| Anonymus3000 a întrebat:

As vrea si eu niste sfaturi. Vreau sa devin mai calm...Am 13 ani si ma enervez destul de repede mai ales pe sora mea (e foarte rasfatata si enervanta) uneori chiar si cu mama cand nu ma lasa in pace sau ma pune sa fac ceva. Stiti niste metode de autocalmare care sa mearga? FUNDa la cel mai bun raspuns.Multumesc Anticipat

6 răspunsuri:
| Senyorul a răspuns:

Si eu am aceeasi problema ca tine...

| SpartaGirl a răspuns:

Buna! Atunci cand mama ta te pune sa faci lucrul respectiv, ea stie ca asa e mai bine sau doar vrea ea sa te invete ceva.Gandeste-te inainte sa te certi cu ea si incearca sa faci lucrul respectiv.Iti mai dau un sfat:de cate ori te enervezi PE EA scrie pe o foaie data/ziua/anul ca sa vezi cat de repede te enervezi si cand nu te mai enervezi asa te des incearca sa stergi din acele insemnari.Pe sora ta (nu te acuz) si eu m-as enerva.Incearca s-o inveti minte cu ceva (dar sa nu o raneasca etc.)poate se face la normalwinking Bafta! big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Închizi ochii și inspiri apoi expiri (aer), sau poți număra în gând (până la.) neah, până când te calmezi.
Enerveaz-o și tu pe soră-ta.

| CristiSeeker a răspuns:

Sunt cateva chestii pe care le poti incerca, dar e nevoie de ceva rabdare.
Ai putea incerca sa iti gasesti un obicei relaxant (spre exemplu mie imi place sa ma urc seara pe acoperis si sa ma uit la stele; stau la casa, deci nu e chair accesibil oricui)
Ai putea incerca niste jocuri foarte violente pentru PC. Contrar credintelor populare, te relaxeaza facandu-te sa iti descarci furia (nu folosi ce vezi acolo in viata reala!).
Ai putea invata sa canti la un instrument.
Si cand ai nevoie sa te calmezi repede, incordeaza-ti muschii (nu conteaza cum sunt), inchide ochii si respira adanc, pana cand simti cum pulsul iti scade usor.
Macar una din astea ar trebui sa mearga; asa ca sfat, incerca sa fii mai calm pur si simplu, mai ignora chestiile care nu sunt chiar deranjate. Ai sa vezi, iti face bine.

| olivikkka a răspuns:

Offf am ceasi proble parca clocoteste singele in mine cit de enervanta e. dar cind vine vorba de certat incerc sa imi amintesc ca ma nascut, crescut si iubit si nu ar trebui sa ma pun in poara cu dinsa. succes

| DanielaMe a răspuns:

Buna! O metoda este aceea " Inspira adanc ". Alta, care functioneaza pe un termen mai indelungat, dupa parerea mea este meditatia. Cauta un loc linistit unde poti sta, acolo te gandesti la ce doresti, de obicei oamenii ce fac asta de gandesc la chestii filozofice iar altii in loc de a se gandi citesc. Multi citesc carti de filozofie sau ceva de genul asta.