| BobbyPaul a întrebat:

Sal, TPU! As avea o intrebare.Cum pot sa-mi fac prieteni? Am 17 si nu stiu de ce, dar nu reusesc sa-mi fac nici macar un prieten.Nu sunt timid.pe membrii familiei reusesc sa-i fac sa rada in hohote.Ma rog, cand am vazut ca nu-mi pot face prieteni, m-am inchis in casa si automat in mine...cand ies afara am impresia ca toti ma injura in sinea lor(a inceput sa-mi fie frica sau nu stiu cum sa-i zic de oameni), am prins ura si pe colegii din clasa si parca nu mai am chef de viata, ca sa zic asa.Nu mai imi pasa de nimic, nici macar de maica mea care e foarte de treaba si mereu s-a purtat fain cu mine.Am inceput sa cred ca ceilalti nu ma accepta din cauza ca nu fumez si nu beau(oricum nu mi-e indicat ca am probleme cu inima si plamanii si nici nu imi place). Stiu ca e putin egoism la mijloc dar cred ca mi-ar prinde bine niste sfaturi, si va rog, nu va bateti joc si as vrea sa-mi explice cineva ce e Funda deoarece sunt nou pe TPU.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| tabittha a răspuns:

Atitudinea aceasta nu este buna deloc. Dimpotriva este autodestructiva. Nu tot ceea ce ti se pare tie este si adevarat. Nu cred ca prietenii tai stau si se intalnesc ca sa te vorbeasca pe tine pe la spate. Este doar impresia ta. Eu zic sa-ti faci curaj si sa intervii in discutiile lor cu un subiect care iti place. Poate atunci isi vor da seama ca esti un baiat de treaba cu care le-ar place sa iasa. Iar faptul ca nu bei si nu fumezi este foarte de apreciat...mai ales in randul fetelor asa ca...incearca si acolo. Sunt sigura ca vei avea succes si ai sa vezi si tu cat de bine te simti sa ai companie. Singuratatea te face sa nu-ti pese de nimic sa ai aceasta atitudine, asa ca scapa de ea.

4 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Nu cred că ceea ce simţi tu e egoism, ci un fel de paranoia sau fobie.
Suntem oameni. Toţi avem gânduri de genul la un moment sau altul. Nu ar trebui să te gândeşti aşa general. Între colegii tăi de clasă sau cercul de oameni în care te învârţi cu siguranţă sunt persoane care te-a accepta şi aşa că nu bei sau nu fumezi. Caută persoane care la rândul lor nu beau sau nu fumează şi petreceţi timp împreună. Sau măcar devin-o mai deschis în faţa colegilor de clasă, căci ei te pot introduce spre alte persoane asemănătoare ţie, în special dacă ai o clasă unită.
Deschide-te puţin în faţa lumii şi-o să vezi că nu sunt toţi Bau-bau happy

| zăGhost a răspuns:

Nu, nu, nu... stop!
Ştii vorba aia suntem "ceea ce credem noi că suntem"? Ei bine şi restul ne văd exact aşa cum ne vedem noi, sau cel puţin majoritatea. Le transmiţi din start celorlalţi starea ta.
Gândeşte-te la toate calităţile tale, la faptul că ceilalţi oameni nu au de ce să aibă ceva cu tine. Nu-ţi urî colegii, nu are sens... ei văd doar ce le transmiţi tu, de asta stau departe. Nu încerca cu disperare să fii acceptat într-un grup, se va vedea că e ceva forţat... pur şi simplu fii natural. În general oamenii stau cu cei care le seamănă, deci găseşte nişte oameni ca şi tine, ei cu siguranţă vor fi încântaţi să le fii prieten.
Nu te apuca să fumezi şi să bei doar pentru că aşa fac alţii... din nou, va părea fals.
Baftă!

| miolina a răspuns:

Ai grija de sanatatea ta si cauta-ti viata ta, sa ai o meserie placuta in viata.Cu bine.

| TommyHilfiger a răspuns:

Trebuie sa stai mai mult pe afara sa ai tupeu si sa ii intrebi pe mai multi colegi daca vor sa iasa. Ti se pare tie ca te injura oamenii, poate nu arati bine sau ar trebui sa fii mai ingrijit. Iti zic eu : cu mult timp in urma cand ma tundeam scurt, purtam orice haina nu imi pasa si faceam 1 dus / 2 pe saptamana toata lumea parca se incrunta cand se uitau la mine. Dar de cand imi fac freza in fiecare zi, ma dau cu parfum, imi pun haine mai bune si fac dus de doua ori pe zi toata lumea imi zambeste cand vorbesc cu ei si fetele imi fac cu ochiul pe stradawinking / Poti sa incerci sa faci sala in privinta asta. Funda este cand apesti tu "Declara raspuns castigator".