Probabil ii dai motive sa se comporte asa.
De ce nu vezi si partea cealalta a monezii?
Salut! Daca voiai cu adevarat sa pleci, ai fi facut-o fara sa ne mai ceri noua sfatul. Te gandesti la lucrul asta doar in momentul in care se intampla ceva, intervine o cearta, dar sunt sigura ca in restul timpului nu te gandesti sa pleci. Ai 18 ani, poti sa iti gasesti ceva de munca, sa strangi bani si sa te muti singur si il lasi in pace, scapi de comentariile lui.
Care e logica in a pleca de acasa sa stai in scari de bloc doar ca sa nu iti strici anul 2018. Cum crezi in legea ta ca va functiona treaba? De unde mananci, unde te speli, cum mai mergi la scoala? Exista si cai legale daca nu mai suporti. Exista protectia copilului.
Salut! Multumesc pentru raspuns! Am peste 18 ani, trebuia sa fi plecat mai demult, dar mi-a fost frica...sarbatori fericite!
E gresita ideea ca daca pleci, undeva tot o sa ajungi. O sa te tot degradezi in lipsa unor facilitati esentiale; toti te vor brutaliza; nu vei putea lucra decat la negru, adica sclavie; boli cronice si invaliditate; si asta a fost tot.
Salut! Multumesc pentru raspuns si sarbatori fericite!
Nu fi fraier si gandeste-te logic. Unde pleci? Sa stai in scari de bloc? Ce vei manca? Unde te vei spala? Unde vei dormi? Cum o sa mai mergi la scoala? Chiar vrei sa iti arunci viitorul la gunoi si sa devii un boschetar al strazii? Acela iti e viitorul daca pleci. Nu are rost.
De bine sau de rau, acasa ai caldura, ai mancare, ai educatie. O sa te chinui de 2 ori mai mult pe strazi decat acasa cu taica-tu. Rabda si tu pana faci 18 ani ca sa fii major (ca banuiesc ca nu esti). Apuca-te sa lucrezi, strange-ti banii tai si dupa cand ai ceva pus de-o parte, faci ce-ai chef
Salut! Multumesc pentru raspuns! Din pacate, am peste 18 ani, nu am plecat cand trebuia si am ajuns sa ma chinui.Sarbatori fericite!
Atunci de ce nu iti gasesti un job?
Depinde de situatia exacta. Tatal tau este dur doar aiurea sau pentru ca vrea sa te aduca pe un drum bun? Daca e sever doar cand bea, de exemplu, poti apela la Protectia copilului. Dar daca de fapt cand analizezi vezi ca iti vrea binele si e sever doar ca sa te aduca pe un drum bun, e cazul sa-ti revizuiesti comportamentul.
Daca pleci de acasa, ce rezolvi? Ai cum sa te intretii? Intri intr-o banda de borfasi? Crezi ca acolo nu vei fi tratat dur?
Salut si multumesc pentru raspuns! Raspunsul sincer, in opinia mea este 50-50.Adica imi vrea si binele, dar in acelasi timp ii place tare mult sa tipe aiurea si sa faca scandal.Nu mai pot apela la protectia copilului, din pacate, am peste 18 ani.A fost prea sever dintotdeauna...Sarbatori fericite!
Buna, nu incerca asa ceva.
Poftim aici mesajul celor de la Telefonul copilului.
Buna,
Vrem sa te ajutam sa-ti gestionezi mai bine emotiile. Hai sa stam de vorba, vrem sa te ajutam.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Incearca sa iei in considerare si mesajul lor.
Salut! Multumesc pentru raspuns.Din pacate, am peste 18 ani, deci telefonul copilului nu ma mai poate ajuta, off, sarbatori fericite!
Bună,și la mine este cam aceeași treabă, doar că este vorba de mama, este prea dură și mereu se ia de mine fără motiv.Eu te-aș sfătui să nu pleci și să îl mai suporți.
Salut! Multumesc pentru raspuns! Pai il tot suport de ani buni si am tinut si tin in mine totul si m-am si imbolnavit din cauza asta...sarbatori fericite!