anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am niste nedumeriri legate de arborele genealogic.
Daca mama mea are un var de gradul I (A) atunci mie acel var ce imi este?
Si eu cu copiii lui A ce suntem? Veri de gradul II? Dar mama pentru copiii cu varul primar, matusa de al catelea grad le este?
Si surorile bunicii mele ce imi sunt? Matusi de al catelea grad?
Nu stiu de ce, sau nu am inteles bine, dar asa mi s-a spus ca mie varul primar al mamei mele imi este var de al II-lea, nu unchi de al II-lea iar surorile bunicii mele nu imi sunt nimic, adica un fel de,, matusi".

O zi buna happy!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vărul mamei tale (A) îți este unchi, așa cum și mama ta e mătușă pentru copiii lui A.
Copiii lui A sunt veri de-a II-a cu tine, așa se spune. (Veri primari pentru tine sunt copiii părinților tăi.)
Surorile bunicii tale sunt mătuși.

Gradul de rudenie înseamnă apropierea, mai mare sau mai mică, a legăturii de sânge. În ceea ce privește gradele de rudenie DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC:
- părinții și copiii sunt rude de gradul I;
- frații, bunicii și nepoții bunicilor se numesc rude de gradul al II-lea;
- unchii, mătușile și nepoții lor sunt rude de gradul al III-lea;
- verii sunt de gradul al IV-lea.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc, ma gândeam eu happy

| user123654 a răspuns:

Vărul mamei tale (A) îți este unchi, așa cum și mama ta e mătușă pentru copiii lui A.
Copiii lui A sunt veri de-a II-a cu tine, așa se spune. (Veri primari pentru tine sunt copiii fraților părinților tăi.)
Surorile bunicii tale sunt mătuși.

Două persoane sunt veri de gradul I, dacă sunt fiii a doi frați. Două persoane sunt veri de gradul al II-lea, dacă sunt fiii a doi veri de gradul I.

Gradul de rudenie înseamnă apropierea, mai mare sau mai mică, a legăturii de sânge. În ceea ce privește gradele de rudenie DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC:
- părinții și copiii sunt rude de gradul I;
- frații, bunicii și nepoții bunicilor se numesc rude de gradul al II-lea;
- unchii, mătușile și nepoții lor sunt rude de gradul al III-lea;
- verii sunt de gradul al IV-lea.