| Vlad1234577 a întrebat:

Salut! Am 11 ani și sunt clasa a 5-a.Astazi va întreb ce sa fac pentru ca am un prieten foarte bun cu care stau în banca,am fost cei mai buni prieteni și încă zice el ca suntem dar eu nu cred deoarece un coleg s-a apropiat foarte mult de el în ultima vreme și acum doar cu el sta, ei sunt cei mai buni prieteni chiar dacă zice ca și eu sunt împreună cu colegul respectiv.Problema cea mai mare este ca acum vor sa se mute în aceeași banca și eu nu prea as vrea.Scrieti dacă nu înțelegeți ceva.Va rog ajutați-mă sa îl recastig înapoi pentru ca mi-am dat seama ca țin foarte mult la el!

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Vlad, tu ai 11 ani si inca nu ai inteles cum sta treaba asta cu prietenia intre barbati. Prietenia nu contine gelozie. Cu cat ai mai multi prieteni, cu atat mai bine, pana la un anumit numar. Daca esti prieten cu el, iar el are un alt prieten, cu care se intelege chiar mai bine decat cu tine, e foarte bine. Poti si tu sa fi prieten cu prietenul lui, si mai poti sa iti faci si un alt prieten, e bine sa ai cativa prieteni, nu unul singur. Nu are nimic daca se muta cu el in banca, nici nu e nevoie sa stai cu un prieten in banca, eu mi-as cauta o fata care invata bine ca colega de banca. Un alt aspect pe care vreau sa il subliniez, nu trebuie sa te vada nimeni ca tii mult la ceva. La orice. Asta este o mare vulnerabilitate, care te da efectiv pe mana altora. Succes!

| ioana748 a răspuns:

Salut!
Stiu ca esti foarte tanar si este putin complicat de inteles ca oamenii vin si pleaca din viețile noastre. Tu la randul tau, la un moment dat, te vei indrepta spre alti prieteni si vei fi liber sa faci ce simti.
Este cam devreme sa inveti despre a nu te atasa de oameni, dar daca acesta este timpul tau, asta este. Tu trebuie sa iti gasesti valoarea singur si nu confirmata in prisma vreunei prietenii.
Lasi pe colegul sa faca ce doreste si te comporți echilibrat.
Ai un loc liber langa tine si bine ar fi, sa fie un coleg sau o colega draguta cu care sa imparti timp de calitate la scoala.
Povestea vietii tale este despre tine si nu despre ceilalți.
Poti sta si singur in banca, taman bine, te desfasori mai lejer.
Nu trebuie sa recastigi nimic, nu ai pierdut nimic, doar o iluzie ca acel coleg este prietenul tau pe viata. Nu exista asa ceva, decat foarte rar.
Nu iti consuma energia inutil. Cine doreste sa stea bine, cine nu, sa fie fericit, nu este treaba ta.
Toate cele bune ❤️

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ceea ce simti tu se numeste invidie. E un sentiment care te macina pe dinauntru, iti face rau.
Ok, colegul tau si-a facut un alt prieten. Voi 2 nu sunteti un cuplu pe viata, intelegi? La varsta voastra, prieteniile se formeaza foarte usor si se pierd la fel de usor.
Fa-ti si tu alti prieteni. Intra in vorba cu alti colegi, poate te imprietenesti cu 1-2 baieti care invata foarte bine sau care au un hobby interesant. Inveti ceva de la ei.
Cauta-ti o colega de banca, invita o fata din clasa sa stea cu tine in banca. Vei fi invidiat de alti baietiwinking

| Violleta2022 a răspuns:

La 11 ani NU ai voie sa detii cont pe acest forum!

| Cealalta a răspuns:

Nu trebuie sa il recastigi. A fost decizia lui si trebuie sa respecti acest lucru. Este posibil ca peste câteva luni sa isi dorească sa revina cu tine in banca. Nu forța lucrurile, ca mai rau faci. Intre timp, vezi cu cine poti sta tu in banca.
Iti dau un sfat: cu cat faci presiuni mai mari asupra cuiva, cu atat indepartezi persoana respectiva.

| Cipi1212 a răspuns:

Îți poți căuta un alt prieten.