Buna, Kdjhdjdhdhh! Crescând singur la părinți, este imposibil să înțelegi cum este să ai un frate sau o soră. Eu am o soră mai mică și nu am fost deloc entuziasmat când s-a născut, ba chiar am împins-o jos din pat când avea doar câteva săptămâni. Acum însă o iubesc enorm și sunt foarte recunoscătoare pentru ea. Este dificil atunci când frații sunt micuți, dar odată ce cresc te alegi cu un cel mai bun prieten pe viață. Înțeleg ce simți, dar îți sugerez să îți deschizi perspectiva.
Te vei obisnui. Iti este doar teama ca nu vei mai avea parte de acceasi atentie ca si pana acum.
Nu-i nimic, te vei obisnuii si apoi timp sa te pregatesti, ca tu insuti esti inca copil la 12 anisori.
Eu am frati cu 15-16 ani mai mari si este super frumos si bine.
Si ce daca vor inca un copil? F bine.
Ce te bagi in treburile lor? Sfatu e sa nu te bagi in ce vor ei.
O sa ai un frate/sora si gata.
Si daca esti frate mai mare ce?
Varule nu ma bag in trebuie lor doar ca mie mi se pare ok sa ma intrebe si pe mine daca vreau ma intelegi?
Poate trebuia sa te intrebe, insa au gandit ca ce zici acum nu zici corect, si ca oricum mai in colo o sa-ti placa ca ai in frate mai mic.
Asa ca nu au vrut sa tina cont de o chestie care oricum ai regreta-o mai tarziu.
Si este corect partial, multe cazuri au fost asa "aaa nu vreau copii, nu vreau frata, sora", si cand au avut, peste ani sa vezi ce mandrii erau si cei ziceau "aoleu daca nu aveam prost eram".
Ceva de genul. Adica au luat-o ca o prostie de moment a tineretii si atat.
Da, asta este decizia parintilor si nu s-au gandit ca esti si tu acolo si ar fi normal sa vorbeasca si cu tine.
Exactt in final ma intelege cineva
Da, din pacate adultii au tendinta sa uite ca si copii au propriile experiente, dorinte, frustrari. Este o "boala" comuna a adultilor.
Cam ce pregătire psihica îți trebuie? Nu îl cresti tu, nu îl îmbraci tu, nu îți pierzi tu nopțile cu el etc.
Ești doar gelos, nu vei mai fi tu "prioritar", este firească această reacție a ta. O vei învăța să o controlezi in timp, plus că vei prinde și tu drag de bebiță.
Nu e vorba de pregatire psihica doar ca eu ma trezesec mereu la 6 jumate sa merg la antrenamente in fiecare zi aproape si sambata am meciuri si mie imi este sa nu planga toata noaptea sa nu pot dormi sau sa ma trezeasca din somn