| UserName250000 a întrebat:

Salut. Am 15 ani și 5 luni. Mi-am pierdut buletinul și pe 12 iulie plec pentru 3 zile în Spania. Dacă îi zic tatălui meu că mi l-am pierdut (nu știu unde l-am pierdut), mă dă afară din casă și mă bate. Ce să fac? Mi-e tare frică.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AliGab a răspuns:

Mai bine ii spui acum ca sa ai timp sa ti-l faci. Daca nu ii spui acum, tot se va afla pe 12 iulie, ca nu vei avea cum sa pleci

| geoconda a răspuns:

Nu ai ce sa faci altceva. Ia ti inima in dinti si spune i. Sa iti fie frica doar de Dumnezeu! Esti curajos, spune i!

| BloodyLips a răspuns:

Eiberarea cărții de identitate (buletinului) atunci când a fost pierdută
cererea pentru eliberarea actului de identitate;
actul de identitate și cartea de alegător, dacă este cazul;
certificatul de naștere și certificatul de căsătorie, după caz, original și copie;
certificatul/hotărârea de divorț, după caz, original și copie;
certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate, în cazul soțului supraviețuitor, original și copie;
certificatele de naștere ale copiilor cu vârstă mai mică de 14 ani, original și copie;
documentul cu care se face dovadă adresei de domiciliu și, după caz, cel cu care se face dovadă adresei de reședința, original și copie;
dovadă eliberată de unitatea de poliție unde a fost reclamat furtul, dacă este cazul;
un document emis de instituții sau autorități publice – pașaport, permis de conducere, legitimație de serviciu, livret militar ori diplomă de absolvire a unei instituții de învățământ, cu fotografie de dată recentă, original și copie;
chitanță pentru plata cărții de identitate.

Cu alte cuvinte, nu ai nevoie ca tatal tau sa stie ca ti l-ai pierdut, poti rezolva doar daca ii spui mamei.

| Alexnix1 a răspuns:

Trebuie sa vorbesti cu parintii si mai apoi cu protectia copilului.
Incearca sa faci o filmare, ceva sa ai dovezi ca te abuzeaza fizic.