta mama ta, tyrebuie sa-si ia inima in dinti si sa divorteze si astfel sa se faca partajul si sa va mutati. Ea ar trebui in schimb sa fie angajata si sa aiba un venit. Stiu ca situatia nu este buna dar voi trebuie sa o sustineti pe mama voastra sa faca acest pas.
Nu ai auzit de bataie? Majoritatea barbatilor alcoolici le calca in picioare pe neveste atunci cand aud de divort.
Ruxandra iti pot zice doar atat Mama mea a facut pasul si daca nu il facea cine stie ce ajungeam noi sau ea. Nu ai auzit ca trebuie sa scapi de frica. Ei sunt doi si sunt copii de aceea trebuie sa faca pasul. Si mi-e imi e frica sa ma ard dar asta nu inseamna ca nu fac mancare ca alti oameni sau ars sau ca o sa ma ard.
Nu toti oamenii inteleg asa cum au inteles parintii tai. Alti sunt mai destepti, altii mai prosti. Si eu sunt copil si trec printr-un calvar acasa, doar ca eu nu sunt in totalitatea facultatilor mintale.
Nu ai auzit de politie sau de o tigaie in cap? Si daca e pana acolo, mai bine o palma atunci decat o batai crunte toata viata
Da...Este foarte riscant sa faca acest pas...nu stie nimeni ce are el in cap cand este "tulburat". Deci mai bine ar incerca altceva.
Ea cred ca mai sta cu el de dragul copiilor...
MeConstantine mama mea se chinuie de 3 ani sa divorteze ca tata bea si vine si tipa ca salbaticul prin casa! Daca ea merge la tribunal sau unde trebuie sa mearga si el nu se prezinta ce face?
Nici tatal meu nu s-a prezentat. Ce face? Castiga procesul asta face pentru ca daca voi spuneti ca doriti sa ramaneti cu ea asta este tot, dureaza mai putin. Totodata castiga si la partaj daca tatal nu se prezinta. Am spus ca trebuie sa faceti pasul daca cauti motive sa nu il faci o sa gasesti tot timpul.
Sa se gandeasca mama ta sa inchiriati o garsoniera sau un apartament si sa va mutati acolo. mama ta vreau sa cred ca este suficient de matura sa-si gaseasca o slujba si sa faca acest pas fara sa se mai planga ca nu are unde sa mearga. aveti bunici, rude care va por ajuta pana va puneti pe picioare. sustine-o pe mama ta sa- si adune fortele si sa mearga mai departe fara sa mai priveasca in urma.
divortul este cea mai buna solutie. astfel un judecator va decide ce e mai bine pentru voi. sunt sigur ca tatal tau va fi obligat sa paraseasca apartamentul ca sa puteti voi creste linistite. nu te lua dupa altii. sustine-o pe mama ta sa faca pasii necesari.
daca nu poate, din frica, spune-i sa nu mai fie egoista si sa se gandeasca si la voi putin.
spune-i mamei tale ca dac nu face nimic vei suna la protectia copilului. poate o va ajuta sa inteleaga ca are o responsabilitate si trebuie sa faca ce este necesar. gandeste-te si tu ca daca mama ta nu face nimic macar tu poti sa faci ceva pentru surorile tale si pentru tine.
Ma-ta trebuie sa divorțeze urgent, daca inca n-a facut-o si legea este de partea ta in ansamblu, deci poti apela. Si daca vreți sa va mutări nu înțeleg de ce n-ati facut-o.
Vorbiti cu el când e treaz toata familia. daca nu se poate suna la 116111
Si eu trec prin aceeasi situatie. Eu anul asta am avut 4 examnene daca pui si engleza si germana pe langa matematica sau romana. Ei bine mereu facea scandal atunci cand aveam examen sau inainte. Ca de ce ma duc la meditatii, de ce dau banii acolo ca oricum nu o sa fac nimic. Stii cat bea un om? Cat are bani, dupa ia pe datorie. Face datorii de 1000 de lei cum le plateste? Trebuie sa scapati de acest om cat mai repede. Vreti sa muriti in casa? Nu cred. Ati incercat sa vorbiti cu medicul de familie sa va recomande un centru de dezalcolizare? Stiu ca e un tratament foarte drastic si se fac vizite la medic la 2 sau 3 saptamani mai multe informatii nu am. Va bate? Reactile unui alcoolic acestea sunt: scandal, injuraturi, bataie, toti sunt inferiori lui, toti banii merg pe bautura SCOALA devine un lucru nesemnificativ pentru el, ar prefera sa dea banii pe alte tampenii decat pentru vitorul proprilor COPII
Doar poliţia vă poate ajuta. Discutaţi cu el când e treaz, toată familia şi impuneţi-vă.În caz contrar, va trebui să vă mutaţi din casă, pentru că unul dinăsta vă poate nenoroci vieţile la toţi.
