Mergeti la psiholog sa va organizeze mentalitatea ca sa va impacati mai bine in viitor.
Eu unul nu am gasit solutie, pana a plecat in strainatate... Ne certam zilnic, din aceleasi motive, dar ne impacam repede.
Fii atent cam ce intrebari iti pune si scrie raspunsurile pe o foaie. Te duci cu ea si-i spui: "Uite! Ca sa nu ma mai intrebi mereu de aia si de ailalta, ti-am facut un rezumat si ia-l si citeste-l in liniste. In felul asta n-o sa ne mai ciondanim intru-na. Succes!" Apoi pleci si te inchizi la tine in camera. Daca nici asa nu scapi, asta e! Ce poti face?
Sa zici mersi ca ai o mama (parinte) careia ii pasa de tine. Vrea sa vorbeasca cu tine ca sa nu ajungi, ca acum, sa pui intrebari pe net si sa vorbesti cu sraini. Nici macar in vis sa nu-ti doresti contrariul (indiferenta). Asa ca ar trebui sa te calmezi, chiar sa glumesti pe tema asta si sa-i raspunzi si de '100' de ori daca e cazul.
Uite...te inteleg! Si eu pana nu demult timp era o fire foarte independenta si nu-mi placea sa-i dau mamei detalii despre ce fac eu la scoala, pentru ca asa mi se parea ca ma controleaza, iar eu nu suportam ideea ca cineva sa ma controleze.Dar mi-am dat seama ca nu e chiar asa, ca nu ma tine nimeni in inchisoare ci doar ii pasa de mine.
Incearca sa te gandesti si din perspectiva mamei tale. Poate ea incearca sa vorbeasca cu tine, sa se apropie de tine si alta modalitate nu stie decat sa te intrebe ce ai facut la scoala.Cand te vede obosit, ea crede ca ti s-a intamplat ceva rau, de aceea te ia la intrebari, ca sa incerce sa rezolve problema.Nu o poti acuza,crede-ma,intentiile ei sunt bune! Si crede-ma,chiar nu-i place ca atunci cand ea te intreaba frumos ce ai facut tu sa incepi sa te certi.
UITE CUM AM PROCEDAT EU:
Cand veneam de la scoala ii spuneam eu cate ceva:ceva amuzant ce s-a petrecut la o ora,ce note am luat,ii poti spune chiar ca azi profesorii te-au obosit si ai nevoie de odihna, ii poti spune ca ai multe teme(sigur nu te va mai deranja cand scrii), ii poti spune ceva amuzant ce ti s-a petrecut, ce vrei tu!
Incearca, sigur va renunta la obiceiul de a te interoga de fiecare data cand vi de la scoala!
Funda?
Pai fiecare mama incearca sa fie cat mai protectoare ea vrea sa vorbeasca cu tine crezand ca iti face bine ei ii poti spune tot ce ai pe suflet daca ai o problema nu mamei ii spui? ea te intelege cel mai bine
Incearca si tu sa nu o mai superi, cand esti intr-o stare mai buna mergi sa vorbesti tu cu ea si sa-i spui sa nu se mai supere cand nu vrei sa vorbesti cu nimeni nu neaparat ca nu vrei sa vorbesti cu ea ca dupa se simte prost...
Sper ca te-am ajutat
Eu cred ca cel mai potrivit ar fi, sa ii explici ca te deranjeaza valul de intrebari..imediat ce vi de la scoala. Evitarea discutiilor se poate rezolva doar prin comunicare. Si nu este imposibil, doar sa vrei! Ea te iubeste oricum