5-8 ani nu e o diferență mare lol știu destule relații in care diferența e de 12+ ani și merg de ani buni.
Cand femeia este mai in varsta, mai ales daca diferenta este mare, posibil sa creada ca este superioara prin asta; eu cred in egalitatea intre sexe, dar o astfel de perceptie a unei femei, este mai daunatoare egalitatii chiar si decat prejudecatile patriarhale. Pai, o sa imi spuna cineva, femeia mea este emancipata, nu crede in superioritatea data de varsta. Totusi, se poate sa se simta superioara, fara sa constientizeze. La mine, asta este cazul.
Nu recomand. Se crede cu mult superioară și ajungi să fii tratat ca un mic sclavete oricât te-ai impune. Cu cât te impui mai mult, cu atât relația se destramă mai repede. Cu cât o lași moale, cu atât ajungi mai tare sub papuc și se plictisește de tine apoi caută altă prospătură. Te înțeleg că te atrag mai mult milfele dar o relație cu una nu este grozavă. Sunt bune doar pentru aventuri. Acum hai să zicem că dacă tu ai 20 și ea 25, este ok. Are totuși tendința aia de superioritate dar e suportabilă. Totuși de la 8 ani în sus deja se schimbă foaia.
Pot sa spun doar ca am auzit de cazuri in care a functionat, nu as vrea sa generalizez, cred ca depinde de chimia dintre parteneri.
Nu cred ca ar fi decat o singura problema: daca este o femeie geloasa in timp pot aparea probleme.
Varsta este doar un numar nu conteaza asa ca mergi mai departe tu sa fi fericit.
Daca femeia este mai in varsta, trebuie sa ai grija la limbaj si comportament.Sa te comporti mult mai matur decat o faceai inainte.
Nu are nici o treabă, doar să nu fie diferentă de mentalitati, intre generatii
Un studiu din 2019 arată ca, în proporție de 66.9 %, diferența de vârstă dintre bărbat și femeie este de 0-5 ani (bărbat >femeia). În 11.6 % dintre cupluri bărbatul este cu 6-9 ani mai mare decât femeia. În 4.8 % bărbatul este cu 10-14 ani mai mare; pentru 1.6 % diferența dintre bărbat și femeie este de 15-19 ani și, în cele din urmă, în 1% se află o diferență de 20 +.
Dacă până acum am văzut care sunt numerele în cuplurile în care bărbatul este mai mare, haideți să vedem și varianta cealaltă. În 6.5% dintre cupluri femeia este cu 2-3 mai mare decât bărbatul, în 2.7 % diferența de vârstă este de 6-9, în 1.0% de 10-14 ani, și, doar în 0.3% avem o diferență semnificativă de 15-19 ani. Tot în 0.3% avem și cazul mai special de 20+.
Este clar din statistica de mai sus că se „preferă" ca bărbatul să fie mai mare decât femeia, fie că vorbim de o diferență nesemnificativă, fie că sunt situații extreme.