Du-te la mama ta si roag-o sa divorteze. Iati inima in dinti si intreaba-l daca il supara ceva. Bafta!
Pai, ar fi bine ca macar in aceste clipe sa iti amintesti ca exista si un Dumnezeu, tu singura nu poti face nimic. Ai putea sa duci obiecte de-ale sale pe care le poarta la biserica sa le sfinteasca, sa dai chiar prescura pentru rezolvarea situatiei in fiecare duminica
De asemenea, stiu ca sunt medicamente ce se dau alcoolicilor de la dezalcooliare, astfel incat, le vine rau cand pun alcool in gura si nu il mai pot consuma. Din pacate nu stiu prea multe, dar sunt sigura ca daca te puni sa cauti, gasesti date precise.
Nu dispera, ai solutiile de mai sus.
Este important ca mama ta sa ia atitudine acum, cat mai este timp.Din ce ai spus inteleg faptul ca nu sunteti pregatiti din punct de vedere financiar sa va mutati in alta parte.Sincer nu stiu cum se procedeaza, adica e neaparat ca mama ta sa dea divort, doar ca problema e ca s-ar putea ca el sa innebuneasca cand aude. Poate merge la politie si sa ii faca reclamatie, cineva sa va aiba in grija pe parcursul divortului.Nu aveti nicio ruda? Daca nu,mama ta va trebui sa depuna un efort, sa va mutati undeva, oriunde pentru scurt timp astfel incat mama ta sa poata da divort si sa il scoata din casa. Spune-i sa nu mai astepte, aceeasi greseala a facut si bunica mea! Te rog, ia in considerare sfaturile de aici.
De fapt mama ta poate divorta. Atunci el va trebui sa plateasca o anumita suma de bani lunar insa daca va refuza ea (mama) il poate lipsi de drepturi parintesti si atunci statul vă va da o anumita suma de bani.
Linistestete si poarta o discutie calma cu tatal tau dupa ce se trezeste.Amintestei cat il iubesti!
Sunt mama si sunt socata de ce citesc. Esti sora cea mare, daca nebunul ajunge la violenta fizica poti doar sa suni la protectia copilului. Numarul este 116 111.
Pentru un copil de varsta ta este greu, stiu ca acum nu ai curaj si probabil nu vei avei avea... Gandeste-te ca alcoolul afecteaza creierul, tatal tau tine mai mult la alcool decat la voi, o poate bate pe mama ta cand vrea el, pe sora ta si pe tine la fel (asta daca nu o face inca). Dezintoxicarea nu ajuta la nimic, doar politia va poate separa. Nu numai ca ramaneti in casa in care locuiti, dar puteti scapa de el. O palma data unui copil se pedepseste cu inchisoarea, esti un copil si iti va fi afectata copilaria daca nu iei masuri. Tine de viitorul tau, al surorii si al familiei tale.
Poate fi inchis. Exista ordin de restrictie, daca mama ta face rost de el, tatal tau nu va avea voie sa se apropie de voi.
Te rog linisteste-te, gandeste-te unde se poate ajunge si ia masuri.
Stii in cat timp vine politia? Exact jumatate de ora. Am stat ca idioata in fata blocului si a doua zi aveam examen.
