Poti fi cersetor si cu diploma. Multi care termina o facultate ajung sa se stearga cu ea pe dos.
Fa ce-ti place, daca poti sa te intretii din asta si daca nu e ceva ilegal.
Ignorai pe ceilalti, fii tu insuti, urmeazati visul.
In Romania nu te prea ajuta la nimic scoala, adic faci scoala, liceu, facultate si dupa stai toata ziua la birou pe fuga in stres pentru 1000 lei...
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Ghidează-te pe ceea ce vrei sa faci in viata si in funcție de asta și excelează învățând doar din acel domeniu. De exemplu eu nu o să mă mai duc la liceu de zi, am sa ma duc la frecvență redusă si deci nu fac așa multa carte din cate am înțeles faci 4 luni pe an. Iar eu in timpul care imi rămâne voi face meditații pentru BAC și voi învăța pentru criminologie tot ceea ce este necesar pentru că asta vreau sa fac in viață. Iar in vacanță voi muncii câștigând bani pentru cărți / meditații. Bineînțeles nu mi-am permis să i-au 4-5, dar nu te gandi că am învățat. Toate notele pe care le-am luat gen 7/8/9/10 le -am obținut uitandu-mă din cand in cand pe carte, informandu-mă pe internet si fiind atentă in clasă. Niciodată nu am citit o carte până la sfârșit. Scoala vrea sa ajungi prost. Si mie mi se reproșează că nu fac ceva cand vor ei (părinții )dar ce mai contează parerea lor daca eu mă simt bine. Îți trebuie un plan, gen : ce ai vrea sa faci, te interesezi ce ai nevoie sa știi din domeniul respectiv, dacă nu vrei la frecvență redusă continuă la zi si menține - te măcar pe un 6/7 dar învață mult din ceea ce îți place, este imposibil sa nu ai o pasiune/ceva acolo. Faptul că de compară nu ar trebui să te descurajeze dar nici să incerci să le demonstrezi ceva lor pentru ca nu este viața lor. Eu anul ăsta fac 18 ani deci trebuie să incep să mă descurc și singură dar bine, fiind unicul copil nu mă simt ''amenințată '' dar mi se acordă sprijin mai ales din partea mamei. Nu cred că vrei sa ajungi pe la 25 de ani și să zici ca nu ai învățat nimic și nu știi de unde să faci rost de bani să te întreții sau că nu știi ce o să faci cu viața ta. Nu îți ia mai mult de o săptămână să te gândești la alternative + informații. Profită de aştia 2 ani si învață cultură generală din fiecare materie + domeniul placut. Ceea ce contează este să nu fii trist și atunci când ți se reproșează ceva tu să te gândești la tine și numai la tine. Părerea ta contează pentru că este viața ta. Baftă ✌✌✌✌
Rezultatele tale scolare slabe se datoreaza felului in care privesti tu scoala si rolul pe care il are. daca intelegi de ce mergi la scoala atunci iti va fi usor sa inveti. nu inseamna ca nu vei avea o perioada in care va trebui sa lucrezi din greu pentru a recupera ce ai pierdut pana acum insa vei stii pentru ce o faci si va fi mai usor.
remarcile mamei tale sunt nefondate si ar fi bine sa intelegi ca exista mai multe tipuri de inteligenta. daca esti o persoana energica poate ar fi mai indicat sa renunti imediat la scoala pe care o faci si sa te indrepti catre un profil sportiv (gimnastica, dans, fotbal, handbal, atletism) insemnand ca la tine predomina inteligenta kinetica. daca ai inclinatii artistice indreapta-te catre muzica sau arta urmand un liceu de profil. si asta urgent pentru ca timpul trece repede la varsta ta.
nu te compara cu fratele tau, el este o alta persoana chiar daca iti este frate nu sunteti la fel.
ca sa intelegi de ce te aflli la scoala trebuie sa intelegi ca si tu, la fel ca ceilalti esti intr-o perioada de "crestere" pe mai multe planuri, nu doar fizic. la un moment dat in viata ta parintii te-ai invatat sa mergi, sa te dai pe bicicleta etc. ti-ai format astfel anumite deprinderi absolut necesare ca sa te adaptezi in viata. totul se invata.
acum, te rog sa reflectezi timp vreo 2 luni, in fiecare zi, le ce-ti voi spune.
un sportiv merge la sala sa zicem de doua ori pe saptamana si isi lucreaza anumite grupe de muschi. facand asta o singura data nu va aparea nici un rezultat. facand-o insa ritmic si cu perseverenta, cum spuneam, va observa ca muschii incep sa se dezvolte iar dupa o jumatate de an vor aparea rezultate vizibile. muschii vor creste si vor prinde contur.
aceasta este o crestere vizibila la modul concret.
la fel ca toti cei care se afla in scoala tu te afli intr-o perioada a vietii in care societatea a creat o institutie, scoala, care are rolul de a dezvolta niste muschi invizibili. acestia sunt atentia, memoria, inteligenta analitica si descriptiva, creativitatea. binenteles ca ma refer la creier si functiile sale. aceste functii sunt invizibile pentru ochiul liber. fara ele am fi animale. aceasta este o sala de fitness pentru creierul tau. problema este ca in timp ce altii au inteles de ce se afla la scoala tu nu ai inteles inca. si de aceea nu esti atent si te plictisesti la ore. inca nu ti-ai dat seama ca tot ce faci acolo este un antrenament complex pentru acest muschi invizibil. daca nu-l dezvolti te vei intreba multa vreme de ce altii au noroc in viata si tu nu.
