| Caddyi a întrebat:

A venit popa azi cu prostii si a intrat in camera mea si cica trebuia sa ii pup icoana si mana si i-am spus mamei mele ca nu fac asta ( si inainte sa vina ala si cand a venit ). Apoi popa se uita la mine si eu la laptop ca aveam treaba. Care a procedat corect? Eu sau mama? Mentionez ca eu nu cred in dumnezeu si alte prostii din astea dar ai mei cred.

211 răspunsuri:
| Ayakashi a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu.Si apropo am uitat sa-ti mentionez cevabig grinaca Dumnezeu nu exista si ai crezut in el nu ai pierdut nimic, dar daca Dumnezeu exista si nu ai crezut in el ai pierdut totul.

| Caddyi explică (pentru Ayakashi):

18

| Caddyi explică (pentru Ayakashi):

Vezi ca mi-a mai spus cineva asta! Vorbeste, ba, din capul tau... dupa gandirea ta... nu dupa gandirea altuia ( luata din carti ), saaaau. esti atat de incapabil sa gandesti incat vorbesti din carti?!

| HonneOnna a răspuns:

Chiar daca esti ateu ar trebui macar sa iti asculti mama ca sa eviti certuri inutile...Si eu am indoieli foarte mari la adresa religiei dar trebuie sa ii fac pe plac mamei cand vine vorba de asta...

| Ali1234 a răspuns:

Mama ta logic.

| PaulJaRule a răspuns:

Daca nu vrei sa pupi crucea, icoanele si toate porcariile alea nu inseamna ca esti ateu sau nu cerezi in Dumnezeu. In Biblie scrie sa nu te inchini la altcineva in afara de Dumnezeu zi cei ce pupa porcariile alea se inchina lor deci e pacat..si un pic deviat de la subiect da trebuie s-o spun, mai scrie in Biblie ca doar Dumnezeu iarta pacatele doar la ortodoxi si catolici popa iarta pacatele...imi vine sa rad de cat de redusi sunt.dar imi si pare rau pentru ei.

| Adredemesconf a răspuns (pentru Generalul):

Civilizat?! Pe bune?! Civilizat?! Să-ți intre cineva în casă și tu să stai cu ochii în laptop e dovada de proastă creștere și de nesimțire, indiferent de omul care intră!
Cât despre prima ta afirmație...ei bine, ea dovedește lipsa ta de respect.Eu am învățat de la mama că omul trebuie respectat, indiferent că ministru, profesor, preot sau om al străzii.Nu este adevarat ce spui tu.Îi bagi pe toți în aceeași oală. Chiar astăzi a fost preotul pe la noi și nu a luat absolut niciun ban, și niciodată nu a vrut să ia bani de la noi, ba dimpotrivă, ne dădea el bani nouă, copiilor. Eu îl respect foarte mult pe acest om, și m-am simțit deranjată de răspunsul tău, din acestă cauză citești tu rândurile astea. Învață să fii respectuos și să nu judeci oamenii după haine, mașini sau statut social.
Numai bine!

| Caddyi explică (pentru Adredemesconf):

Nu mai vorbi in _____________ daca crezi in asa zisul " dumnezeu " sau alte prostii ca-mi faci FOARTE MULTI NERVI! Daca vrei sa vb cu Generalul, dai pm! x(((((

| Adredemesconf a răspuns (pentru Caddyi):

Teoretic și practic i-am răspuns răspunsului dat de "Generalul", dar cum răspunsul meu implica persoana ta, înțeleg de ce ești deranjat. Te-am făcut prost crescut și nesimțit pentru că așa spune "Codul bunelor maniere" că ești tu. Dacă vrei pe viitor să nu mai fii așa, du-te la bibliotecă și citește cartea de mai sus.
Sincer, îmi pare rău de tine, se vede că ești trist și frustrat.Să controlezi aceste sentimente, ar fi păcat să cazi în depresie.

| AndreyChirita a răspuns:

Fiecare crede in ce vrea: Dumnezeu sau Stiinta...Eu aleg Stiinta, fiindca o poti vedea oriunde ai merge, Cand ni s-a aratat Dumnezeu vreodata, si sa nu va aud ca spuneti in vise ca va bat...

| hinatakaname a răspuns:

Ieri, a venit popa si la mine. Eu sunt catolica, insa nu cred in Dumnezeu. Mama mea crede cu tarie, deci evit aceste discutii cu ea.
Din fericire, la noi sterge crucea dupa fiecare persoana. Bleah.

Nu cred ca ai procedat corect din punct de vedere moral, adica nu trebuia sa te intorci la laptop asa, fara nici o jena. Ideea e ca preotul tot om e, indiferent de credinta. Cum tu ai ales sa fii ateist, el a ales sa creada (sau a fost indoctrinat, ma rog), si isi practica doar meseria.
Eu i-am spus mamei mele ca la mine in camera e dezordine, si pentru a-i face pe plac ca sa ma lase in pace, am stat in camera de zi cat si=a zis preotul rugaciunea. Bam, relatie mama-fiica stabilizata, fara mare efort.
Bine la ortodocsi nu stiu cat tine sfintirea aia, dar nu mai mult de 30 de minute, nu?
Este o idee buna sa pleci, daca stii cand vine. Altfel plimba-te cu ei prin casa ca o fantoma. Preotului ii poti spune ca nu pupi crucea cand il vezi, ca nu cred ca stai la sat sa te barfeasca. Si oricum, nu te poate obliga.
Nu stiu cat sens a avut acest raspuns, sunt cam obosita.laughing

| Caddyi explică (pentru hinatakaname):

