| MaLinKa a întrebat:

Saliut! Sunt impreuna cu prietenul meu timp de aproape 2 ani. Insa parintii mei sunt contra relatiilor noastre(indeosebi mama). De ce? E simplu dar totodata si complicat p/u mine. La inceput totul era bine, l-au aceptat, dar cu timpul el mai facea greseli si mama cite oliaka se dezamagea in el si ma pune sa-l las. Eu de foarte multe ori l-am ertat p/u ca il iubesc, in acest timp mi-a devenit foarte skump. Nu pot sa renuntz la el. Desigur ca are plusuri si minusuri, dar cine nu are? insa eu il acept asa cum este, dar mama mea nu. Nu ii place ca fumeaza... din cand in cand mai bea. Nu-i place ca se enerveaza repede si face prostii. Si inca ceva, ea vrea ca eu sa fiu cu un baiat de care ii place ei si zice ca cu el voi avea un viitor fericit. Nustiu ce sa fac, imi e atit de greu. Baiatul pe care il iubesc deasemeni ma iubeste dar motivul e ca m-a facut de multe ori sa sufar dar de fiecare data se intorcea la mine si zicea ca oricum nu poate sa ma lase. Ce sa fac? Cum sa-mi konving mama ca fie de acord cu relatzia noastra? P. S poate ca motivul cel mai principal p/u ea e ca familia noastra este adventista, iar skumpul meu nu...

Răspuns Câştigător
| monyk a răspuns:

Buna,pff parca as fi eu.aproape.Cand ma gandesc ca si eu am trecut prin ce treci tu.La mine pana la urma au acceptat situatia pentru ca au vazut toti ca ne iubim si nimeni si nimic nu ne poate desparti.Si sunt cu prietenul meu tot de 2 ani si ne stim de 4 ani.
Eu zic sa lupti pentru el daca chiar il iubesti,asa si prietenul meu e ca al tau,intr-un fel mama ta iti vrea binele si e de inteles dar totusi cand e vorba de iubire...
Spune-i mamei tale ca il iubesti cu adevarat si ca ai fo foarte fericita daca ea ar fi de acord si eu cred ca ea va pune fericirea ficei ei mai presus decat orice.
Daca nicidecum nu va fi de acord,asta e,daca esti sigura pe iubitul tau si va iubiti,atunci continuati relatia asa,fara aprobarea mamei tale.
E viata ta, pana la urma, totusi nu neglija sfaturile parintesti.

8 răspunsuri:
| mynameisseby a răspuns:

Pai ia-o intr-o zi de mana adul si pe el si vorbiti intre 6 ochi si intreab-o ce nu-ti place la el ce ai cu el si o faci sa il placa asa si i zici si lu sa mai zica cate ceva, sa fie respectuos cu ea a si mai e ceva poate mama ta crede ca esti prea mica pentru o relatie sau nu suporta sa o vada pe fata ei intr-o relatie ca doar na e fata eihappy in fine bft marehappy!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare cu soarta lui. daca voi santeti adventisti stii ce scrie in biblie despre ascultarea de parinti nu? daca nu stii inseamna ca tu esti adventista cum sunt si eu ortodox.doar cu numele ca in fapte sant...Doamne iarta-ma.scumpul tau e cumiiinteee.ee un pic tigara,bautura din cand in cand,se mai enerveaza, dupa casatorie va si preacurvi cu altele, adica nu prea doar asa un pic dar va veni mereu la tine. doamne ce fericita o sa fii.imi dau lacrimile de fericire cand ma gandesc.

| roddd a răspuns:

Convertiti-va la martorii lui Iehova, inhamati caii la caruta. Si pune mana pe carte

| MaLinKa explică:

Monyk, mersi de sfat, dar imi pare ca o sa las totul asa cum este... poate lukrurile se vor aranja de la sine. nu demult a plecat peste hotare la munca si interesant faptul cum a procedat, a vrut sa ne certam inainte de plecare deoarece zice ca eu oricum nu o sa-l astept 3 ani. Stupiditate. Si faptul acesta ma pune pe ginduri. A zis ca o face p/u binele meu, ca si cu mama o sa traiesc bine si toate problemele o sa se rezolve. dar nu a fost sa fie. nu s-a tzinut de cuvint si iar ne sunat si parca totul e bine. E pur si simplu o MARE inkurcatura...;-(

| cristi202 a răspuns:

Nici eu nu as fi de acord cu relatia voastra. Si iata de ce: nu poate sa spuna ca te iubeste daca te-a facut sa suferi de multe ori. Asta nu e dragoste, doar te place, asa cum ii place fotbalul sau vreo masina. Si cind se va plictisi de tine, te va lasa, cu siguranta. In plus, daca se enerveaza repede, cred ca ai observat si tu ca acest lucru se rasfringe si asupra ta. Pe masura ce inaintezi in relatie, descoperi ca problemele se amplifica, deci nervii lui se vor descarca tot mai mult asupra ta. Crezi ca vei putea face fata? Si daca mai face si prostii, ce sa mai zic? Crezi ca tu nu vei scapa de prostiile lui? Te inseli. Poate ca inca scapi, insa caracterul unui om, in timp, se arata la toate nivelele, cind cineva iubeste pe altcineva, si face prostii, poate cu acea persoana, pentru ca o iubeste, nu face prostii, dar asta doar pentru un timp, caci, cind apare obisnuinta, va face prostii si cu persoana pe care o iubeste (asta in cazul "dragostei" care seamana cu a prietenului tau, caci daca iubeste cu adevarat, acel lucru il va schimba in bine, insa acest lucru e foarte rar in lumea asta.
Si mai e un lucru de tinut seama, lucru pe care orice consilier de familie il recunoaste: parerea parintilor, in cazul relatiilor reusite, care si duc la casatorie, conteaza enorm. Deci, si reversul e valabil, daca un parinte nu e de acord, inseamna ca poate fi ceva subred in acea relatie, caci un parinte are suficienta experienta de viata ca sa se poate pronunta. Deci poate ar fi bine sa iei seama la ce zice mama ta, chiar daca nu iti convine, insa ea doreste mult ca tu sa nu ajungi sa suferi enorm, si nu sa incerci tu sa o convingi cumva.

| bobby_7474 a răspuns:

Eu zic ca daca de pe acum te supara cind inca nu esti a lui, atunci ce va face cant vei fi casatorita si vor trece colo vreo 10 ani? te va maltrata(asta se intimpla in 99, 9%cazuri), pe deasupra ii place alc. stii cum ieste azi un pic miine ceva mai mult pina se ajunge la dependenta si asta ce atrage dupa sine? draga malinka asculta-ti mama, ea vede mai bine si se spune ca in caz de pericol la mame le functioneaza al 7 -lea simt crede-o pe cuvint,e singura care-ti vrea binele,nu cred ca daca ar fi baiat bun ar deranja-o religia,nici de cum,se poate in zilele noastre sa te convertesti la orice religie,dar acolo e alceva-acel ceva ce mama ta simte-PERICOL,pentru fata iei,fii desteapta ascult-ti parintii, iubiri poti avea cu sutele, mama numai una

| fabiola a răspuns:

Incepe viata in doi fara handicapuri! Tolerantele de azi vor fi suferintele de maine!

| MaLinKa explică:

Ma impresionat si sfatul lui bobby, dar ce zici de asta :parintii sunt persoane care ne doresc binele, dar nu intotdeauna vad lucrurile in adevarata lor lumina. Cine a cunoscut cazuri in care parintii sa-u inshelat in privintza asta? si kuplul a fost fericit...(dar nu s-a uitat ce zice mama?)

Întrebări similare