Întrebare recomandată | CarmichaeL a întrebat:

Am o problema. Am luat note mici la teze. 7 si 7... iar ieri cand i-am spus mamei mele despre 7 la mate, s-a declarat foarte dezamagita si chestii de astea, iar azi dimineata, cand am fost la masa, pe neasteptate, am vazut ca plange(. Tata este in spital, face niste analize, timp de 3 zile, deoarece are o problema. Cred si eu ca este ingrijorata si pentru tata, dar cum pot face sa ii spun si de romana, si de alte note proaste. Adica, am fost neatent si am si avut viroza in timpul tezei, dar nu cred ca ii pot spune. Ea se astepta cel putin la un 8-9. Deci, cum ii pot spune? Voi ce metode de a spune parintilor de note folositi?

Răspuns Câştigător
| valentino52 a răspuns:

Eu am luat si nota 1 intr-o teza, multe note de 4, de 5 si am fost la unul din cele mai bune si renumite licee din tara. Si chiar si asa nu am avut media generala vreodata cu 8.5 si la bac am luat 9, 70.
Mama ta e suparata si plange din cauza ca e tatal tau in spital. Nu zic ca nu s-a suparat si din cauza notelor dar cateodata parintii sunt cam exigenti cu au impresia ca o nota proasta inseamna sfarsitul lumii cand de fapt nu au nici o valoare.
Ai putea sa ii explici : notele din liceu nu conteaza ci ceea ce iti ramane! la facultate vei da admitere si in cazul in care se ia in considerare media din liceu cateva note mici nu o sa iti scada media generala nici cu 0.01. Asa ca in cel mai rau caz ii spui ca ai facut o greseala, ai note mici in catalog dar te apuci de invatat si sa ii demonstrezi ca acum stii materia unde ai luat nota mica. Si bineinteles sa nu ramai corigent din cauza notelor mici dar nu e cazul.

24 răspunsuri:
Janina
| Janina a răspuns:

O sa vezi tu peste cativa ani cat de neimportante o sa ti se para aceste note.
Spune-i pur si simplu, o nota mica nu este sfarsitul lumii. Promite-i mamei tale ca vei invata si iti vei intrepta media.

| h3r a răspuns:

Nu e nevoie să-i spui.
Aşteaptă până te va întreba ea.

Sănătate tatălui tău!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama frate pai eu daca eram in locul tau si luam 7 in teza la mate cred ca o tineam in party o saptamana, vorbesc serios, eu nota 7 la mate nu am avut niciodata la liceu...la scoala generala am avut cred ca primul si ultimul 10 luat la mate a fost in a 3 sau a 4rolling on the floor), dupa cea mai mare nota a fost 6, recunosc nu am fost foarte bun la matematica, si nu imi zicea nimic mama, fiindca stia si ea ca matematica e grea, dar daca luam nota mica la alta materie lua enrage cum ar fi limba romanahee hee dau un exemplu...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cereti iertare si invata mai mult.
Ia si tu un 10.
La o materie ceva.
Si fa-o mândră.
Succes!

| spaghetty a răspuns:

Nu a plans din cauza notelor la teze iti zic eu. Poate doamne fereste are tatal tau ceva mai gravsad.Ca ai luat 7 in teza e mai mult ca perfect.Dar mai bine inveti calumea de acum sa iei 10:X
Mult noroc!

| AmanoYuno a răspuns:

Eu ii spun de note mici de fiecare data cand le iau fiindca ma poate ajuta sa le indrept dar inainte ii spuneam una buna si una proasta deodata si e supara mai putin.
chinuie-te si ia un 10 la romana si spune de ele atunciwinking

succes

| georgedanielc a răspuns:

Eu cred ca se bazeaza pe tine sa realizezi ceva in viata,delasarea nu duce la nimic bun,adevarul trebuie spus chit ca este dureros, problema este daca reusesti tu sa te ridici la nivelul care il doreste orce parinte,, sau macar sa incerci. elimina orce te poate distrage de la invatatsi vei vedea ca totul va fi bine, multe lucruri in viata nu ne plac dar trebuie facute trebuie facut in asa fel sa prinda iar incredere in tine, mama ta stie ca poti mai mult dar tu trebuie sa prinzi incredere in tine si sa demonstrezi ca dinsa are dreptate.Multa Bafta

| BuGz a răspuns:

Eu ii spun de note mici de fiecare data cand le iau fiindca ma poate ajuta sa le indrept dar inainte ii spuneam una buna si una proasta deodata si e supara mai putin.
chinuie-te si ia un 10 la romana si spune de ele atunci.
happy

| alexmitzyy a răspuns:

Cereti iertare si invata mai mult.
Ia si tu un 10.
La o materie ceva.
Si fa-o mândră.
Succes!

| Bogatasul a răspuns:

Eu daca iau 7 la teza bodea prostea!

| myruna2012 a răspuns:

Pai, eu nu i-au note mici gen 7 dar am luat si eu odata si i-am spus. Dar asteaota ca tatal tau sa iasa din spital.

