Daca nu intelege de vorba buna solicitati ambii (mama si cu tine) un ordin de protectie, conform legii nr.217/2003, pentru prevenirea si combaterea violenţei domestice, republicată în 2014, cu md. si compl. ulterioare.
Nu e asa usor crede-mă daca voi face asta dupa o sa fie si mai rau probleme cu instanta si dupa daca ei zic "Nu avem cei face" dupa o sa fie mai rau
Ti-am spus o solutie legala, depinde de voi daca o sa recurgeti sau nu la aceasta solutie.
Nu prea ai ce face daca mama ta il accepta. In mod normal eu as cere ordin de restrictie pentru el (daca as fi in locul dansei). Nu conteaza ca-i casa lui. Dupa atatia ani de casatorie poate fi dat afara si mama ta sa lucreze undeva. Sa-ti mai spun una: tatal meu ne-a parasit si nu mi-a platit pensia alimentara ani de zile. Cand m-am dus la liceu, am mers la el si i-am cerut bani. a vrut sa ma bata si i-am intors mana la spate si i-am spus ca acolo ii pun cruce. De atunci mi-a dat bani pana am terminat facultatea.
Mama mea nu il accepta ea sta cu el doar pentru ca nu are loc de munca si pentru ca eu inca nu sunt major ai asta cu datu afara din casa nu e pentru ca e casa pe numele lui nu pe numele ambilor parinti.
Casa apartinand tatalui tau este obtinuta in timpul casatoriei si este cumva specificat numai el? Pentru ca legea zice ca sunt bunuri proprii daca sunt "dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;"
Casa a fost facuta cand s-au casatorit si e trecuta pe numele lui
Daca este intabulata in timpul casatoriei are dreptul si mama ta si poate cere ordin de restrictie, si daca nu se supune il poate baga in puscarie.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
In primul rând mama ta
Trebuie sa și găsească un loc de munca e vina ei ca se complace in situație și ca face și pe voi sa suferiți. Își găsește loc de
Munca, apelează la poliție, in judecată mama și copiii rămân in casa, iar el va
Pleca.
Având salariu se va descurca. E logic, nu? Și asa de la el nu primiți bani
Ma prietene, lasa-i pe nemernicii astia frustrati in pace. Cauta-ti un prieten si spune i, frate, vreau ca tata sa mi dea bani. Eu furam din rest cand eram mic, pana cand am ajuns sa stau cu el la un rose si sa i cer sume de 100 de euro pentru diverse, iar acum, plecat si realizat, nici ca se mai gandeste, insa, iti dau un sfat, discutiile si informatiile pe care tu i le dai se transforma in bani. Asa ca, cu cate o fata mai mult spusa, o nota mai buna meritata si o dovada de maturitate spusa, cresti in bani. Insa poti sa vorbesti cu el despre chestia asta, ii explici ca nu mai este ca pe timpul lui si ca totodata copii fac diverse si isi arata banii sau ce naiba ai tu in era ta. Salut