te intrebi la ce-ti va folosi in viata sa-l studiezi pe eminescu, sau sa rezolvi ecuatii complicate. uite de ce. pentru ca-ti dezvolti anumite aptitudini, si acum este ca si cand inveti sa mergi. insa inveti sa navighezi intr-o lume invizibila, cea a gandurilor, ideilor simple sau complexe, a creativitatii, a focalizarii atentiei pe un anumit subiect, a capacitatii de a memora si aminti cantitati din ce in ce mai mari de informatii. scoala dupa cum vezi este un antrenament complex pentru a patrunde intr-o alta lume, lumea invizibila, cea interioara.
incepi sa intelegi unde te afli si cat de importanta este scoala? incepi sa intelegi de ce te necajesc profesorii? ei vreau sa te ajute sa "mergi". tu te impotrivesti fiind confuz si lenes. vine o vreme cand este prea tarziu. acum insa nu este tarziu deloc. ai pus aceasta intrebare intr-un moment potrivit si ai primit si raspunsul. hotaraste-te ce vrei sa faci si fa-o.
invata la o materie pe zi dar fa-o cat mai aproape de perfectiune iar la celelalte citeste macar o data lectia.
cate putin in fiecare zi dar sa fie acel putin. in ceva timp vei descoperi ca devine din ce in ce mai usor. o formula azi, o strofa maine si vei ajunge sa vii la scoala pregatit la toate materiile.
nu uita, cat de putin in fiecare zi dar sa fie facut acel putin. cel mai importanta este sa fii perseverent.
http://www.extremed.ro/ce-talente-are-copilul-tau-2/
http://www.desprecopii.com/......ltiple.htm
Bravoo,le poti demonstra ca se insala, daca inveti. Uite unele sugestii utile :
● 1. O atitudine pozitivă faţă de învăţat. Dacă ai un punct de vedere negativ asupra învăţatului, n-ai să te simţi niciodată impulsionat să obţii rezultate bune la şcoală. Încearcă totuşi să priveşti situaţia în ansamblu. Apostolul Pavel a scris: „Cine ară trebuie să are cu o speranţă şi cine treieră trebuie să facă aceasta cu speranţa că-şi va lua partea" (1 Corinteni 9:10).
Poate acum nu ţi-e uşor să înţelegi cât este de important ‘să ari’, cu alte cuvinte să munceşti din greu la anumite materii. În fond, nu toate materiile din programă par, cel puţin pentru moment, importante. Cu toate acestea, dobândind o instruire mai variată, vei înţelege mai bine mersul lumii. Vei putea ‘deveni orice pentru oameni de orice fel’ şi vei putea discuta cu persoane din diverse medii sociale sau culturale (1 Corinteni 9:22). Şi, nu în ultimul rând, îţi vei dezvolta capacitatea de gândire, ceea ce-ţi va fi de real ajutor mai târziu.
● 2. Un punct de vedere pozitiv cu privire la propriile capacităţi. Şcoala îţi poate scoate la iveală talentele. Pavel i-a scris lui Timotei: „Să aţâţi ca pe un foc darul lui Dumnezeu care este în tine" (2 Timotei 1:6).Totuşi, talentele, sau „darul", cu care-l înzestrase Dumnezeu nu trebuiau să rămână în stare latentă şi nici să se irosească. Ele trebuiau cultivate. Un lucru e sigur: performanţele şcolare nu depind de Dumnezeu. Mai mult, talentele tale sunt unice, iar şcoala te poate ajuta să descoperi şi să cultivi talente pe care nu ştiai că le ai.
Nu-ţi semna singur condamnarea la eşec, spunându-ţi că nu eşti în stare să faci îmbunătăţiri. Când îţi trec prin minte gânduri negative cu privire la propriile capacităţi, străduieşte-te să le înlocuieşti cu gânduri pozitive. De pildă, când unii, pare-se pe nedrept, au criticat modul lui Pavel de a se exprima, acesta a răspuns: „Chiar dacă sunt nepriceput în vorbire, cu siguranţă că nu sunt aşa în cunoştinţă" (2 Corinteni 10:10; 11:6). Pavel era conştient de punctele lui slabe, dar şi de punctele lui forte.
Dar tu? Ştii care-ţi sunt punctele forte? Dacă nu, vorbeşte cu un adult de încredere, care te cunoaşte bine. Te-ar putea ajuta să-ţi cunoşti punctele forte şi să te foloseşti cât mai bine de ele.
● 3. Bune obiceiuri de studiu. Nu poţi avea succes la şcoală dacă nu înveţi. Nu uita un lucru: Mai devreme sau mai târziu tot la învăţat ai să ajungi. Dar, poate, chiar şi numai cuvântul „a învăţa" îţi sună neplăcut. Totuşi, studiul este util. De fapt, cu puţin efort, chiar o să ajungă să-ţi placă!
Dar, ca să cultivi obiceiuri bune de studiu, trebuie să-ţi organizezi bine timpul. Ţine minte: Câtă vreme eşti la şcoală, studiul trebuie să fie o prioritate. E adevărat, Biblia spune că este „un timp pentru a râde" şi „un timp pentru a juca" (Eclesiastul 3:1, 4; 11:9). Şi, asemenea majorităţii tinerilor, probabil ai vrea să ai şi tu ceva timp pentru destindere. Dar Eclesiastul 11:4 avertizează: „Cine se uită după vânt nu va semăna şi cine se uită la nori nu va secera". Ce învăţăminte poţi desprinde de aici? Fă-ţi temele mai întâi şi destinde-te după aceea. Sigur vei găsi timp pentru amândouă!