| DvAndreo a întrebat:

Salut am niste parinti prosti si imi vine sa plec de acasa...Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Mda...frumoasa descrierestraight face daca ai asa parinti cum ii caracterizezi din punctul tau de vedere, de ce n u ai detailat despre ce este vorba? doar asa ne puteam da seama care este adevarul curat, pe cand tu, te-ai apucat repede sa ii cataloghezi ca fiind...ce te-a determinat sa ii descrii in felul acesta? esti major? te poti intretine singur? ori crezi ca a pleca de acasa este un privilegiu m ult asteptat de voi ca nimeni sa nu iti mai tina cont de nimic..de ce toti, credeti ca parintii va vrea raul? eu am crescut 2 ingerasi baiat/fata si am stiut sa ma fac ascultata si invers doar cu vorba buna explicandu-le pericolele ce ii asteapta, da ceva detalii si poate te vom ajuta, dar fuga de acasa nu este o solutie decat daca chiar esti maltratat iar pentru asta sunt organe competente. sper sa nu fie cazul
O zi buna si revin-o cu ceva detalii daca vrei, imi poti scrie in privathappy

20 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Stai cu ei pana ajungi la o varsta sa poti munci sa platesti chirie si sa supravietuiesti cu salariul tau.

| neutrino a răspuns:

Pleaca-n lume si demonstreaza-le ca nu esti ca si ei.

| Fatamuntilor a răspuns:

Trebuie sa indeplinesti anumite conditii a pleci de acasa!
Nr 1.Varsta cel putin 18 ani. Esti major si NU mai depinzi (legal ) de ei.
Nr .2.Ai un servici stabil in care poti plati facturi, mancare, haine.
Nr.3 Iti gasesti o locuinta in care vei sta.
Nimeni nu este dispus sa te primeasca in casa lor!
DECI! Invata cat mai bine, termina scoala, cauta un servici, si atunci vei putea pleca de acasa!
Pana atunci vrei nu vrei depinzi de parinti!

| oprescudorin11 a răspuns:

Principial, toti parintii sunt depasiti de copii.Trebuie insa sa-i accepti.Stiu ca urla hormonii in tine. Poti fi 'plecat de acasa ' si stand acolo. Daca ma intelegi! E mai sanatos.

| Felys a răspuns:

Si cum crezi ca o sa te primeasca strainii, cu bratele deschise, esti capabil sa muncesti sa te intretii, esti capabil sa fii independent?

| PedoBarbie a răspuns:

Stai chill, man!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| madyddd a răspuns:

Parinti nu sunt prosti! NU SUNT.
Am trecut si eu prin asta. Stiu prea bine cum e. Ma simteam inutila, nu aveam nimic din ce voiam. Singura consolare imi erau prieteni. Incepusem sa-mi urasc parinti si odata cu ei si pe mine!
Mi-a trebuit timp sa inteleg ca de fapt, lucrurile nu erau atat de tragice cum credeam. In timpul care a trecut m-am maturizat, intelesesem greselile mele, intelesesem. Tarziu dar am inteles.
Sa stii ca, problemele sunt (mereu) din cauza lipsei de comunicare."Razboiul"asta intre generatii a fost de cand este lumea si va mai fi. Vorbeste cu ei. Incearca sa lasi de la tine. Spune-le ca acum ai nevoie cel mai mult de intelegere, ca esti la varsta la care toate sentimentele sunt duse la extrem si numai cu ajutorul lor poti sa treci prin "examenul "asta.
Iti vor doar binele, intotdeauna. Sper sa afli asta inainte sa nu-i mai ai.

| MiruD a răspuns:

Sa nu faci asta, clar.
Oricum ar fi, sunt parintii tai si te-au crescut. Cand o sa il ai si tu pe al tau, vei vedea cat de greu se creste un copil, si nu ai mai gandi asa.
Respecta-i si iubeste-i cat mai sunt in viata. Dupa ce vor trece in nefiinta, o sa iti para rau ca nu i-ai iubit la timpul potrivit.
Sunt multi copii in lumea asta care sunt orfani si si-ar dori o familie. Si tu care ai niste parinti sanatosi, nu-i apreciezi.

| Ironicnαme a răspuns:

Dacă ai fi avut nişte părinţi răi acum nu ai fi avut internet şi eventual telefon. Doar pentru că nu te ajută sau nu îţi cumpără alte chestii, nu înseamnă că-s nişte părinţi răi. Plus că te-au crescut. Mi se pare că eşti în viaţă, nu te-au otrăvit sau alte chestii. Tipica generaţie de copii nemulţumiţi de tot ce li se oferă.

| Z3R0H0uR a răspuns:

Cred ca, in acel moment, erai doar suparat/a si ai vrut sa te descarci. Chiar iti urasti parintii?! Chiar ii crezi prosti?

| hhhapciuuu a răspuns:

Toti trec prin d'astea big grin pur si simplu fale pe plac acasa si restul vietii tale sociale va fi normala asa cum vrei tu, fara parinti cu gandire comunista. bafta!

| Sardinaaa a răspuns:

Dar care e problema?

| dinhoo a răspuns:

Te-ai gandit ca asa poate zic si ei de tine? Nu-i mai judeca. Sunt oameni care te intretin si nu stii probleme lor de zi cu zi. Iubeste-i cat ii mai ai.

| eli22 a răspuns:

Cand nu o sa-i mai ai, o sa realizezi atunci cine a fost prostul. Pretuim persoanele de langa noi doar atunci cand nu le mai avem.

| EdiC a răspuns:

Nu face prostia de a pleca... fugi de probleme... spune le cum te simti si de ce te simti asa si vei vedea ca se va schimba situatia

| LoriWitch a răspuns:

Nu face prostia de a pleca... fugi de probleme... spune le cum te simti si de ce te simti asa si vei vedea ca se va schimba situatia

| 1999dia a răspuns:

De ce ai vrea sa pleci in lume?! parintii iti vor binele, chiar daca exagereaza uneori( adica in majoritatea cazurilor) cu siguranta nu mai stiu cum e sa fi adolescent! vorbeste cu ei si incearca sa diminuezi problemele si tensiunile dintre voi! chiar daca nu vor disparea pentru ca sunteti 2 generatii total diferite! PS: nu te lua dupa unii care dau raspunsuri destepte cum ar fi NEUTRICO! succes!

| Capone_Matey_1996 a răspuns:

Eu zic sa nu pleci nicaieri pentru ca mai tarziu poate o sa iti para rau de cea ce ai facut, fiecare parinte i vrea binele copilului sau, asta e

| Dx_Vlad_1979 a răspuns:

Sa stii ceva parintii nu sunt prosti poate tu esti deoarece crezi asta. Eu te sfatuiesc sa nu pleci de acasa