| MrAnonym a întrebat:

Am 16 ani si in ultima vreme stau ff.prost la capitolul dispozitie. Mereu ma framinta gindul cine are nevoie de mn,sunt un nimeni. Pai sunt un baiat simplu care dupa parerea mea sunt prea bun cu ceilalti. Vreau sa fac tot cu binele,dar toti te cred prost. Ma ocup cu sportu si practic nu am timp sa ies undeva in evidenta. Cel mai tare ma enerveaza ca toti prostii au prietene,prieteni,dar eu pe nm. Sunt o persoana singuratica si gindul acesta ma omoara. Uneori vreau sa imi iau adio de la viata doar pentru simplul fapt ca nu am pe nm si nm nu ma vrea. Sunt retras la ale mele nu ma dau in vinturi sau altcv,dar aceasta durere nu dispare. Nici pe net nu sunt cine stie ce,colegi de ai mei au like-uri sau comentarii, da eu ca joc fotbal de 6 ani pe nm. Astept cv sfaturi de la voi. Din cauza asta imi dispare motivatia de a trai sau a face sport. Va rog fara glume.

12 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Este necesar să fim deschişi, prietenoşi, pentru a ni-i face pe TOŢI cei din jurul nostru prieteni, pentru a ne face viaţa mai uşoară (chiar dacă nu toţi vor trece de-a lungul timpului "probele" prieteniei).

Este necesar să-ţi faci prieteni buni. Este întotdeauna nevoie de ei (deşi se spune că în viaţă poţi avea doar unul sau doi prieteni cu adevărat buni, la bine şi la greu, mai mulţi de atât fiind un lucru foarte rar, depinzând de firea noastră).

În ciuda tuturor deamăgirilor vieţii avem nevoie de a acorda mereu şi mereu şanse şi încredere (în limitele demnităţii şi ale socializării umane) celorlalţi pentru a ne întreţine astfel armonia şi propriul echilibru. happy

| danay72 a răspuns:

Pe situl jw.org sectiunea adolescenti poti gasi unele articole utile despre acest subiect.

| OoBunnyoO a răspuns:

Probabil parintii tai au nevoie de tine. Sa fim seriosi la inceputul vietii nimeni nu are "nevoie de tine". Nu ocupi o functie importanta, nu poti ajuta lumea pentru ca nu esti in masura necesara. Esti in cel mai bun caz simpatizat de ceilalti pana in 30 de ani. Iar asta se intampla cu toata lumea. Oricat de popular ai fi si oricat de multi prieteni ai avea, la 20 de ani daca pleci, mori prietenii aia vor suferi o perioada dupa tine iar apoi vor trece mai departe, ceea ce inseamna ca nu au avut niciodata nevoie de tine. Dupa 30 de ani incepi sa fii dorit si lumea incepe sa aiba nevoie de tine, fie ca ocupi un loc de munca bun si oamenii de la locul de munca depind de tine, fie ca iti intemeiezi o familie si membrii familiei depind de tine etc. Sunt si oameni peste 30 de ani care sunt dispensabili, dar eu nu ma refer la aceia, ci vreau sa punctez faptul ca pana in 30 de ani e cam greu sa faci lumea sa aiba nevoie de tine.
Cat despre faptul ca vrei prieteni, insa esti singuratic, sa stii ca lucrurile astea se bat cap in cap. Ori ramai singuratic si incerci sa fii fericit cu ceea ce esti acceptandu-te asa cum esti ori vei incerca sa iti schimbi atitudinea, sa nu mai stai retras si sa iti faci prieteni. Altfel nu se poate. Daca stai retras sa stii ca nimeni nu o sa vina la tine, tocmai pentru ca esti o persoana obisnuita, la fel ca si restul celor 80% de persoane din tara asta, din cauza asta nimeni nu va veni la tine, daca tu nu faci niciun efort sa mergi la ceilalti. Este trist, dar adevarat. Asa functioneaza viata.