Spune-i asa:

''Hei, mami ...am avut test la romana si am luat nota 7 dar nu stiu de ce pentru eu stiam ca am raspuns corect la toate intrebarile... cred invatatoarea are ceva cu mine''

Si apoi mai continu-i tu.

Funda?

| emiliaalexandra a răspuns:

Incerc sa inteleg.Acum la romana nu ii neaparat sa ii spui nota din teza, mai bine ii spui nota cre iti iasa ca medie.Notele mici sa le mai ascunzi putin daca mama ta se consuma foarte tare.

| R1pstar a răspuns:

Buna am 11 ani sunt in 5A eu am un diriginte de matefoarte rau care ne dam ulte teste si chesti grele la teze in tezaazi mi-a venit nota am luat sieu un 7 si i-am spus mamei a fost suparata dar dupa ce i-am zis ca am loat un 10 la romana m-a iertat si oricum o sa trec cu 7 pe primul semestru la mate pentru ca am 7 7 7 7 6 5 astea sunt notele mele la mate eu zicsaiei o nota buna de peste 9 gen 10 sau 9, 50 in sus si sa-i spui de notele proaste si apoi de cele bune astfel nu va mai fi suparat sau nu va mai plange sau nu va mai fi asa suparata

| lKopilasFaraNasl a răspuns:

Pai, clar ca nu o sa-i spui acum de notele mici.Asteapta ca totul sa fie bine! Tatal tau va veni la un moment dat din spital.Mama ta va fi fericita.Tu astepti pana prinzi un moment bun.Ii tragi pe amandoi intr-o camera si le spui.Mama am niste lucruri sa-ti spun:
Eu am luat si alte note mai mici, nu puteam sa-ti spun deoarece erai suparata, imi era teama sa nu te fac sa plangi! Tata iarta-ma ca nu am putut mai mult! Va rog sa ma iertati am incercat si o sa incerc sa mi-le indrept!

| paulmuntean a răspuns:

Eu nu i-aș spune chiar acum, i-aș spune când se va calma.

| FairPlay a răspuns:

Nu stiu daca notele tale sunt cam mici, eu am mers pe principiu mergi ca gasca prin apa, dar in situatia ta, eu zic sa astepti un timp ce se linistesc problemele familiale, apoi incearca sa gasesti momentul oportun de ai spune.

| Mihai26 a răspuns:

Ii spun de cum intru pe usa, mai bine le dau pe fata de cat sa afle din alte surse.

| yuzuky a răspuns:

Asteapta un timp pana se limpezesc apele si atunci cand tu crezi ca e momentul potrivit poti sa ii spui matei tale toate notele dar sfatul meu e sa te gandesti dinainte cum sa-i spui pentru a incerca sa te inteleaga

| BiaBybby a răspuns:

Buna. Asteapta si tu ca tatal tau sa iasa din spital si totul va fi ok. O sa-i spui de notele proaste si ii promiti ca vei invata ca sa le poti marii. Deasemenea iti va tine putina teorie, deoarece de la tine astepta mai mult, dar asta e. Orice greseala se repara! Sper ca ti-am fost de folos. pup:*

| Casmir a răspuns:

Paii... daca iei note mici nu-i vina mea, eu unul iau 10 e linie!

| xBrokenArrow a răspuns (pentru Casmir):

Păi Andrei, nu toti suntem genii ca tine. Foarte bine ca ai 10 pe linie, nu e nici o suparare, dar cred ca stii bine, lauda de sine nu miroase-a bine.winking

| c0ton a răspuns (pentru Casmir):

Hai zbori de aici. 10 pe linie poate si cel mai mare prost daca e la o scoala foarte usoara.' Du-te tu la scoala mea si o sa vezi cum ti-o iei chiar pana si la desen si religie deci.Si cum zicea dovarasu : " Lauda de sine nu miroase-a bine"

| maria1399 a răspuns:

Buna... mai bine ii spui adevarul decat sa afle de la alt cineva... promite-i ca o sa inveti mai bine si o sa iti schimbi notele

| alexutzzzzzzza a răspuns:

Paiii... cred ca ar fi mai bine sa astepti ca tatal tau sa iasa din spital si apoi vei putea sa ii zici drept.