Nu stau la sat, stau in comuna ( aceeasi chestie ). laughing))) Si ala doar s-a uitat prin casa si trebuia cica sa-i pup mana si icoana, deci nici 1 minut nu dura. Si ii spusesem mamei ca nu am de gand sa pup mana si icoana big grin, deci putea sa nu intre la mine in camera.

| Caddyi explică (pentru AndreyChirita):

Frumos sfarsit!laughing)))))))))))))))

| hinatakaname a răspuns (pentru Caddyi):

Pai daca asa functioneaza, data viitoare pur si simplu fa dezordine si las-o pe mama ta sa vada inainte. Sunt sigura ca va evita camera ta.laughing
Mai bine iti construiesti reputatia de om dezordonat din timp. Fiind baiat, cred ca ti-e mai usor... Mie mi-a luat 3 ani pana ce mi-am convins mama ca nu are rost sa ma certe pentru dezordine, oricum fac curat cand ma bazaie pe mine pe creier.big grin

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Depinde!

Daca esti ateu, mi se pare normal sa ai tu dreptate, nu esti obligat sa crezi in Dumnezeu.

Mi se pare absurd sa pupi mana preotului/popa. E el un reprezentant al bisericii, dar mi se pare absurd.
Am citit acum din comentariile de pe prima pagina si ai zis ca a plecat suparat ca nu i-ai pupat mana. E absurd, e un popa, nu Dumnezeu si din pupatul aceleasi icoane de mai multi oameni e neigenic (poti sa te imbolnavesti).

Oricum, e problem, lui ca s-a suparat, dar am sentimentul ca si mama ta s-a suparat putin (daca nu stie ca esti ateu). Daca mama ta s-a suparat incearca sa-i explici.

La mine e faza, ca eu cunosc un popa (de fapt 2) si nu le-am pupat mana si nici nu am de gand si nu s-a suparat nimeni.

In principal tu ai dreptate, dar sa stii ca putina credinta e buna, chiar si fara dovezi (asta o stiu din experienta).

| Caddyi explică (pentru ZambetulNebuniei):

Mama stie de foarte mult timp ca-s ateu. big grin Si popa vazand ca-s la laptop ( eram in pat ), tot imi arata icoana si mana ( gen : " vino, prostule, si pupa mana si icoana " ).

| Constantin1 a răspuns:

Dumnezeu nu incape in biserica!

| dorin1995 a răspuns:

Popa prost dumnezeu prost nu credeti in religie e doar pentru populatie ai facut bine ca tiai vazut de treaba dal dracu de popa prost happy

| dorin1995 a răspuns (pentru andrrea0catalina):

Bada e o prostie mai cerei ceva si nu iti da cerei ceva ce nu-ti poti permite si vezi ca nu iti da nimic

| aNdRaSkUmPy a răspuns (pentru Caddyi):

Tu straight face Şi scuze pentru raspunsu` celalalt happy... Vruiam sa vad cum reactionezi. şi desigur, sa ma mai amuzbatting eyelashes rolling on the floor

| Mihay12 a răspuns:

Mama de sigur...

| Mihay12 a răspuns:

Cu ce relicie esti esti fanatic sau ce?

| AneeMariiZaharii a răspuns:

@Caddyi trebuie s-a zici ca venit POPA la un prost laughing LOL.

| Vladuthz a răspuns:

E alegerea ta sa nu crezi in dumnezeu, iar ceilalti trebuie sa o respecte, dar in acelasi timp nu trebuie sa fii nesimtit sau mitocan fata de cei care cred. Atata timp cat nu te-ai purtat urat cu popa, sau nu i-ai aruncat vreo privire urata, ci doar te-ai uitat la laptop, cred ca ai procedat corect. Eu de obicei daca este sa ma prinda popa acasa (de obicei sunt prin cluburi) ma prefac ca-i sarut icoana, adica doar ma apropii putin de ea, la fel face si tata, pentru ca amandoi suntem liberi-cugetatori.

| Vladuthz a răspuns (pentru NevastuicAaA):

De ce sa fie dus la o manastire si nu la un profesor cu master in fizica sau medicina? Poate nu a procedat corect, vorba ta, putea macar din respect sa stea sa asculte ceea ce are de zis popa, insa in nici un caz nu mi se pare ca ar avea probleme grave, din contra, mi se pare ca tu ai avea mari probleme din moment ce insinuezi ca un om care nu crede in dumnezeu are probleme grave si ca trebuie dus de urgenta la o manastire. Ai vorbit tu cu omul sau ceva ca sa constati ca are probleme GRAVE? Esti cumva psihiatru? Vreau si eu o consultatie daca e asa, poate imi faci o reducere ceva...

| Vladuthz a răspuns (pentru Salontanul):

Hei, nu cred ca este cazul sa generalizezi, sa spui ca internetul este de vina pentru proasta crestere a unor tineri. Oameni prost crescuti au fost si inainte de internet. La el asta se trage din rebelitate, si din mandria ca a scapat din,, lanturile credintei". Mandria provoaca astfel de comportamente la orice om slab, indiferent de nivelul de credinta, rasa, culoare, sex, internet sau nulaughing etc

| Caddyi explică (pentru AneeMariiZaharii):

Ai vreun pic de minte? Am pus o intrebare, unde e raspunsul?

| LegionarulRoman a răspuns (pentru anss23):

Si voi ateii, sunteti foarte sensibili la suferintele oamenilor! Ce sa zic.