| milan9 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

"Probabil parintii tai au nevoie de tine. Sa fim seriosi la inceputul vietii nimeni nu are "nevoie de tine". Nu ocupi o functie importanta, nu poti ajuta lumea pentru ca nu esti in masura necesara. Esti in cel mai bun caz simpatizat de ceilalti pana in 30 de ani. Iar asta se intampla cu toata lumea. Oricat de popular ai fi si oricat de multi prieteni ai avea, la 20 de ani daca pleci, mori prietenii aia vor suferi o perioada dupa tine iar apoi vor trece mai departe, ceea ce inseamna ca nu au avut niciodata nevoie de tine. Dupa 30 de ani incepi sa fii dorit si lumea incepe sa aiba nevoie de tine, fie ca ocupi un loc de munca bun si oamenii de la locul de munca depind de tine, fie ca iti intemeiezi o familie si membrii familiei depind de tine etc. Sunt si oameni peste 30 de ani care sunt dispensabili, dar eu nu ma refer la aceia, ci vreau sa punctez faptul ca pana in 30 de ani e cam greu sa faci lumea sa aiba nevoie de tine.
Cat despre faptul ca vrei prieteni, insa esti singuratic, sa stii ca lucrurile astea se bat cap in cap. Ori ramai singuratic si incerci sa fii fericit cu ceea ce esti acceptandu-te asa cum esti ori vei incerca sa iti schimbi atitudinea, sa nu mai stai retras si sa iti faci prieteni. Altfel nu se poate. Daca stai retras sa stii ca nimeni nu o sa vina la tine, tocmai pentru ca esti o persoana obisnuita, la fel ca si restul celor 80% de persoane din tara asta, din cauza asta nimeni nu va veni la tine, daca tu nu faci niciun efort sa mergi la ceilalti. Este trist, dar adevarat. Asa functioneaza viata."
Frumos raspunsul happy

| OoBunnyoO a răspuns (pentru milan9):

Mersi frumos, apreciez. happy

| Ksonik77 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Foarte frumos raspunsulhappySi foarte adevaratwinking

| OMEGALIN a răspuns:

Ai nevoie de un prieten si daca doresti ai unul, doar spune un loc unde sa putem vorbi, imi place sa discut cu lumea si poate aflam ca avem ceva lucruri in comun si ajungem sa ne intelegem bine.
Deci daca doresti lasa-mi ceva unde sa putem vorbi. big grin

| MrAnonym explică (pentru OMEGALIN):

Ms pentru sustinere, dar prieteni virtuali am peste 1000

| OMEGALIN a răspuns (pentru MrAnonym):

Nu ma refer neaparat la un prieten virtual, poate vom ajunge sa ne cunoastem in realitate intr-o zi si poate ai peste 1000 de prieteni virtuali dar eu ma refeream la un prieten care sa te ajute cu un sfat sau ceva cand ai nevoie.
Dar in caz ca nu doresti incearca sa asculti muzica mai vesela si sa iti gasesti pe la fotbal un prieten cu care poti discuta avand aceeasi pasiune, iar in legatura cu like-uri la poze, sa spunem ca aveai 500-1000 like-uri, te ajuta sa te simti mai bine, nu cred si in caz ca da nu imi dau seama cum, asa ca nu fi deprimat pe subiectul acesta.

| CreEppY a răspuns:

Raspunsul meu va fi cam dur, dar sper sa intelegi ceva din el. Sa incepem cu inceputul... Faci fotbal de 6 ani si nu o sa ii pese nimanui de asta doar altui pasionat de fotbal ca tine. Tu muncesti dar nu joci la cluburi renumite si nu apari la televizor asa ca pari invizibil pentru ceilalti. Cat despre luatul vietii... nu o sa faci asta pentru ca tu ai nevoie de atentie si vrei sa te faci remarcat. Incearca sa lasi fotbalul la o parte si sa te interesezi de alte lucruri, iar daca baietii sunt interesati de acelasi lucru puteti vorbi si asa iti poti face noi prieteni. Iar daca te vei alatura celorlati baieti si fetele vot sta pe langa tine pentru ca nu vei mai fi singur.

| Ksonik77 a răspuns:

Salut, mai stiu pe cineva ca tine! A crezut ca nimeni nu-l iubeste si ca nu are pentru ce sa traiasca dar pana la urma si-a dat seama ca ceilalti erau invidiosi si de asta nu il bagau in seama! Si sa stii ca te invidiez ca joci fotbal de 6 ani, si sper sa iti dai seama cat esti de special! Gaseste un prieten care o sa te descopere (si daca se poate sa fie real, pe cei virtuali nu o sa-i cunosti niciodata)! Numai binehappy

| CederRO a răspuns:

Music stiu cum te simpti am trecut prin astea la scoala mereu se iau de mine ca sunt mai mic cu un an si ce eu te cunosc esti ft de treaba si imi dau seama ca tu esti exact ca mine si daca vrei sa vb sa nu te mai simpti rau contacteaza-ma poti sa imi spui orice nu voi spune nimanui