Prin aceeasi poveste am trecut si eu, insa tu nu trebuie sa pui la suflet sau sa il urasti.Este tatal tau cum ar fi el.Eu inca locuiesc cu el si astept sa fac 18 ani sa plec..eu nu stiu ce sfaturi sa iti dau, sunt doar un copil..incearca sa treci si sa invingi! :*
AM trecut prin aceeasi situatie ca tine. Mama o femeie de nota 10, tatal alcolic 2 saptamani fara alcool, urmata de doua cu alcool.asa era o luna din viata lui. Familia avea o mica afacere din care traiam toti iar in acel timp eu ma ocupam de ea.la 16 ani. Trebuie sa recunosc ca nu era violent. In cele doua saptamani statea doar in pat dormea si bea, fara televizor fara prieteni...ani au trecut si a trebuit sa il inteleg sa inteleg ca sufera de o boala alcolismul este pana la urma o boala..nu un viciu cum ar spune altii. cel mai grav fapt era cu nu dorea ajutor, si cand era treaz nu vroia sa discute despre ceea ce sa intamplat..totul s-a rezolvat cand a acceptat ajutorul si l-am dus la o clinica privata in Hunedoara, asta cand am implinit eu 20 de ani, acolo a primit ajutorul unui psihiatru, si acum are primul an fara alcool. Acum, ce concluzie vreau sa tragi tu de aici, inteleg, poate familia ta nu are cei 2000 de euro pentru tratamentu de care a beneficiat tatal meu. Dar un lucru important e sa nu renunti si sa nu cedezi. Si eu ma gandesc cateodata cum de nu am facut diabet sau nu am devenit anxios de la atatea cate am indurat, cand il auzeam cum varsa, sau facea pe el...dar nici o clipa nu am incetat sa il respect ca pe un tata.La tine fiind problema violentei devine deja grav.cel mai bine ar fi sa anunti protectia copilului, politia ..iti doresc tot binele din lume
Nu te lasa... Fi puternic sa nu uiti ca cineva te iubeste mereu. As putea incepe o lista intreaga de lucruri pe care ar trebui sa le faci dar daca ni nu vei incerca nu se merita deci tiasi recomanda un vloger. Nu e pe placul tuturor dar pe mine, care eram in aceeasi situatie ca tine m-a ajutat
Incepe cu videoclipurile mai vechi altefel nu vei prea acepta
https://www.youtube.com/user/StudioB2kBS
E cam aiurea faza cu bautura. Mama ta ar trebui sa se hotarasca ce vrea sa faca. Daca stie ca e dispusa si in putere sa aiba grija de voi de una singura,atunci sa aleaga divortul.
Sa aveti mare grija,pentru ca la betie poate reactiona urat. asa ca nu il infruntati
Ati putea face cv ca sa ii demonstrati tatalui vostru cat de rau va simtiti cand el este in situatia respectiva. Propun un video in care va puteti descarca cu adevarat. Pune un instrumental trist pe fundal, poze cu voi si un text in care sa spui cat de rau va afecteaza faptul ca tatal vostru bea, cum va simtiti voi, cum se simte mama voastra, cum va face sa va departati de el, sa simtiti ca nu mai puteti iubi o persoana asa ca el. Incercati sa il convingeti ca ceea ce face, nu e deloc bine. pentru niciunul din voi.
Sau chiar puteti sa va filmati in timp ce el nu este acasa..si sa spuneti tot ce aveti pe suflet. ar avea un impact mult mai puternic. Parerea mea. Daca cu vb buna nu o sa mearga, atunci este randul mamei voastre sa puna piciorul in prag
Apelati la politie, daca nu, incercati sa vorbiti cu el spunandu-i ca greseste., o varianta ar fi sa plecati cateva zile de acasa sa-l lasati sa vedeti daca se schimba ceva, sper ca te-am ajutat
Si eu am trecut prin asta pana acum doi ani. Dar tatal meu, a inceput sa bea prea mult, pana cand s-a simtit atat de rau, si de atunci n-a mai baut. Pe mine ma injura si acum, dar cand tatal tau te injura, iti sugerez sa nu-l bagi in seama si sa nu-l enervezi.Nu stiu ce sa-ti mai spun, dar iti urez bafta. Sper sa scapi de el.
Daca vreti sa va mutati trebuie sa fecti un lucru mai intai, daca tatal tau va va agresa, si va vorbi vulgar puteti face reclamatie asa in cazul de extrema, va puteti muta pentru o perioada scurta la niste rude, fara ca tatal vostru sa stie, ca nu cumva sa va caute si sa faca scandal acolo, in perioada in care stati la rude puteti strange bani pentru o casa asta daca aveti de unde face rost de bani... daca va continua asa suna la protectia copilului sau la politie unde poti face plangere